Freestylowe gadki
Moderator: Afro
Re: Freestylowe gadki
to jest temat do spamowania, żeby w pozostałych było czysto 

"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"
Zastanawiam się co umieścić na sztandarach mojej ogrzej armii... Póki co mają znak Gniewnych Pięści, ale nie jest to zbyt oryginalne. Możecie coś zasugerować ew. pochwalić się co Wy macie na sztandarach?
Wierzę w Wolny Rynek, Niewidzialną Jego Rękę, kuców obcowanie, Unii rozwiązanie, lewaków zaoranie, Wolną Polskę. Amen.
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
Mój bzb ma bretońską lilijkę, na ten sztandar naklejony drugi krasnoludzki z runą B.
A czemu miałoby nie przejść, skoro w opisie turnieju pisze jak byk, że BSB poza sztandarem magicznym, może normalnie brać ekwipunek?panterq pisze:Naprawdę to przeszło?
(Mam na myśli magiczny sztandar + ekwipunek)
Też myślałem nad zwykłymi ogrami, może jak bym miał modele to bym zagrał. Koncepcję jednak miałem inną, bo bazowała na domenie niebios i kometach, które z grut's sicklem wchodziły jedna za drugą (małych bodajże w ogóle nie rzucałem). Grałem z TK i WoCHem, gdzie się to sprawdziło bo górowałem w strzelaniu i wywierałem presję by przeciwnik musiał przeć naprzód, najczęściej prosto pod moją szarże mocno przetrzebiony kometami i wbiłem dwie maski.-Qc- pisze:Co do rozpiski mnp to ja miałęm bardzo podobna:
W trzeciej bitwie jednak trafiłem na WE laika. Z WE ostatni raz grałem ponad dwa lata temu jeszcze na starych ograch i nic o tej armii nie wiedziałem. Powinienem zagrać tak, że z jednej strony prę frontem naprzód, a z drugiej zaganiam kometami. Wtedy mogłem spokojnie wygrać. Mogłem też zagrać tak, że bunkruję się za górką i wywalczyć 10:10 lub 11:9. Niestety zagrałem ni tak ni siak, bo w ogóle nie rozkminiałem tej armii i nie doceniłem strzelania WE i zostałem rozstrzelany 5:15.
Kiedyś grejtsłordy to były grejtsłordy, a nie jakieś "miecz + tarcza"...
mnp21 - to ograniczenie oznacza że BSB wood elfów moze wziąć hodę bez magicznego łuku i nic więce. normalny to nie znaczy magiczny
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
Yup, starsze booki dalej blokują BSBkom możliwość brania normalnego ekwipunku. Na przykład krasnoludzki BSB nie może normalnie korzystać z tarczy, dwuraka czy kuszy.
Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator
- Niles Valera, Agitator
Uff, ja tego Twojego bsbka nawet wrzuciłem do AB i liczyłem ile kosztuje - wg ceny wpisanej na Twojej rozpisce to był zwykły bsb z runemawem, więc uznałem że ta prezerwatywa i jakiś mieczyk to po prostu jakiś Twój błąd, stąd nic nie napisałem - bo przedmioty te miałeś wypisane gdzieś na boku nawet bez ich opisu. Nie wpadłem, że ktoś może próbować używać i magicznych przedmiotów i szmaty skoro nawet podał cenę bsb-ka bez tych przedmiotów!!
