rozpiski elfów VIII ed.
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
Re: rozpiski elfów VIII ed.
Przeinwestowany Core trochę.
410 pts?
Dajesz Spearom magiczny sztandar i zamykasz Core choice na te punkty. Może policzyłeś 1/3 Core ?
410 pts?
Dajesz Spearom magiczny sztandar i zamykasz Core choice na te punkty. Może policzyłeś 1/3 Core ?
Szukam: zamienników do Silver Helmsów
Kontakt PM
Kontakt PM
fakt;)
ok, więc:
-30 speary, FCG, Banner of eternal flame
-24 WL, muzyk, champ, AoL
- Mag 2lvl, ring of fury, silver wand (tak zawsze gralem za starych czasów, ma to sens na dzien dzisiejszy?)
- eagle
- eagle
- 12 swordow, champ, muzyk
lub
- 6 dp, muzyk
jak to wygląda?
ok, więc:
-30 speary, FCG, Banner of eternal flame
-24 WL, muzyk, champ, AoL
- Mag 2lvl, ring of fury, silver wand (tak zawsze gralem za starych czasów, ma to sens na dzien dzisiejszy?)
- eagle
- eagle
- 12 swordow, champ, muzyk
lub
- 6 dp, muzyk
jak to wygląda?
Odbierz PM Galharen.
War Banner wydaje się być faktycznie najsłabszy, jednak Static to nie jest wcale taka słaba sprawa.
Brzytwę biorę bardzo rzadko jak już naprawdę nie mam czego brać i zazwyczaj wcale jej nie kulam. Fakt jest faktem, że marzeniem tej mojej rozpy jest 5 kości na Shadow.
Pitka jest niecelna - prawda, ale straszak jest. Jak ktoś ma drogi model z małą I to zazwyczaj będzie miał orzech czy nie dispelować kości z tego czaru, a mi tylko o to chodzi.
O wiele lepiej jest jak ma się 2 miasmy (tak grałem często) wtedy jest większe napięcie, ale metal na tą edycję jednak ratuje tyłek w zbyt wielu paringach żeby go nie brać.
Championi na WL - nie mam ich ogranych. Dla mnie to jest jedna rana mniej na oddziale. Jakbyś mi powiedział jak tego używasz, to może byś mnie przekonał, ale kurcze obecnie rzucanie challange'a jest mi totalnie nie na rękę w większości CC gdzie i tak ja bije wszystkim naraz.
Co do sztandaru do Spearów to potestuję i zobaczę, ogólnie tutaj mam orzech: czy brać LD, czy War Banner czy Fire Ataki a może coś jeszcze innego.WojtuśŚ pisze:Gram na rozpie dluuugo juz. Speary tak jak diuk napisal sa swietne, z shadowem to już wgl. Nie biorę shadow ze wzgledu na 4 kości - brzytwa mało pewna, pit ka niecelna.
Jedyne, co mam lepiej to chanpioni na Wl. Są niezwykle przydatni taktycznie, gram na nich dluuugo i nauczyłem się ich używać. Są mega, ten z loeciem to już wgl.
Edit: zamiast ognia daj dyscyplinę. 9 ld z rerollem to za mało. Wtedy ci speary sa mega do trzymania herosów.
War Banner wydaje się być faktycznie najsłabszy, jednak Static to nie jest wcale taka słaba sprawa.
Brzytwę biorę bardzo rzadko jak już naprawdę nie mam czego brać i zazwyczaj wcale jej nie kulam. Fakt jest faktem, że marzeniem tej mojej rozpy jest 5 kości na Shadow.
Pitka jest niecelna - prawda, ale straszak jest. Jak ktoś ma drogi model z małą I to zazwyczaj będzie miał orzech czy nie dispelować kości z tego czaru, a mi tylko o to chodzi.
O wiele lepiej jest jak ma się 2 miasmy (tak grałem często) wtedy jest większe napięcie, ale metal na tą edycję jednak ratuje tyłek w zbyt wielu paringach żeby go nie brać.
