Pytania wszelakie ... ;)
Moderator: JarekK
Re: Pytania wszelakie ... ;)
Cześć!
Chciałbym Was zapytać o nowy Chaos, a konkretnie o Throgga i możliwości budowania armii, której jest generałem. Czy armia, na czele której stoi Throgg, będzie armią legalną, tzn. czy na turniejach może się zdarzyć, że nie będę mógł wystawić Throgga, ponieważ nie jest zwykłym lordem/herosem? I co ogólnie sądzicie o graniu armią na trollach/ograch/dragon ograch? Czy może to być grywalny twór, czy jedynie czysto klimatyczna rozpiska?
Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedzi
M.
Chciałbym Was zapytać o nowy Chaos, a konkretnie o Throgga i możliwości budowania armii, której jest generałem. Czy armia, na czele której stoi Throgg, będzie armią legalną, tzn. czy na turniejach może się zdarzyć, że nie będę mógł wystawić Throgga, ponieważ nie jest zwykłym lordem/herosem? I co ogólnie sądzicie o graniu armią na trollach/ograch/dragon ograch? Czy może to być grywalny twór, czy jedynie czysto klimatyczna rozpiska?
Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedzi
M.
Zalezy od zasad Turnieju,Trolle ogry i tym podobne potwory są teraz bardziej bezuzyteczne niż były one w tamtej edycji.
"Nie pytaj cóż za Istota Krzyczy nocą.Nie pytaj kto czeka na ciebie w cieniu.
To mój krzyk budzi cie nocą.I to ja skrywam sie w cieniu.Jestem Tzeentch a ty jesteś marionetką,tańczącą do mojej melodi..."
REŻIM.DYKTATURA,TOTALITARYZM
To mój krzyk budzi cie nocą.I to ja skrywam sie w cieniu.Jestem Tzeentch a ty jesteś marionetką,tańczącą do mojej melodi..."
REŻIM.DYKTATURA,TOTALITARYZM
A jest jakaś data na armybook po Polsku?
"Walery: Niech się pan na mnie spuści
Harpagon: A teraz Jakubie, trzeba wychędożyć karocę"
Skąpiec Moliera [Slaaneshyty]
"Czyli to maja najskrytsza fantazja! Już się nie mogę doczekać, aż poznam głębię swego zwyrodnienia."
Król Julian z Madagaskaru
"Czyli to maja najskrytsza fantazja! Już się nie mogę doczekać, aż poznam głębię swego zwyrodnienia."
- Pedrodilgur
- Chuck Norris
Czy Glittering scales kumuluje się z markiem nurgla? Tzn czy będę miał -2 do hita?
Salamander Leslau
- sorinmarkov
- Chuck Norris
Ale taka wojna błyskawiczna może i nie była by głupia, jakiś księciunio, graśkowie na koniach, rycerze, kraszerzy, dogry, szaggi i trolle, wszystko szybkie i boleśnie bije w kombacie
Kupię:
Thunder Canon
Giant
4x Sabertusk
Thunder Canon
Giant
4x Sabertusk
Czy kiedy rzucimy czar z nurgla i na lore attribute rzucimy 6, to zwiększa się tylko charakterystyka Woundów czy mag jest też leczony?
Mały mag z kompletem woundów rzuca 6 na atrybut. Ma teraz 3 woundy, czy 2 woundy na 3 możliwe?
Ta sama sytuacja, ale ma jednego wounda wbitego. Rzuca 6 na atrybut, ma teraz 2 woundy na 3 czy 1 na 3?
Mały mag z kompletem woundów rzuca 6 na atrybut. Ma teraz 3 woundy, czy 2 woundy na 3 możliwe?
Ta sama sytuacja, ale ma jednego wounda wbitego. Rzuca 6 na atrybut, ma teraz 2 woundy na 3 czy 1 na 3?
Pocisk pisze:No sztandar jest mocny... dużo rzeczy jest mocnych, zamknijcie japy i nauczcie się grać
Czy grasanci w tym Ab istnieją? W żadnej z rozpisek waszych nie widziałem
Pierwszy i ostatni raz na tym podforum o tym wspomniałeś.
Pierwszy i ostatni raz na tym podforum o tym wspomniałeś.
"Walery: Niech się pan na mnie spuści
czy breath z nurgla można rzucić do combatu? wydaje mi się że nie a sytuacja 2. z magiem nurgla w combacie stoja jednostki, ktore zaslaniaja mu caly front. za tymi jednostkami stoi oddzial, cal odstepu. czy moge uzyc zianiecia na nich, tak ze "przejdzie" nawet przez tych w walce?
Byłoby afrontem nie napić się z FRONTEM!
"Nie ma innych armii w WFB. Jest WoCh i są zbiory proxów na zasadach wochu prowadzone przez graczy nie mających jaj żeby grać WoChem oficjalnie!"
Szczur22
"Nie ma innych armii w WFB. Jest WoCh i są zbiory proxów na zasadach wochu prowadzone przez graczy nie mających jaj żeby grać WoChem oficjalnie!"
Szczur22
jakis opis czaru moze ? albo chociaz typ?
ja sie chetnie dowiem i poczytam cos o nowym WoCh
ja sie chetnie dowiem i poczytam cos o nowym WoCh
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
+1Waldi pisze:Może warto wydzielić (w sensie założyć nowy) temat pod book 8 edycyjny?
Byłoby afrontem nie napić się z FRONTEM!
Szczur22
Szczur22