ETC 2013

Moderator: swieta_barbara

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Re: ETC 2013

Post autor: Przemcio »

Haha ten tekst z hatedeckami mi się podobał jak kiedyś chwilę grałem w magica okazało się, że Wizardsi musieli pewne karty niebieskie pokasować bo hatedecka nie dało się złożyć.
Tollarian Library/Time Warp/Strocke of Genius czy jakoś tak się nazywały....

Ja tam na drafta nie narzekam... ale Fujara cruddance podrożył mi marudy na piechote do 8 pkt....
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

Awatar użytkownika
zaf
Masakrator

Post autor: zaf »

Przemcio pisze:Haha ten tekst z hatedeckami mi się podobał jak kiedyś chwilę grałem w magica okazało się, że Wizardsi musieli pewne karty niebieskie pokasować bo hatedecka nie dało się złożyć.
Tollarian Library/Time Warp/Strocke of Genius czy jakoś tak się nazywały....

Ja tam na drafta nie narzekam... ale Fujara cruddance podrożył mi marudy na piechote do 8 pkt....

to dodaj im macki z pudełka wariorów i bedziesz miał forsaken jak znalazł

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Forsakeni ssą jak ssali... :twisted: Po prostu będzie się grało na stadzie warriorów:)

Awatar użytkownika
Grichalk
Masakrator

Post autor: Grichalk »

Przemcio pisze:Forsakeni ssą jak ssali... :twisted: Po prostu będzie się grało na stadzie warriorów:)
Do tego pewnie nurgla, bo -1 to hit.

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

a co to im da podstawiasz śmiecia i leca w kosmos... już lepiej slaanesha bo daje swiftstride...

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

Przemcio pisze: Tollarian Library/Time Warp/Strocke of Genius czy jakoś tak się nazywały....
Byłeś w stanie wygrać w pierwsze turze zanim przeciwnik landa wystawił... Dlatego to zbanowali 8) i to w dodatku max kilka tygodni po wyjściu dodatku... [ wiem grałem wtedy ]
Shino pisze:
Na euro bestie nie są w stanie skorzystać z jednej z dwóch swoich zasad armijnych.
ktorej?
No własnie...?
Ambush nie działa? Furia nie działa...?
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Nie no tak szybko chyba tego nie zbanowali nawet pamiętam wtedy pomagałem jakiś turniej sędziować ale combo było masakryczne.

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Szybciutko. Też wtedy grałem :D
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

Baaardzo szybciutko.
Fortunę kumpel wydał na komplet kart i chwilę dosłownie później poszło w piździet...
Mega mocne to było bo przy odrobinie szczęścia grałeś sam ze sobą od jakiejś 3-4 tury...
Warpy, spirale, medaliony, petale i na koniec Stroke of genius za ochnaście w twarz... i kuniec.
Taki deck to się nabijaliśmy, że dochód narodowy Etiopii był...

Masz Jankiel deck z tamtych lat?
Można by sobie pyknąć na bazylu bo ja też coś jeszcze trzymam...
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

Awatar użytkownika
Druchii
Kretozord

Post autor: Druchii »

Piękny spam...
:/

Awatar użytkownika
Kanadian
Falubaz

Post autor: Kanadian »

Ba, mam trochę kart z Arabina night's, i coś alfy możliwe że mi zostało.

Wracając do ETC czy ktoś się orientuje kiedy będzie uzupełnienie/errata do obecnego draftu, lub sprecyzowanie co autorzy mieli na myśli? lub czy nie warto czekać ponieważ wyjdzie draft 2.

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

w ktorym miejscu nie wiesz co jest napisane?

Bandzierochlast
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Bandzierochlast »

Pomijając niektóre nadinterpretacje, draft jest dość czytelny.
Może można by go było lepiej napisać ale jest całkiem okej.

as1
Chuck Norris

Post autor: as1 »

Mam takie pytanie dotyczące ogrów. Dlaczego przycięliście Standard of Discipline? Przecież wszyscy wiedzą że ogry mają słabą ld i ogólnie boją się wszystkich testów z tym związanych. Teraz mamy trzy opcje:
1. Bierzemy tyranta i gołego slaughtermastera
2. slaughtermastera ale bez ironblastera
3.Gramy na ld 8
Czy nie uwzględniliście greddy fista z powodu nowych zasad tego przedmiotu?

