Rozpiski

Orcs and Goblins

Moderator: Kołata

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
loko
Masakrator

Re: Rozpiski

Post autor: loko »

poza tym samo granie zielonymi mija się z pg.
kupię bretke,orki, leśne elfy i wampiry. http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=52293

Awatar użytkownika
Karlito
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Karlito »

Z tego co czytałem w AB to żadne plemie nie jest zdominowane przez SO, jedynym wyjątkiem są plemiona złożone z samych SO. W innych przypadkach SO są tylko niewielką częścią plemion O&G gdzie zazwyczaj główną siłą są Orc Boyz :roll: Podręcznik do armii O&G przeczytałem od deski do deski jakiś miesiąc temu :mrgreen:

Loko widzę że nie grałeś tą armią na 5k bez Euro, wtedy byś zobaczył co potrafią. Zerknij proszę na którym miejscu w III Kampanii znalazł się gracz O&G :wink: Gdyby wszyscy uczestnicy dograli do ostatniej tury to O&G byłyby w środku tabeli.
Ostatnio zmieniony 12 gru 2012, o 15:33 przez Karlito, łącznie zmieniany 1 raz.
Welcome to the Tower of Rising Sun.
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=28122
Kupię RÓŻNE RÓŻNOŚCI: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=42454

Awatar użytkownika
loko
Masakrator

Post autor: loko »

na 5 nie na 3 tak.
kupię bretke,orki, leśne elfy i wampiry. http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=52293

Awatar użytkownika
Golonka
Masakrator

Post autor: Golonka »

Kurczę co wy macie do tych Orków i ich mocy. I skąd jakiś dziwny rozłam między funem z bitwy, kliatem rozpiski i wygrywaniem? Kurczę w co my gramy panowie? Ja rozumiem, że najłatwiej tłumaczyć swoje niskie wyniki zdaniem "Bo ja jestem Klimaciarzem!", ale na miłość boską co to ma do rzeczy. Kompletnie nie rozumiem i nie akceptuję swojego rodzaju hipokryzji i zasłaniania się tekstami typu "bo orkowie to słaba armia" lub "bo ja mam klimatyczną rozpiskę" Nie dość, że Orkowie są cąłkiem spoko i ich obecny poziom klasuje się wśród top 10 armii zdecydowanie to jeszcze grając na zasady euro macie same boosty, podczas gdy każda inna armia ma same minusy. Nie chodzi mi tu o wszczęci flamu czy forumowego podziału, ale o proste zdementowanie pogłosek. Uważam, że moje rozpiski są dość klimatyczne (pomijając fakt, że grając armią można wyjść z założenia, że wszystko jest klimatyczne bo ta armia to część Waagh) a przy okazji na parę bitew zrobiłem same dwudziestki. I to do przodu, nie do tyłu.

Ale wybaczcie panowie jak na razie nie widzę sposobu aby ugrywalnić oddział właściwie bez save z małym wygarem i niską liderką, plus animozją bazując jedynie na orczej, czy nawet goblińskiej magii. Plus same figurki mi się osobiście nie podobają.
Furion pisze:
@nders9 pisze:
Can units deploy closer than 1" apart?
No, becouse no.

misha
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: misha »

od bandy Boyzów to już lepiej mieć Nocne :) pełnią inna rolę, ale spełniają się i pomagają, a sami Boyzi... no cóż Gork z Morkiem za mało wiernych mają w GW by ich ugrywalnić

tak samo jak Arrer Boyz :) tych panów też mam 20 jak miałem fazę na malowanie Orków i nic stoją sobie w pudełku i walczą z kurzem ostatecznie
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A

Bandzierochlast
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Bandzierochlast »

Takie tam luźne kminy:

1 Goblin Great Shaman @ 575.0 Pts
General; Magic Level 4; Little Waagh
Power Stone [20.0]
Talisman of Preservation [45.0]
Arachnarok Spider @ [330.0] Pts
Catchweb Spidershrine

1 Black Orc Big Boss @ 163.0 Pts
Heavy Armour; Shield; Battle Standard
Dragonhelm [10.0]
Sword of Might [20.0]
War Boar @ [0.0] Pts

