Rozpiski

Orcs and Goblins

Moderator: Kołata

ODPOWIEDZ
Trubas
Falubaz

Re: Rozpiski

Post autor: Trubas »

Osobiscie mi trole strasznie glupie sa.... jak juz wystawiam to 6 z ninia na dziku, inaczej juz kilka razy mi przez wiekszosc gry szly do przodu po oddaleniu sie od generała
juz kilka razy mi przez wiekszosc gry szly do przodu po oddaleniu sie od generała
przez wiekszosc gry szly do przodu po oddaleniu sie od generała
szly do przodu po oddaleniu sie od generała
szly do przodu po oddaleniu sie od generała
Osobiscie mi głupio bo jestem noobem
Pozdrawiam, Xeroboy który bez atamana byłby nikim.

Btw. Czytając temat zastanawiam sie czy głupsze są Trolle czy ich generalowie?
Jeżus pisze:Trubas okazałeś się mieć większą choppę, więc masz swoją nagrodę:

Zawsze chciałem być w Nemezis :(
Obrazek

Awatar użytkownika
Samael
Kradziej

Post autor: Samael »

Nie żebym się jakoś narzucał, ale jakby ktoś mógł zerknąć na moją rozpę to byłbym wdzięczny xD
Mam zamiar zacząć coś kupować i chciałbym się mniej więcej zorientować co i jak... :roll:

Z góry dzięki.
"JOIN OR DIE"

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

Samael pisze:Nie żebym się jakoś narzucał, ale jakby ktoś mógł zerknąć na moją rozpę to byłbym wdzięczny xD
Mam zamiar zacząć coś kupować i chciałbym się mniej więcej zorientować co i jak... :roll:

Z góry dzięki.
Ja osobiście to bym ściągnął co się da z nocników i wrzucił komplet maszyn. Reszta wygląda dobrze. Ale składam zielonych dopiero od 2 miesięcy więc niewiele wiem. :mrgreen:
Spróbuj lepszej gry: boltaction.pl

Awatar użytkownika
Samael
Kradziej

Spoko... Dzięki. Najbardziej to się obawiałem o złożenie bohaterów, bo naprawdę trochę mi to zajęło :wink:
"JOIN OR DIE"

Trubas
Falubaz

Post autor: Trubas »

Samael pisze:Spoko... Dzięki. Najbardziej to się obawiałem o złożenie bohaterów, bo naprawdę trochę mi to zajęło :wink:
Granie bez generała zawsze spoko. A głupie Trolle idą i idą coraz dalej.

To jest rozpiska na Euro czy format z dupy?
Jeżus pisze:Trubas okazałeś się mieć większą choppę, więc masz swoją nagrodę:

Zawsze chciałem być w Nemezis :(
Obrazek

Awatar użytkownika
Samael
Kradziej

Format na towarzyskie oswajanie się z armią xD
"JOIN OR DIE"

Awatar użytkownika
Khay
Wałkarz

Post autor: Khay »

Aron, Trubadur poprosiłbym o jakaś konkretniejsza odpowiedz co wam nie pasuje w tym co napisałem, albo kogoś innego kto to kapuje. Nie jestem jakimś wyjadaczem z WFB, gram z kumplami jak nam się uda zorganizować trochę czasu czyli raz na miesiąc lub dwa więc chętnie się czegoś nowego dowiem, a samo cytowanie mojej wypowiedzi z ironicznym komentarzem dużo mi nie daje.
..."W świątyni dumania wolę jednak ambitniejsze dzieła. Właściwości żelu do golenia, skład proszku do prania, zalety odplamiacza. Słowem, a w zasadzie trzema: klasyka toaletowego gatunku"

Awatar użytkownika
Pocisk
Masakrator

Post autor: Pocisk »

Trzymaj trolle w generalskiej to nie będą szły do przodu. Chyba, że taki będziesz miał zamiar.