Championi na WL - nie mam ich ogranych. Dla mnie to jest jedna rana mniej na oddziale. Jakbyś mi powiedział jak tego używasz, to może byś mnie przekonał, ale kurcze obecnie rzucanie challange'a jest mi totalnie nie na rękę w większości CC gdzie i tak ja bije wszystkim naraz.
No to może czas to zakończyć. Przecież taki Kosa spamuje tyle rozpisek że jest o czym myśleć. Jak bym już miał kserować czyjeś rozpy na żywca to szczerze mówiąc wybrałbym właśnie Kosę.faj3r pisze:...a jak pisałem z pół roku temu, że mi się sprawdzają duże klocki włóczników lub LSG to zostałem tu centralnie wyśmiany "bo wszyscy grają na łucznikach"
nie - bo Andrzej tak gra, a "wszyscy" grają tak jak Andrzej
Kontakt PM
Kontakt PM
@Galharen,
Mag złożony bardzo dobrze. Wybierz tylko na nim domenę magii (teraz trzeba podawać w rozpisce) - High Magic powinien być w miarę stabilny, ale możesz poeksperymentować jak masz pomysł.
Do tego bierz te 12 SM.
Czy przypadkiem nie macie na tym turnieju ograniczenia na max koszt oddziału - Ci WL drogo wychodzą.
Mag złożony bardzo dobrze. Wybierz tylko na nim domenę magii (teraz trzeba podawać w rozpisce) - High Magic powinien być w miarę stabilny, ale możesz poeksperymentować jak masz pomysł.
Do tego bierz te 12 SM.
Czy przypadkiem nie macie na tym turnieju ograniczenia na max koszt oddziału - Ci WL drogo wychodzą.
Jest 400 na oddział.
Mam te zabaweczki wszystkie pomalowane całkiem sympatycznie, wiec chce odkurzyć graty i pograć coś w koncu.
Ten mag to moj ulubiony build z dawnych czasów, ciesze się, że to nadal działa, zawsze brałem na nim fire, jak ogarnę
co by dobrze współdziałało z rozpą to wtedy się zdecyduje na lore.
Mam te zabaweczki wszystkie pomalowane całkiem sympatycznie, wiec chce odkurzyć graty i pograć coś w koncu.
Ten mag to moj ulubiony build z dawnych czasów, ciesze się, że to nadal działa, zawsze brałem na nim fire, jak ogarnę
co by dobrze współdziałało z rozpą to wtedy się zdecyduje na lore.
Diuk - na bazylu, bi mniemam, ze będziesz chętnie Ci poopowiadam o sytuacyjnym wykorzystaniu championow, potrafią dużo więcej, niż jedną rana więcej.
https://idefly.pl - robimy koszulki, bluzy itd dla klubów!
Super - chętnie się dokształcę. Ostatnio mam mega apetyt na batla.WojtuśŚ pisze:Diuk - na bazylu, bi mniemam, ze będziesz chętnie Ci poopowiadam o sytuacyjnym wykorzystaniu championow, potrafią dużo więcej, niż jedną rana więcej.
Powiem ci że zagrałem w ramach rozrywki na tym twoim smoku i spisał się świetnie - spadła mi jaszczurka, ale lord wystał z 2+ savem. Dodałem do tego turbo kmin 3 x heaven który co by tu nie mówić dzięki 3 turom po 12 kości dał po prostu kosmiczny rezultat, ale to swoją drogą.
Kontakt PM
Kontakt PM
Wiesz co, na ta edycję raz tylko grałem na smoku. Jedną bitwę w sensie. Ciężko jest go nosić wszędzie. Po za tym ten model już swoje przeżył.
Hm, a taka wersja?
- 30 spearów, flaming, fcg
- 24 lwy, mu, champ, AoL
- eagle
- Mage 2lvl, silver wand (shadow/death)
- 10 swordów, goli
- Bsb, AoC, dwurak
wolne 15pkt, mag juz bez bounda, ale wszedł bsb
- 30 spearów, flaming, fcg
- 24 lwy, mu, champ, AoL
- eagle
- Mage 2lvl, silver wand (shadow/death)
- 10 swordów, goli
- Bsb, AoC, dwurak
wolne 15pkt, mag juz bez bounda, ale wszedł bsb
Ostatnio zmieniony 8 lut 2013, o 01:20 przez Galharen, łącznie zmieniany 1 raz.