8 x Night Goblin Shaman @ 8x 50.0 Pts
Magic Level 1; Little Waagh

38 Night Goblins @ 139.0 Pts
Shortbow
1 Fanatic @ [25.0] Pts

38 Night Goblins @ 149.0 Pts
Shortbow; Standard
1 Fanatic @ [25.0] Pts

39 Night Goblins @ 162.0 Pts
Shortbow; Standard; Musician
1 Fanatic @ [25.0] Pts

3x 5 Goblin Wolf Riders @ 3x 50.0 Pts
Light Armour

2x Spear Chukka @ 35.0 Pts

3x Goblin Wolf Chariot @ 3x 50.0 Pts

2x Snotling Pump Wagon @ 2x 45.0 Pts

2x Doom Diver @ 2x 80.0 Pts

1 Goblin Rock Lobber @ 85.0 Pts

3x1 Trolls @ 3x 35.0 Pts

Models in Army: 158
Total Army Cost: 2398.0

Shrine+8 magów, do tego mnóstwo śmieci (czy aby przypadkiem nie za dużo ?) troszkę strzelania, kontrować można praktycznie tylko rydwanami, ale założenie jest takie że gramy partyzantkę a nie walczymy.
Jedna dobra faza magii i GG ^^. Brakuje więcej rydwanów ale te orkowe są strasznie drogie i nie ma gdzie pkt przyciąć.
Ew. można się zastanowić nad jakimś 1 oddziałem do kontry (najlepiej mobilnym).
Ld na generale nie powala, ale cóż, nie można mieć wszystkiego.
Co sądzicie o czymś takim ?

paulinka17
Kretozord

Post autor: paulinka17 »

Opowiedz jeszcze co robisz w tej dobrej fazie magii.

Bandzierochlast
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Bandzierochlast »

Castuję milion razy 1dynke z małego waagh + 6stke.

Trubas
Falubaz

Post autor: Trubas »

Zajebiste.
Jeżus pisze:Trubas okazałeś się mieć większą choppę, więc masz swoją nagrodę:

Zawsze chciałem być w Nemezis :(
Obrazek

paulinka17
Kretozord

Post autor: paulinka17 »

To jest Euro? Jeśli tak to masz jeszcze 100 pkt i nie wykorzystasz CAŁEGO potencjału tej rozpy. Max dochanellujesz 2 kości.

Zdejmij generała z pająka bo on jest mega wazny - wszystko Ci zwieke od zabicia byle trola czy pump wagona. zrób Black Orc Big Bossa generałem, dodaj NG BB jako BSB, daj mu dyscyplinę. Jesli to euro to olej power stone'a i tak będziesz miał komplet kości. Weź dispel scrolla.

Poza tym może działać choć boisz się panik i tak.

EDIT:
Trubas pisał sarkastycznie. Ta rozpa nie jest zajebista bo magia małego łaa jest bardzo dobra, ale może nie wystarczyć. Pomijając, że mag dość szybko spada.

Awatar użytkownika
Troll
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: Troll »

Nie mówiąc o tym że rozpa jest "nielegalna" bo Szaman ma mniejszą liderkę niż BOBB i nie może być generałem.

Mam podobne zdanie jak Katerek w tym wątku forum, ale skoro taka jest przyjęta praktyka, to ją uznaję. Na warseerze podobna dyskusja była i przytaczane były podobne argumenty. Szkoda że GW nie pokusiło się o doprecyzowanie w FAQ :P
Ostatnio zmieniony 4 sty 2013, o 14:48 przez Troll, łącznie zmieniany 2 razy.

Trubas
Falubaz

Post autor: Trubas »

Może, jezeli BO to Bsb tak jak w tym przypadku. Rozpa jest ciekawa ale stawianie na pociski z s3 to słaby pomysł. Musisz miec co boostowac a w tej rozpie jest straszna bida bo rydwany nie wiele przepchną. No i to co p17 napisał na euro nie działa.

Pzdr
Jeżus pisze:Trubas okazałeś się mieć większą choppę, więc masz swoją nagrodę:

Zawsze chciałem być w Nemezis :(
Obrazek

Awatar użytkownika
Euru
Wałkarz

Post autor: Euru »

Bandzierochlast pisze:Castuję milion razy 1dynke z małego waagh + 6stke.
Ech z tego co pamiętam jak masz loremastera to maluchy mają sygnaturkę a nie 1, a ta już nie jest tak potrzebna milion razy.
Obrazek

Mój blog (praktycznie same zdjęcia figurek) - http://euru-warsztat.blogspot.ie/

ajpinus
Chuck Norris

Post autor: ajpinus »

Czesc. Podpowiedzcie mi prosze jakas rozpiske na turniejik za 500 pts. Jeden bohater tylko heroes, magiczny przedmiot do 25 pts, ale moze nie byc bohatera wogole. Tylko jeden specjal lub rare ale nie oba. Jedna maszyna lub rydwan.

