Koncert życzeń
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
a ja z innej beczki trochę
znacie gdzie można by było kupić jakieś elementy elfickiego terenu ?
znacie gdzie można by było kupić jakieś elementy elfickiego terenu ?

jedyne czego się po prawdzie boje to zabrania ASF'a
to jest najcudowniejsza zasada jaką może mieć armia 
chciałbym też aby zostawili BOH i Seers Staff (to co pozwala wybierać, a nie losować życzenia).
Chciałbym fajną jazdę, wystarczy że polepszą DP. Nie chce żadnych smokopodobnych stworów bo i tak nie będzie mnie na nie stać a pewnie będą must have'm.
Poza tym chciałbym wzmocnienia Phenix Guardów i Swordmasterów bo jest ogromny dysonans pomiędzy oddziałami w specjalach.
Może możliwość stworzenia dobrego Lorda klepacza a nie tylko magowie i magowie.
Może jakiś oddział elfów z mieczami i tarczami? albo nowe modele włóczników w stylistyce LSG!!!!!!!!!!!
może jeszcze avatar Khaine'a jak u Eldarów
i tyle mi styknie chyba

chciałbym też aby zostawili BOH i Seers Staff (to co pozwala wybierać, a nie losować życzenia).
Chciałbym fajną jazdę, wystarczy że polepszą DP. Nie chce żadnych smokopodobnych stworów bo i tak nie będzie mnie na nie stać a pewnie będą must have'm.
Poza tym chciałbym wzmocnienia Phenix Guardów i Swordmasterów bo jest ogromny dysonans pomiędzy oddziałami w specjalach.
Może możliwość stworzenia dobrego Lorda klepacza a nie tylko magowie i magowie.
Może jakiś oddział elfów z mieczami i tarczami? albo nowe modele włóczników w stylistyce LSG!!!!!!!!!!!
może jeszcze avatar Khaine'a jak u Eldarów
i tyle mi styknie chyba
Fuck yeah! Byłoby superSevi pisze:Spoko, teraz kolej tego co pisał VC

Book do VC to miodek, a nasze armie są bardzo podobne - również opieramy się na boostach z magii - chciałbym, żeby ten związek był bardziej widoczny.
Miłym dodatkiem byłby jakiś silny atrybut w stylu za każdy czar który czarodziej rzuci, etc...
No i może nam dadzą wtedy MI zamiast MC heh, co tam mieszka w elfiej krainie co się by nadawało?
Osobiście wolałbym jakąś nową piechotę zobaczyć albo najlepiej totalnie nową jednostkę do Core i Rare.
Jeśli chodzi o to czego nie chciałbym stracić to Seerstaff, ale spoko przecież w nowym booku każdy magik będzie znał całego lore

Szukam: zamienników do Silver Helmsów
Kontakt PM
Kontakt PM
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Wydaje mi się, że Drain Magic przejdzie do Lore Attribute. Za każde udane zaklęcie +2 do casting valueas dla wroga? Coś w ten deseń.
Osobiscie mam nadzieje że jak chaos dostał rydwany w core to my tez dostaniemy
Życzył bym sobie:
rydwany, silvwer helmsi i elyrian reaversi do corów
Jakieś monster cavalry - tylko nie smoki, za mało ich. Mogli by dac rycerzy na gryfach np
Gryf jako wierzchowic dla bohatera
Jakiś wózek dla maga tak jak ostatnio w każdej armi jest
Jakiś potwór - może żywiołak, albo wystarczy w sumie treeman
No i niech dadzą jeszcze silniejszy rodzaj smoka dla lorda.
A poza tym herosi mogli by mieć opcje dokupienia zdolnosci odpowiedniej dla prowincji (czyli np scout i sniper dla nagaryth, mały smok dla caledoru, 1lv maga na saphery, stubborn i kiling blow dla chrace, vanguard dla ellyrionu itp)
Życzył bym sobie:
rydwany, silvwer helmsi i elyrian reaversi do corów
Jakieś monster cavalry - tylko nie smoki, za mało ich. Mogli by dac rycerzy na gryfach np
Gryf jako wierzchowic dla bohatera
Jakiś wózek dla maga tak jak ostatnio w każdej armi jest
Jakiś potwór - może żywiołak, albo wystarczy w sumie treeman
No i niech dadzą jeszcze silniejszy rodzaj smoka dla lorda.
A poza tym herosi mogli by mieć opcje dokupienia zdolnosci odpowiedniej dla prowincji (czyli np scout i sniper dla nagaryth, mały smok dla caledoru, 1lv maga na saphery, stubborn i kiling blow dla chrace, vanguard dla ellyrionu itp)
- Naviedzony
Brzmi rozsądnie. Nic tylko przyklasnąć.rydwany, silvwer helmsi i elyrian reaversi do corów
Rycerze na gryfach! Tylko nie to! O bleeee... Obleśnie by to wyglądało. Poza tym smoki się budzą, jest ich więcej, Ulthuan rusza do boju itp. To byłby fajny klimat. Trwająca w marazmie rasa w wiecznym odwrocie otrzymuje nieoczekiwaną pomoc od pradawnego sojusznika - smoczej rasy. Smoki jako monstrous cavalry, jako monstrous beasts i jako monster a także jako mount pod Noble'a i Prince'a i mamy zupełnie świeży klimat. Smocza armia. Na moją wyobraźnię działa to bardzo.Jakieś monster cavalry - tylko nie smoki, za mało ich. Mogli by dać rycerzy na gryfach np
A dlaczego nie wieża dla maga?Jakiś wózek dla maga tak jak ostatnio w każdej armi jest

