Rozpiski nowego Imperium

Empire

Moderator: #helion#

ODPOWIEDZ
kowaljl
Chuck Norris

Re: Rozpiski nowego Imperium

Post autor: kowaljl »

GM kosztuje 255pkt
Ma AS 1+ z jednym przerzutem od Luckstona, na 2+ pierwsze trafienie z jakiejs maszynki ignoruje dzieki tarczy. A dzieki potionkowi ma 5 atakow w szarzy i jest w stanie zajebista robote odwalić.

Awatar użytkownika
Siena
Chuck Norris

Post autor: Siena »

kowaljl pisze:GM kosztuje 255pkt
Ma AS 1+ z jednym przerzutem od Luckstona, na 2+ pierwsze trafienie z jakiejs maszynki ignoruje dzieki tarczy. A dzieki potionkowi ma 5 atakow w szarzy i jest w stanie zajebista robote odwalić.
No i jest ItP, jak również oddział, w którym się znajduje.

Awatar użytkownika
krystian1wielki
Niszczyciel Światów

Post autor: krystian1wielki »

+ nie spada od armat/katapult :wink:
I nie wiem jak nowy WoCH ale stary to przed moim GMem uciekał gdzie sie dało :P to samo bretka

Awatar użytkownika
Szymon
Kretozord

Post autor: Szymon »

no i w walce z czymś co ma już 5 S są kwasy pozdro
Kocitz pisze:Aha i nie jedziemy jakimkolwiek wehikułem z którym miał coś wspólnego: Solo, jego rodzina, jego przyjaciele/znajomi, jego najbliższe otoczenie [w tym SS] czy jakakolwiek osoba mająca styczność z Kiełbasą :lol:

Awatar użytkownika
Kordelas
Masakrator

Post autor: Kordelas »

GM jak najbardziej :) według mnie jest warty swoich pkt ,aczkolwiek ,gdyby był na Demigryfie albo Runefag kosztowałby 75 pkt to by była bajka
Nieważne gdzie patrzy inkwizytor... i tak widzi wszystko!

Awatar użytkownika
krystian1wielki
Niszczyciel Światów

Post autor: krystian1wielki »

pomarzyć można :P No ale fajnie że mamy obecnie dwie wersje grywalnego gienka a nie tylko altar jak w starym booku :D

Awatar użytkownika
Szymon
Kretozord

Wczoraj byłem na turnieju w Tychach jeszcze na stare euro ale grałem już rozpą na owe euro ;).
Altar(preserwatywa,Enchanted Shield) 4+wsv 2+asv
Duży Mag(Sceptre of Stability,kon) 4lvl Light
2xMały mag(DS,Scroll of Shielding,kon) 2x1lvl Light
BSB(Dawnstone,Dragonhelm,GW) +1asv
5KO
7KO(muzyk)
11IC(muzyk,WB)
5Demigryfów(muzyk,steel)
3Demigryfy(muzyk)
Działo
Tank
1 Bitwa z Jankielem i jego DE. (jankiel też miał rozpe już an nowe euru,grał bez hydry na smoku pegazie 2x assasinach z gwiazdkami,2x szejdzi, oddział kuszoli,36 spermenów jakies harpie fasty...)
Co ogl mówić Tank wygrał grę zabijajac lorda w 4 turze assasina i szejdów i demisie ktróe zniszczyły kuszników i spermenów,
EMpicka akcja wpadam na plecy BSB DE nie łamie go i w 6 turze ginie mi BSB -.-. Ale udało sie wygrać .Widać było moje 5 miesiecy bez młotka.
2 Bitwa z Cichym i Chadeki(rozpa standard helka rakieta i to cos co łezka strzela) ogl bardzo lubię ten paring jeszcze w nim nigdy nie przegrałem. Założenie jak zawsze jak najszybciej znalesc sie w oddziałach przeciwnika. Już w 2 turze nie było maszyn u przeciwnika hela spadła z baniszmentu rakietnica a to coz z łezka od demigryfów a kadajec dostał BSB i musiał ulec silnemu Sztandarowemu armii :D 20:0
3.Bitwie Andrzej i jego VC.Ogl całą grę uciekałem ale nieskutecznie.Zabiłem wszystkie śmieci straciłem dość dużo bitwa skończyłą Doszedłem do wniosku że wstawię 2x10 łuczników i magów dam z buta wywalę 2 KO muzyka i IC uszczuplę i dorzucę mr3
Kocitz pisze:Aha i nie jedziemy jakimkolwiek wehikułem z którym miał coś wspólnego: Solo, jego rodzina, jego przyjaciele/znajomi, jego najbliższe otoczenie [w tym SS] czy jakakolwiek osoba mająca styczność z Kiełbasą :lol:

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

Szymon pisze: Doszedłem do wniosku że wstawię 2x10 łuczników i magów dam z buta wywalę 2 KO muzyka i IC uszczuplę i dorzucę mr3

lol Szymon - naprawdę? To nie ty się śmiałeś z moich łuczników? :D ...a tak poważnie - oni są naprawdę dużo warci :)
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
bayer
Mudżahedin

Post autor: bayer »

A możecie napisać do czego i jak ich wykorzystujecie? ja nie widzę dla nich zastosowania :(
Grejt Puzon of de Empajer

Awatar użytkownika
Szymon
Kretozord

bayer pisze:A możecie napisać do czego i jak ich wykorzystujecie? ja nie widzę dla nich zastosowania :(
Ogl mam plan wystawienia 2x12-14 łuczników do tego 4x5 łuczników w detku :)
w tych dużych mam zamiar trzymać magów a detki spowalniają przeciwnika co umożliwia mi zadanie większych strat w szeregach przeciwnika ba bedę mógł spowolnić marsz klocka VC z tym zabójcą w środku

Awatar użytkownika
Embir
Oszukista

Post autor: Embir »

Po dwóch turniejach i paru bitwach kawaleryjska rozpiska dojrzewa. Pegazista wydawał mi się nieco za drogim rozwiązaniem (zwłaszcza w porównaniu z ceną 3-ki Demisiów) ale kierowany opinią na forum postanowiłem go wypróbowac, i nie żałuję, sprawdza się znakomicie. Nawet tak bardzo nie boli brak drugiego maga - natomiast ogólnie problemem z magią i dużym magiem jest to, że jak już złapie miscasta to przy okazji ładnie wysadza duży klocek rycerzy.
Unnamed2400 Pts - Empire Army

Arch Lector of Sigmar @ 223.0 Pts
General; Barding; Prayers of Sigmar; Heavy Armour; Warhorse
Van Horstmann's Speculum
Talisman of Endurance
Sword of Might
Enchanted Shield

Battle Wizard Lord of the Light Order @ 243.0 Pts
Magic Level 4; Lore of Light; Warhorse
Dispel Scroll

Captain of the Empire @ 148.0 Pts
Barding; Great Weapon; Full Plate Armor; Battle Standard; Warhorse
Dawnstone
Dragonhelm

Captain of the Empire @ 153.0 Pts
Full Plate Armor; Shield; Imperial Pegasus
Dragonbane Gem
Helm of the Ratslayer
Sword of Battle

5 Knightly Orders @ 110.0 Pts

5 Knightly Orders @ 110.0 Pts

14 Knights of the Inner Circle @ 425.0 Pts
FCG; Warhorse
Razor Standard

5 Demigryph Knights @ 320.0 Pts
Standard; Musician;
Banner of Eternal Flame

3 Demigryph Knights @ 174.0 Pts

1 Great Cannon @ 120.0 Pts

1 Great Cannon @ 120.0 Pts

1 Steam Tank @ 250.0 Pts

Models in Army: 39

Total Army Cost: 2396.0
Bardzo podobną rozpą grałem ostatnio na Narbutta:
1 bitwa vs. Lizaki - ja startuję; faza magii - mag rzuca z 3 kości czar, idzie IF-ka, wsysa mi maga i 13-tu rycerzy na dużym klocku; 1-sza tura przeciwnika, Dwellers Below z If-ki na duży klocek demisiów, żaden nie zdaje testu siły; od tamtej chwili rzucam co mogę na pożarcie i "zajęcie" przeciwnika, resztą się kitram, przegrywam 6-14. Peszek.
2 bitwa vs. Imperium - 20:0 do przodu, pierwszy raz czuję epickość pedzia - niszczy Italiano, maszyny i w imię wyższej sprawy samobójczo odgina czołg ratując mi 300 pkt
3 bitwa vs. Demony - po raz kolejny pedzio jest bohaterem, znowu niszczy Italiano, odgina, zagraża śmieciom. VHS na generale epicko sie spłaca eliminując w challenge'u Bloodthristera. Inkasuję małe zwycięstwo.
http://manticblog.com/
KINGS OF WAR FULL BETA ARMY LISTS AND MAGIC ITEMS LIST: https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... /htmlview#
KINGS OF WAR ARMY BUILDER BETA: http://kow2.easyarmy.com/

Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów
Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"

Post autor: Azurix »

Embir pisze:Dwellers Below z If-ki na duży klocek demisiów, żaden nie zdaje testu siły
Rzuciłeś 5 szóstek? :D
III Zasada Dynamiki Newtona - Aktualizacja 2013: "Gdy menel jedzie tramwajem, to tramwaj jedzie menelem" :lol:

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Embir
Oszukista

Azurix pisze:
Embir pisze:Dwellers Below z If-ki na duży klocek demisiów, żaden nie zdaje testu siły
na sześciu kostkach (bo doszedł jeszcze Look Out od pedzia) same piątki i szóstki.
http://manticblog.com/
KINGS OF WAR FULL BETA ARMY LISTS AND MAGIC ITEMS LIST: https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... /htmlview#
KINGS OF WAR ARMY BUILDER BETA: http://kow2.easyarmy.com/

Awatar użytkownika
rob
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: rob »

@embir - daj dużemu magowi Earthing Rod
mały sie jednak przydaje dla ds
Emp/DoCh

"Je­dynym do­wodem na to, że is­tnieje ja­kaś po­zaziem­ska in­te­ligen­cja, jest to, że się z na­mi nie kontaktują" A.E.

Awatar użytkownika
Szymon
Kretozord

Arch Lector of Sigmar @ 304.0 Pts
General; Prayers of Sigmar; Heavy Armour,War Altar
Enchanted Shield [5.0]
Talisman of Preservation [45.0]

Battle Wizard Lord of the Light Order @ 260.0 Pts
Magic Level 4; Lore of Light
Sceptre of Stability [15.0]
Obsidian Lodestone [45.0]

Battle Wizard of the Light Order @ 90.0 Pts
Magic Level 1; Lore of Light
Dispel Scroll [25.0]

Battle Wizard of the Light Order @ 80.0 Pts
Magic Level 1; Lore of Light
Scroll of Shielding [15.0]

Captain of the Empire @ 163.0 Pts
Barding; Great Weapon; Full Plate Armor; Battle Standard; Warhorse
Dragonhelm [10.0]
Dawnstone [25.0]
The Other Trickster's Shard [15.0]

2x10 Archers @ 2x80.0 Pts(muzyk)
2x5 Knightly Orders @ 2x110.0 Pts
8 Knights of the Inner Circle @ 220.0 Pts(muzyk,sztandar)
5 Demigryph Knights @ 345.0 Pts(muzyk,steel)
3 Demigryph Knights @ 184.0 Pts(muzyk)
Great Cannon @ 120.0 Pts
Steam Tank @ 250.0 Pts

Models in Army: 51
Total Army Cost: 2396.0

Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów
Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"

Post autor: Azurix »

Embir pisze:
Azurix pisze:
na sześciu kostkach (bo doszedł jeszcze Look Out od pedzia) same piątki i szóstki.
Demigryfy mają Siłę 5, a testujesz na najwyższej statystyce modelu, więc oblewasz dopiero na 6 :)
III Zasada Dynamiki Newtona - Aktualizacja 2013: "Gdy menel jedzie tramwajem, to tramwaj jedzie menelem" :lol:

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Macias
Kretozord

Post autor: Macias »

Szymon, po co Ci muzycy na łucznikach? Lepiej za te pkt dać muzyków na KO lub championów na łukach.
Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę ( :shock: ), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki :)
Imperialna moc!

Awatar użytkownika
Szymon
Kretozord

Macias pisze:Szymon, po co Ci muzycy na łucznikach? Lepiej za te pkt dać muzyków na KO lub championów na łukach.
Czasami deklaracja wrotek jest bardziej opłacalna i wtedy wole zbierć się na tej 9 lub 10 jeśli bedzie 18' do papa mobile

Awatar użytkownika
Embir
Oszukista

Azurix pisze: Demigryfy mają Siłę 5, a testujesz na najwyższej statystyce modelu, więc oblewasz dopiero na 6 :)
No to zajebisty brainfart odstawiłem. #-o

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Eltharion »

Zamiast muzyków lepsi czempioni
Jak ci łucznicy uciekają to coś poszło źle a jak nie masz przerzutu z BSB to już wogle dałeś ciała
Te detki śa bez sensu - już lepiej dopakować te duże oddziały albo jakoś lepiej wykorzystać te 70 pk
Mówi się trudno i idzie się dalej ...

ODPOWIEDZ