Empire

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
koala-pierwszy
Plankton

Empire

Post autor: koala-pierwszy »

Przyszdł mi do głowy pomysl na rozpiske Empire tylko nie jestem pewien czy dam rade cos tym ugrac.

2495
Lords-200
Battle Wizard Lord-165
Lvl-4 -35 The Lore Of Heavens

Heroes -225
Captain Of Empire-60
Lance, Full plate Armor, Shield, War horse, Barding
=91
War priest-65
Shield, Heavy armor
=69
Engineer- 65

Core-980
15x Knight Order-330
Musician-10
Standard bearer-10
=350
65x Halabardiers-390
FCG-30
=420
20x Hand gunners-180
FCG-30
=210

Special-600
Great Cannon – 120
40x Flagellates-480

Rare-490
Hell blaster-120
Hell blaster-120
Steamtanm-250

Awatar użytkownika
Mortyr
Wałkarz

Post autor: Mortyr »

Obrazek

Niewiele ugrasz chyba, że przeciwnik też takie rozpy składa. :)

Odnośnie bohaterów:
1. Lord Wizard to słaby generał - Imperium potrzebuje dobrego LD. Na takie punkty spokojnie zmieścisz drugiego lorda generała - najlepiej Grand Mastera albo papieża.
2. ZAWSZE bierz kapitana BSB - przerzut na breaki jest nieoceniony.
3. Przydałby się też mały mag do towarzystwa dla tego dużego, ale Ksiądz też się nada od biedy. Księdza możesz dać na konia i wsadzić do rycerzy, żeby ich boostował.
3. Używaj magicznych przedmiotów na bohaterach. Takie gołe ludki i tak z nikim nie powalczą! I weź Dispell Scroll dla maga, prawie zawsze się przydaje.

Odnośnie oddziałów:
1. Halabardy (i wszelka inna piechota) powyżej 35-40 w jednym klocku to marnotrastwo. I tak nie powinieneś wystawiać ich szerzej niż 10 modeli w szeregu. Możesz dać dwa takie duże oddziały, jeśli chcesz walczyć na piechocie (wtedy koniecznie lore of light/shadow na magu).
2. Strzelające przeszkadzajki (łuki, kusze, handguny) po 10 w oddziale i bez FCG (sam muzyk, ewentualnie jeszcze sztandar do B&G). Najlepiej jako detachmenty do większych regimentów zamiast osobnych oddziałów.
3. Pojedynczy rycerze jako kontra są ok, ale w ilości 10-12 i z magiczną szmatą. Jeśli chcesz oprzeć rozpę na kawalerii to dodaj drugi oddział albo najlepiej demisie.
4. Dodaj mały oddział piechoty 15-20 do trzymania maga. Najlepiej sprawdzają się speary, bo są tanie. Przecież nie chcesz sobie wysadzić 40 luda wsadzając maga do halabard! :D
5. IMO flagellanci są słabi, nigdy mi się nie spłacili. Demisie albo zwykła piechota + więcej artylerii o niebo lepsze.
6. Drugi Great Cannon to byłby dobry dodatek. Dwa helblastery to przesada - jeden z inżynierem starczy, bo drugi i tak się zepsuje. :wink: Ale to tylko sugestia oparta na moich doświadczeniach... :(
7. Brakuje ci śmieci do odginania przeciwnika. Koniecznie weź jakieś detki (najlepiej łuki) albo pistoliersów po 5 modeli.
It`s only fun if they run!
MUKER pisze:A klopy tylko dwa razy wziołem dwie (ostrzegano mnie, że to przynosi pecha - nie wierzyłem):
1) vs dwarf
ja zaczynam, faza magii pierwszy smitting klopa wybucha, drugi smitting druga klopa wybucha i tyle w tym temacie

Awatar użytkownika
malfoj
Falubaz

Post autor: malfoj »

to nie jest marnotrawstwo tylko po prostu nie wolno wystawiac unitow ponad 40 modeli.

Awatar użytkownika
Mortyr
Wałkarz

Post autor: Mortyr »

malfoj pisze:to nie jest marnotrawstwo tylko po prostu nie wolno wystawiac unitow ponad 40 modeli.
A kto powiedział, że to euro? Na open chyba można. :wink:
It`s only fun if they run!
MUKER pisze:A klopy tylko dwa razy wziołem dwie (ostrzegano mnie, że to przynosi pecha - nie wierzyłem):
1) vs dwarf
ja zaczynam, faza magii pierwszy smitting klopa wybucha, drugi smitting druga klopa wybucha i tyle w tym temacie

Awatar użytkownika
malfoj
Falubaz

Post autor: malfoj »

Faktycznie.;)

ODPOWIEDZ