Awatar użytkownika
Samael
Kradziej

Unnamed2600 Pts - Orcs & Goblins Army

1 Orc Warboss @ 355.0 Pts
General; Light Armour
Gold Sigil Sword [15.0]
Charmed Shield [5.0]
Talisman of Preservation [45.0]
The Other Trickster's Shard [15.0]

1 Wyvern @ [160.0] Pts

1 Savage Orc Great Shaman @ 270.0 Pts
Frenzy; Magic Level 4; Big Waagh; Warpaint
Lucky Shrunken Head [50.0]
Obsidian Trinket [15.0]

1 Black Orc Big Boss @ 183.0 Pts
Shield; Battle Standard
Armour of Destiny [50.0]

1 War Boar @ [0.0] Pts

1 Orc Big Boss @ 121.0 Pts
Light Armour
Sword of Might [20.0]
Enchanted Shield [5.0]
Dawnstone [25.0]

1 War Boar @ [0.0] Pts

1 Night Goblin Shaman @ 110.0 Pts
Magic Level 2; Little Waagh
Dispel Scroll [25.0]

1 Night Goblin Shaman @ 85.0 Pts

38 Savage Orc Big 'Uns @ 425.0 Pts
Frenzy; Warpaint; Standard; Musician

1 Savage Orc Boss @ [15.0] Pts

27 Night Goblins @ 186.0 Pts
Netters; Shield; Musician

2 Fanatic @ [50.0] Pts

25 Night Goblins @ 135.0 Pts
Shield; Musician

2 Fanatic @ [50.0] Pts

1 Orc Boar Chariot @ 85.0 Pts

1 Goblin Wolf Chariot @ 50.0 Pts

1 Goblin Wolf Chariot @ 50.0 Pts

1 Mangler Squig @ 65.0 Pts

1 Doom Diver @ 80.0 Pts
1 Doom Diver @ 80.0 Pts

1 Goblin Rock Lobber @ 85.0 Pts

Models in Army: 110
Total Army Cost: 2600.0

Według porady uzupełniłem park maszynowy. Zdjąłem po jednym fanatyku oraz sztandary z n.gobosów i sieci z jednych. Dorzuciłem dużemu szamanowi MR1, a za reszte wrzuciłem 2 goblinki do sieciarzy. Powinno być spoko... Ale proszę o ocenę...
"JOIN OR DIE"

Awatar użytkownika
Aron_Banalny
Masakrator

Post autor: Aron_Banalny »

jest spoko
Obrazek

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Post autor: Kołata »

BSB na piechotę i dodatkowe choppy na savage.

Awatar użytkownika
Khay
Wałkarz

Post autor: Khay »

Tyle żeby trzymać trolle blisko gienia to ja wiem, ale problem pojawia się gdy generał zejdzie a miałem 3x pod rzad tak, ze shaman generał zszedł z IF, oddział z generałem spanikował i zwiał spoza zasięgu trolli albo jeszcze inne przypadki. W końcu stwierdziłem że wole wystawić dodatkową nianie która może w każdej chwili się odłączyć od oddziału i pohasać również samemu.
..."W świątyni dumania wolę jednak ambitniejsze dzieła. Właściwości żelu do golenia, skład proszku do prania, zalety odplamiacza. Słowem, a w zasadzie trzema: klasyka toaletowego gatunku"

Awatar użytkownika
loko
Masakrator

Post autor: loko »

a gdzie korona?
kupię bretke,orki, leśne elfy i wampiry. http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=52293

Awatar użytkownika
GrimgorIronhide
Masakrator

Post autor: GrimgorIronhide »

- korone daj na szamanie (zawsze szła dla gienia ale że twój chce sobie polatać to trza sobie radzić)
- ściągnij bsb z dzika i do savagy, zamień go na dzikusa i daj mu armoura 2+ i luckstona, tak będzie mieć sjv 2+ i warda 5+ - lepiej i taniej tracisz qella ale masz porządnego bsb
- poza tym jest spoko a jak to jest na euro to masz +100 pts

A tu wrzucam kolejny sztywny jakby połknął kij od berdysza, standardzik:

Unnamed2600 Pts - Orcs & Goblins Army

1 Black Orc Warboss @ 260.0 Pts
General; Heavy Armour;
Sword of Striking [15.0]
Enchanted Shield [5.0]
Talisman of Preservation [45.0]
Crown of Command [35.0]

1 Savage Orc Great Shaman @ 255.0 Pts
Frenzy; Magic Level 4; Big Waagh; Warpaint
Lucky Shrunken Head [50.0]

1 Savage Orc Big Boss @ 204.0 Pts
Battle Standard; Warpaint; Frenzy; Great Weapon
Mork's War Banner [100.0]

1 Night Goblin Shaman @ 110.0 Pts
Dispel Scroll [25.0]

1 Night Goblin Shaman @ 85.0 Pts

39 Savage Orc Big 'Uns @ 449.0 Pts
Frenzy; Warpaint; Standard; Musician

30 Night Goblins @ 230.0 Pts
Netters; Shortbows; Musician; Standard
3 Fanatic @ [75.0] Pts

8 Trolls @ 280.0 Pts

1 Doom Diver @ 80.0 Pts
1 Doom Diver @ 80.0 Pts

1 Arachnarok Spider @ 290.0 Pts

Models in Army: 90
Total Army Cost: 2700.0
Ostatnio zmieniony 11 sty 2013, o 15:03 przez GrimgorIronhide, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Chester22
Chuck Norris

Post autor: Chester22 »

Nie taki standard, masz aroka i morks bannera:D Poza tym nielegalna, główka jest też arkaną, więc musisz scrolla przerzucić na któregoś z gobosowych szamanów.