Awatar użytkownika
Aron_Banalny
Masakrator

Post autor: Aron_Banalny »

wymysl cos i daj do oceny.
Obrazek

Awatar użytkownika
Chester22
Chuck Norris

Post autor: Chester22 »

Czymaj:
Unnamed500 Pts - Orcs & Goblins Army

1 Orc Shaman @ 125.0 Pts
General; Magic Level 2; Big Waagh
Ruby Ring of Ruin [25.0]

25 Night Goblins @ 180.0 Pts
Shortbow; FCG
3 Fanatic @ [75.0] Pts

20 Night Goblins @ 145.0 Pts
Shortbow; Musician
3 Fanatic @ [75.0] Pts

1 Goblin Wolf Chariot @ 50.0 Pts

Models in Army: 51
Total Army Cost: 500.0

Ewentualnie, mniej gobosów i mangler zamiast rydwanu, albo mniej fanola jednego i gobosów ze 2 i doom diver zamiast rydwanu. Z magii jak masz teleport albo stope to jest fajnie :D

Awatar użytkownika
Fanatic
Chuck Norris

Post autor: Fanatic »

Strasznie glupi ten wasz format,nie wiadomo czego sie spodziewac.Zakladam,ze na te punkty wypasionego hero nie zlozysz...Masz savage w core wiec wez ich duzo i lec do przodu takim uber klocem i po zawodach.Stoly pewnie male wiec nikt Ci tez nie ucieknie...
Obrazek

ajpinus
Chuck Norris

Post autor: ajpinus »

Fanatic: wyluzuj, mamy 3 godziny na rozegranie 3 bitew. to jest klubowy turniej na zwyklym tygodniowym spotkaniu.
Chester22: podoba mi sie, problem jest ze tylko jeden special albo rare dlatego armia musi glownie bazowac na corach :( acha i bedzie duzo bretki z piknym savem i WoCh z p..dolnieciem wiec Sami Savage zrobia kupe. to acha do Fanatica oczywiscie.
....no i dwoch graczy HE ktorzy zamierzaja grac na SM (HE moga miec 2 speciale albo 1 special i 1 rare) to odnosnie Savagy.
Ostatnio zmieniony 5 sty 2013, o 23:32 przez ajpinus, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Khay
Wałkarz

Post autor: Khay »

1 Black Orc Big Boss @ 115.0 Pts
General; Heavy Armour
Enchanted Shield [5.0]
Luckstone [5.0]
Gold Sigil Sword [15.0]

26 Savage Orc Big 'Uns @ 280.0 Pts
Frenzy; Warpaint; Standard; Musician

3 Trolls @ 105.0 Pts

Models in Army: 29
Total Army Cost: 500.0

Czarnuch do tłumienia animozji bo to bardzo mogło by zaboleć, dodatkowo ustawić go tak do walki żeby mógł tłuc po herosie przeciwnika. Na czary bym nie liczył na tak małe pkt, po prostu mieć jak największe pierdolnięcie, żeby poskładać przeciwników. Trolle do osłaniania flanki, łapania czegoś innego w pobliżu generała. Największym problemem może być armia nastawiona na strzelanie np takie 41 Glade Guardsów podzielonych na 4 oddziały.

Edit: Jeśli sporo brety i wochu to bym może zamiast trolli wziął manglera i dopakował SO jeśli nie ściągną go ze strzelania/magi to może im ładnie namieszać :P
..."W świątyni dumania wolę jednak ambitniejsze dzieła. Właściwości żelu do golenia, skład proszku do prania, zalety odplamiacza. Słowem, a w zasadzie trzema: klasyka toaletowego gatunku"

Awatar użytkownika
Chester22
Chuck Norris

Post autor: Chester22 »

To jak będzie dużo bretki i wochu to zdecydowanie:

1 Orc Shaman @ 125.0 Pts
General; Magic Level 2; Big Waagh
Ruby Ring of Ruin [25.0]

23 Night Goblins @ 149.0 Pts
Shortbow; FCG
2 Fanatic @ [50.0] Pts