P.s na resztę nie narzekam

Awatar użytkownika
MlSlEK
Chuck Norris

Post autor: MlSlEK »

Składam wniosek by w zasadach Euro uwzględnić zapis że są one budowane pod turnieje drużynowe, gdyż taką opinię wyczytałem tu i mnie wielce zaskoczyła mówiąc szczerze, choć przecież oczywista.
tak z czystej ciekawosci. Gdzie go skladasz?

Liga - ranking, wnioski i ogłoszenia

Proszę. To chyba do tego dział, a temat Euro 2013. Do ciebie jako zaangażowanego widać dotarłem.
. Na euro bestie nie są w stanie skorzystać z jednej z dwóch swoich zasad armijnych.
ktorej?

Zasadzka jest efektywna bez limitów na core gdyż wymusza spore powtórzenia oddziałów, a także z przerzutem wystawień dostępnym jedynie dzięki khazrakowi który się z tym kombuje. Bez tego jest martwą zasadą, no chyba że ktoś widział z was napaleńca tak grającego.
??? Wiem, że granie 8 chariotami byłoby zabawne, ale równie zabawne jest granie 8 oddziałami Skinków...
To jest idea którą obserwuję i nie podzielam. Wszystkim po równo, wszyscy równi. Problemy rozwiązywane są nie tam gdzie mają źródło. W tym przypadku odwieczne niedoszacowanie skinka rzutuje na wszystkie inne armie, a on sam wciąż pozostaje tani i skuteczny nawet w cięciach.
Obrazek

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Sevi »

Cóż, ogry zostały bardzo, bardzo przycięte - do tego greedy fist + death nie działa...

Ogry tracą masakrycznie przez przycięcie dyscypliny. Cóż liczę na jakieś poprawki w kolejnym drafcie ;)
Wisła Kraków.

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

as1 pisze:Mam takie pytanie dotyczące ogrów. Dlaczego przycięliście Standard of Discipline? Przecież wszyscy wiedzą że ogry mają słabą ld i ogólnie boją się wszystkich testów z tym związanych. Teraz mamy trzy opcje:
1. Bierzemy tyranta i gołego slaughtermastera
2. slaughtermastera ale bez ironblastera
3.Gramy na ld 8
Ze wzgledu na bezsensownosc zwiazana z braniem lorda walczacego.

I tak mag 4 lev. ma swoje ogromne plusy. Dyscyplina sprawia, ze branie lorda do walki jest slabym pomyslem.
Czy nie uwzględniliście greddy fista z powodu nowych zasad tego przedmiotu?
tak.
Proszę. To chyba do tego dział, a temat Euro 2013. Do ciebie jako zaangażowanego widać dotarłem.
Nie do konca.

Generalnie feedback bede ziebal za jakis czas i to nie z tego tematu. Ale ok.
Zasadzka jest efektywna bez limitów na core gdyż wymusza spore powtórzenia oddziałów, a także z przerzutem wystawień dostępnym jedynie dzięki khazrakowi który się z tym kombuje. Bez tego jest martwą zasadą, no chyba że ktoś widział z was napaleńca tak grającego.
czyli chodzi ci o wprowadzenie special characterow do etc? postuluj sobie to spokojnie ja dlugo tylko chcesz.

Awatar użytkownika
MlSlEK
Chuck Norris

Post autor: MlSlEK »

Przynajmniej szczere to.
Obrazek

Awatar użytkownika
Kanadian
Falubaz

Post autor: Kanadian »

Ogólnie zapisy są niejasno napisane, po zastanowieniu się wydaje mi się że rozumiem. Problem że wydaje mi się, a ja nie lubię mieć wątpliwości. że mi się tylko wydaje.

Pytanie gdzie jest dokładnie opisana zmiana Greedyfist. (oprócz tego że nie lubię wątpliwości, jestem niedowiarkiem, i sam muszę sprawdzić ;) )

Awatar użytkownika
Król Goblinów
Wodzirej

Post autor: Król Goblinów »

Kod: Zaznacz cały

Ze względu na bezsensowność związaną z braniem lorda walczącego. 
@Shino ale przecież nic w tej kwestii nie zmieniliście-mogliście po prostu napisać ze działa są zbanowane, mniej linijek by to zajęło.

pzdr,KG

ODPOWIEDZ