Wybacz, ale to okrutny wałek z Twojej strony, dziwne że żaden Twój przeciwnik nie podszedł do mnie w czasie turnieju i nie powiedział o tym...
Wybacz, ale to okrutny wałek z Twojej strony, dziwne że żaden Twój przeciwnik nie podszedł do mnie w czasie turnieju i nie powiedział o tym...
"Bruiser 1 6 5 3 5 5 4 3 4 8 4+ MI 198.0
Monstrous Infantry (Stomp); Fear; Orge Charge; Heavy Armour; Iron Fist; Counts as Shield, but allows Parry save even if mounted; Battle Standard; Units w/in 12" may re-roll failed Ld tests of any kind, such as Break tests, Rally test, Fear tests, Panic tests and so on.; TALISMAN OF PRESERVATION (45p), WARRIOUR BANE (5p)
Rune Maw When enemy spell targeting a unit is cast, on 2+ caster must choose another legal target for the spell, or it will be wasted (but counts as cast). [60.0]"
To jest Twój dokładny opis BSB z Twojej rozpiski - niektórzy sobie wpisują "kowboj z mieczem w dół" itp. Jak to napisał PiotrB rozpiska jest 3 x gruntownie sprawdzana przez przeciwnika i nie jest celem organizatora dokładnie jest sprawdzenie, tym bardziej na lokalu...
W wysyłanej rozpisce można bez problemu jakieś głupoty wpisać, wszystko da się zedytować, jeżeli ktoś nie chce wałować przeciwników, a myśli o jakimś rozwiązaniu które jest co najmniej dziwne powinien zapytać o to organizatorów.
Monstrous Infantry (Stomp); Fear; Orge Charge; Heavy Armour; Iron Fist; Counts as Shield, but allows Parry save even if mounted; Battle Standard; Units w/in 12" may re-roll failed Ld tests of any kind, such as Break tests, Rally test, Fear tests, Panic tests and so on.; TALISMAN OF PRESERVATION (45p), WARRIOUR BANE (5p)
Rune Maw When enemy spell targeting a unit is cast, on 2+ caster must choose another legal target for the spell, or it will be wasted (but counts as cast). [60.0]"
To jest Twój dokładny opis BSB z Twojej rozpiski - niektórzy sobie wpisują "kowboj z mieczem w dół" itp. Jak to napisał PiotrB rozpiska jest 3 x gruntownie sprawdzana przez przeciwnika i nie jest celem organizatora dokładnie jest sprawdzenie, tym bardziej na lokalu...
W wysyłanej rozpisce można bez problemu jakieś głupoty wpisać, wszystko da się zedytować, jeżeli ktoś nie chce wałować przeciwników, a myśli o jakimś rozwiązaniu które jest co najmniej dziwne powinien zapytać o to organizatorów.
Ostatnio Robert w Jorgusiu zagrał na 5 fastach w WoCHu i też nikt się nie ogarnął ; ) Shit happens, kiedyś Kubencjusz grał na Greedy Fisćie i scrollu, draft draftem ale żyć trzeba
I trudno się dziwić ze jak przeciwnicy którzy maja do ogarnięcia 3 rozpy na dzień tego nie złapali to organizatorzy któzy maja do ogarniecia 50kilka rozpisek, stoł, tereny, przywóż wywóz żarcie radochę paringi i 1000 innych rzeczy po prostu nie mieli prawa tego wyłapać
I wiem czemu nie byłem najlepszym ogrem na turnieju ^^
co do kosztu punktowego to cytat z Szaitisa jest poprawny, prezerwa i warrior bane wyglądają na offem dopisane