A tak to wygląda zacnie :D

Awatar użytkownika
Fanatic
Chuck Norris

Post autor: Fanatic »

BSB do ubicia przy pierwszej lepszej okazji,shaman bez fenserow wiec tez go latwo zabac.Po co n.gobo z fcg i nettami w ilosci 30?
Obrazek

Awatar użytkownika
GrimgorIronhide
Masakrator

Post autor: GrimgorIronhide »

Chester22 pisze:Nie taki standard, masz aroka i morks bannera:D Poza tym nielegalna, główka jest też arkaną, więc musisz scrolla przerzucić na któregoś z gobosowych szamanów.
Morks to powinien być standard bo to najlepszy przedmiot z booka. Arok mi do naporu potrzebny, teleport i potrafi namieszać.
Fakt AB mi nie pozwolił, ale potem przeniosłem przy wklejaniu, bo jakoś głupio uznałem że będzie bezpieczniejszy. Potem dopiero coś mnie naszło że o czymś zapomniałem i zapomniałem editnąć.
Fanatic pisze:BSB do ubicia przy pierwszej lepszej okazji,shaman bez fenserow wiec tez go latwo zabac.Po co n.gobo z fcg i nettami w ilosci 30?
Fakt, niezbyt 4ws 5t wrs5+ imponująco wygląda, ale coś za coś. Przy takiej szerokiej rance bez problemu szami uniknie walki. Dawniej zawsze miał fencery ale zbytnio się nigdy nie przydały, więc zdjąłem. A to z goblinami to pradawna sztuka zapychania cora :wink:
I nie mam fcg bo tylko muzyk i sztandar (który chyba powinienem wymienić na 3 gobosy by 25VP nie dawał zbyt łatwo).

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Post autor: bless »

Niepotrzebnie rezygnujesz z dwuraka na generale. Co mozna miec lepsze niz S8/7? Juz lepiej daj fencery na szamana (magiczna bron i ochrona szamana dzieki ws 10) a na gienka tylko korone, warda i ewentualnie drahonhelm+ tarcza. Wtedy jak chcesz to masz sejwa na 3+ choc z mojego doswiadczenia wynika, ze jesli nie starcza ws i tough oraz ward 4+, to ten sejw by i tak nie pomogl. Imho optimum to ward i korona. Reszta to strata punktow. A dostep do dwuraka kest bezcenny, bo zapuszkowani goscie maja z takim czarnuchem ciezkie przejscia...
Obrazek

paulinka17
Kretozord

Post autor: paulinka17 »

bless pisze:Niepotrzebnie rezygnujesz z dwuraka na generale. Co mozna miec lepsze niz S8/7? Juz lepiej daj fencery na szamana (magiczna bron i ochrona szamana dzieki ws 10) a na gienka tylko korone, warda i ewentualnie drahonhelm+ tarcza. Wtedy jak chcesz to masz sejwa na 3+ choc z mojego doswiadczenia wynika, ze jesli nie starcza ws i tough oraz ward 4+, to ten sejw by i tak nie pomogl. Imho optimum to ward i korona. Reszta to strata punktow. A dostep do dwuraka kest bezcenny, bo zapuszkowani goscie maja z takim czarnuchem ciezkie przejscia...
+1

Nasuwa mi sie jedno pytanie: czy jak ma sie magiczna tarcze to trzeba jej użyć? Ja jak już muszę grać na BO prezesie to daje mu koronę, warda i charmed shielda...

Awatar użytkownika
Fanatic
Chuck Norris

Post autor: Fanatic »

Dwurak fajny ale to nie jest tak,że gdy już czarnuch ma koronę to trzeba mu zapewnić jak największą ochronę bo jego stubborn to jedna z najważniejszych dla nas rzeczy i musi żyć jak najdłużej?
Obrazek

ODPOWIEDZ