Wrażenia mam pozytywne, gra jest fajna i klimatyczna. Z wad - problemem jest dominacja Khorne'a. Bez względu na to, co robiliśmy, czerwony zawsze kręcił kołem i w zasadzie wygrał poprzez taktykę 'nasrać po jednym ludku w każdym możliwym regionie i ew. jakąś kartę jak punktów starczy'. Oczywiście jest możliwe, że istnieją jakieś niuanse strategii pozwalające temu zapobiec, jednak nie udało się nam tego odkryć (AFAIK tylko jeden gracz miał za sobą więcej niż 2 partie, dwóch grało pierwszy raz - to niewątpliwie wpłynęło na sytuację). Polecam więc przejrzeć forum na BGG przed pierwszą rozgrywką w poszukiwaniu inspiracji strategicznych. I w zasadzie w poszukiwaniu wszystkiego innego, witryna jest niezastąpiona dla każdego gracza w każdą grę
Poza tym gra niestety tylko dla czterech (lub pięciu z nadchodzącym dodatkiem) - z tego co wiem w trzech gra się tak sobie, a innych wariantów nie wydawca nie przewidział (choć na bank są jakieś modyfikacje zasad na BGG).
Ja mimo wszystko dostrzegam więcej zalet niż wad. Może to dlatego,że jestem fanem całej serii i gatunku. Mam wszystkie dodatki w swojej kolekcji i każdemu mogę szczerze polecić ta gre.
odgrzewam temat, bo jesteśmy już chyba po 8 sesjach. naprawdę fajna gierka i praktycznie każdy z bogów ma 2 sposoby na wygraną, ale umiejętność gry polega na fakcie przeszkadzania i uzyskiwania w ten sposób wygranej
Polecam grę - szczególnie z dodatkiem!
My graliśmy od maja w tą grę, a od września "mini ligę chaosu".
Ma wiele zalet i nawet wrzuciliśmy pomysł zrobienia turnieju na fora gorzowskie,zielonogóskie, ale niestety póki co brak chętnych.