Treeman niech zostanie tam, gdzie jest. Niech będzie unikatowy dla WE. Wiem, że kuzyni, że się kochamy, ale nie musimy z nimi dzielić wszystkich Rare'ów.Jakiś potwór - może żywiołak, albo wystarczy w sumie treeman
Litości. Po co nam to? Dostaniemy Space Dragona, który będzie różnił się od poprzednich statami na 8 i tyle. I będzie kosztował 450 punktów, przez co nikt go nigdy nie wystawi.No i niech dadzą jeszcze silniejszy rodzaj smoka dla lorda.

Ten pomysł mi się podoba, tylko w innym wykonaniu. Niech wzięcie "marka" będzie przymusowe (każdy z jakiejś prowincji się wywodzi), ale zdolności im odpowiadające niech będą miały marginalne znaczenie. Na pewno nie zestaw "stubborn i killing blow", bo to jest jakiś kosmos w ogóle.A poza tym herosi mogli by mieć opcje dokupienia zdolnosci odpowiedniej dla prowincji (czyli np scout i sniper dla nagaryth, mały smok dla caledoru, 1lv maga na saphery, stubborn i kiling blow dla chrace, vanguard dla ellyrionu itp)

- Azurix
- Szef Wszystkich Szefów
- Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"
Jakby taki Smok miał również Toughness 8, to bym nie narzekałNaviedzony pisze:Litości. Po co nam to? Dostaniemy Space Dragona, który będzie różnił się od poprzednich statami na 8 i tyle. I będzie kosztował 450 punktów, przez co nikt go nigdy nie wystawi.No i niech dadzą jeszcze silniejszy rodzaj smoka dla lorda.![]()

- Naviedzony
Jakby Stardragon miał T na 7 to też byśmy nie narzekali, ale akurat T się nie zmienia u smoków. Każdy ma 6.
Bo treeman to nie "wymysl" wood elfów. Jeden z nich <imienie nie pameitam> schował dzieci aenariona przed dark elfami, czy jakos tak;]turalyon pisze:Wg fluffu najwieksza populacja treemanów na swiecie jest w avelorn a nie w loren, dlatego zawsze mnie dziwiło że nie mamy w armii tej jednostki
Mogliby dac treemana, byloby zajebiscie;]
"Our weapons cut through them like blade through air!"
"Double or nothing, aim for his cock"
treeman za nic nie pasuje moim zdaniem do Helfów. od zawsze kojarzył się z woodami, wiec imo beznadziejny pomysł
Nie obraz sie ale Twoje zdanie mało sie liczyGalharen pisze:treeman za nic nie pasuje moim zdaniem do Helfów. od zawsze kojarzył się z woodami, wiec imo beznadziejny pomysł

Treemany istniały przed wielkim marszem elfów, takze dla mnie, starego gracza, do wood elfów nie pasuja;]
pozdrawiam
Całe szczescie twoje zdanie też nie, a że wątek nazywa się jak się nazywa, to obyśmy pozostali w tej kwestii tylko w sferze życzeń.Aldean pisze:Nie obraz sie ale Twoje zdanie mało sie liczyGalharen pisze:treeman za nic nie pasuje moim zdaniem do Helfów. od zawsze kojarzył się z woodami, wiec imo beznadziejny pomysł, w 4 albo 5 edycji HElfy mogły treemana wystawic.
Treemany istniały przed wielkim marszem elfów, takze dla mnie, starego gracza, do wood elfów nie pasuja;]
pozdrawiam
fixed.Galharen pisze:Całe szczescie twoje zdanie też nie, a że wątek nazywa się jak się nazywa, to obym pozostał w tej kwestii tylko w sferze życzeń.Aldean pisze:Nie obraz sie ale Twoje zdanie mało sie liczyGalharen pisze:treeman za nic nie pasuje moim zdaniem do Helfów. od zawsze kojarzył się z woodami, wiec imo beznadziejny pomysł, w 4 albo 5 edycji HElfy mogły treemana wystawic.
pozdrawiam
- Naviedzony
Nie fixed, tylko precz z treemanem u HE. Haje to armia srebra, stali i smoczych łusek. Po co nam łażące drzewa?
drewniak ktory sie boi ognia bedzie mial warda od ognia na 2+ ? mega pomysl xD
Gniewko pisze:
Zarost zarostem, ale kolory inne - u mnie kudły jednolicie czarne, u Jagala ciemny łeb, a zarost (tu cytując Kubę) "z jakimiś idiotycznymi rudawymi akcentami", co w połączeniu z niebieskimi oczami jest bzdurne i podniecające zarazem.
- Naviedzony
Dajmy mu jeszcze Repeater bolt thrower na ramię jak Predatorowi i na takiego się zgadzam.