I wiem czemu nie byłem najlepszym ogrem na turnieju ^^
co do kosztu punktowego to cytat z Szaitisa jest poprawny, prezerwa i warrior bane wyglądają na offem dopisane
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
Oczywiście nie chciałem nikogo oszukać, zresztą jakbym chciał to chyba bym tu rozpiski nie dawał? A w pierwszych dwóch bitwach BSB nie zetknął się z ani jednym wrogiem i nigdy z ochrony nie skorzystał. W trzeciej bitwie natomiast zapomniałem że BSB ma runemaw, przez co laik dwa razy wpakował mi w odział dwellersy.
Więc nie wiem czy takie karanie po fakcie (Dostałem -3DP...) ma istotnie sens. Gdybym był drugi, to musiałbym oddać nagrodę???

Więc nie wiem czy takie karanie po fakcie (Dostałem -3DP...) ma istotnie sens. Gdybym był drugi, to musiałbym oddać nagrodę???

Przepraszam, ale byłeś niżej bo trafiłeś na gorsze paringi. Gdybyś trafił jak ja, na ofensywne Tomb Kingi, WoCH bez hellcannonów i WElfy zapewne poradziłbyś sobie lepiej ode mnie. "Wałek" był znaczny, ale nieistotny bądź mało istotny dla przebiegu bitew-Qc- pisze:I wiem czemu nie byłem najlepszym ogrem na turnieju ^^

- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
Co jak co, ale wracanie do wałków po turnieju jest co najmniej nie fair. Wszyscy przecież zgodnie będą twierdzić, że to był gamebreaker a wcale być nie musiał. just happends. Jeśli org sprawdzał rozpiski to tym bardziej nie miał prawa dawać karniaków. Jego wtopa. IMO co było a nie jest nie pisze się w rejestr. 

To jest zachęta do wałów - a nóż się uda. Jak to mówi Andrzej - "zawsze warto było spróbować"kubencjusz pisze:IMO co było a nie jest nie pisze się w rejestr.

To nie organizator jest odpowiedzialny za gracza, ale on sam. Może też organizator powinien napisać w co gracz ma być ubrany, a może jeszcze wydawać pozwolenie na wyjście do kibla? Trzeba być odpowiedzialnym za swoje czyny, na forum takie sytuacje potem wychodzą, no i dobrze, lepiej uczyć się na błędach innych.
Źle zrobiłeś ze nie zapytałeś o to przed turniejem - jakbyś w koszcie Twojego bsbka miał wliczone te przedmioty od razu zwróciłbym na to uwagę i na pewno nie napisałbym Ci że wszystko jest okmnp21 pisze:Oczywiście nie chciałem nikogo oszukać, zresztą jakbym chciał to chyba bym tu rozpiski nie dawał? A w pierwszych dwóch bitwach BSB nie zetknął się z ani jednym wrogiem i nigdy z ochrony nie skorzystał. W trzeciej bitwie natomiast zapomniałem że BSB ma runemaw, przez co laik dwa razy wpakował mi w odział dwellersy.
Więc nie wiem czy takie karanie po fakcie (Dostałem -3DP...) ma istotnie sens. Gdybym był drugi, to musiałbym oddać nagrodę???![]()

Ok, karę akceptuję, nie mam zresztą wyboru. Dziwię się po prostu karaniem ludzi po turnieju. Sorry za ten post, nie chodziło mi o to, że to wasza wina. Oczywiście nie wolno wałować w żadnym wypadku.
dobra chłopaki, skończcie offtop. Przerzucę to wszystko do pogaduch za czas jakiś
pozdro
Afro
dobra chłopaki, skończcie offtop. Przerzucę to wszystko do pogaduch za czas jakiś
pozdro
Afro
Jeezzzzzz widzieliście już nowy draft?
Slaugther master/Iron blaster/Standard of Discipline, max 2 in total.
Panie premierze, jak grać?
Slaugther master/Iron blaster/Standard of Discipline, max 2 in total.Ogre Kingdom
Dispell scroll/Hell heart, max 1 in total.
Hell heart count as 1 DD
Rune Maw Banner counts as 1dd.
Iron Blaster/Crown of Command, max 1 in total.
Each leadbelcher/sniper maneater with pistol(s) counts as 3 models towards to shooting cap.
Max 3 combined units of Mournfang Cav & Ironblaster.
Maximum of 8 Mournfang models
Panie premierze, jak grać?

na razie jedyne co pomyślałem to - LOL 
albo Ironblaster/Korona max 1
kto wpada na takie pomysły?
jak teraz polska zacznie grać wszystkie turnieje na to euro to definitywnie zostaję z czterdziestką

albo Ironblaster/Korona max 1
kto wpada na takie pomysły?

jak teraz polska zacznie grać wszystkie turnieje na to euro to definitywnie zostaję z czterdziestką

"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"
bez działa, w czym problem ; ) thundertuska i maneaterów wyciągać chłopaki