Dzisiaj tak sobie myślę, że po bazylu będę też próbował wrócić do Deatha, tylko z jednego powodu - można rzucać do combatu 3 czary - nieźle.
W Shadow są zazwyczaj 2 dla Lewków, czasem 3 jak przeciwnik ma zaporowy T, a na pitkę/ coś innego trzeba mieć cel z boku, a wiadomo że zazwyczaj przeciwnik koncentruje się na zdispelowaniu czarów z jednego miejsca na którym mu najbardziej zależy.
No nic - zobaczymy.
W Shadow są zazwyczaj 2 dla Lewków, czasem 3 jak przeciwnik ma zaporowy T, a na pitkę/ coś innego trzeba mieć cel z boku, a wiadomo że zazwyczaj przeciwnik koncentruje się na zdispelowaniu czarów z jednego miejsca na którym mu najbardziej zależy.
No nic - zobaczymy.
Kontakt PM
Kontakt PM
Hmm, zagralem 2 testowe bitewki, speary nie zrobiły generalnie nic poza trzymaniem maga, tak więc mała zmiana
HE 1200:
- Mage, 1lvl, silver wand, ruby ring
- BSB, AoC, dwurak, luckstone
- 24 lwy, champ, mu, AoL - 393
- 14 luków
- 14 łuków
- 5 DP, mu
- eagle
HE 1200:
- 14 luków
- 14 łuków
- 5 DP, mu
- eagle
Łuki nie zrobią wiele więcej nawet maga nie utrzymają, jak jest ich 14 w oddziale. Cory w HE są trefne i ich najlepszą misją przy obecnym booku jest utrzymać maga i swoje punkty na stole co dla mnie = dużo i najlepiej w 1 klocku (na tyle, na ile euro pozwala, no chyba, że gram open).Galharen pisze:Hmm, zagralem 2 testowe bitewki, speary nie zrobiły generalnie nic poza trzymaniem maga, tak więc mała zmiana
HE 1200:
- 14 luków
- 14 łuków
- 5 DP, mu
- eagle
Ja stawiam na speary lub LSG. Moi włócznicy wystali 3 tury walki ze smokiem na mirrorze, także imho się spłacili - smok nie palił w tym czasie nic innego
Łucznikami nic nigdy nie zdziałałem. Zazwyczaj jeśli któryś z oddziałów przeżył bitwę to dlatego, że przeciwnik o nich zapomniał, albo dlatego, że ich olał bo i tak nie stanowili zagrożenia.
...oby do maja
KUPIĘ: Bitsy (głównie kusze i bicze) od Dark Elves
--
"In a mad world, only the mad are sane." - Akira Kurosawa
mój blog: Sand and Glue
--
ja nie wiem czemu wy tak niedoceniacie tych łuków, bo 30 cali zasiegu + asf ktory broni nas przed roznymi fastami i lekkimi oddzialami(t3 as 5+ lub i mniej) bardzo skutecznie, na tyle skutecznie ze ludzie czasami naprawde mysla czy szarzowac na taki oddzial.
Gniewko pisze:
Zarost zarostem, ale kolory inne - u mnie kudły jednolicie czarne, u Jagala ciemny łeb, a zarost (tu cytując Kubę) "z jakimiś idiotycznymi rudawymi akcentami", co w połączeniu z niebieskimi oczami jest bzdurne i podniecające zarazem.
Oni się lepiej bija niż strzelają. Ja nimi zabijam maszyny w walce, chyba, że ktoś ich na prawdę nie umie wystawić. Czasami dodadzą CR z szarży, zabija z dwóch BL, strzelają do manglera, chyba, że muszą na nim stanąć. Odginaja, robią schodki, jest wjednych champion do challangey. Sa słabi, ale fa się ich wykorzystać.
...ale do takich zadań jak piszesz lepsi są LSG. Też maja łuki, ale w walce biją spearami czyli w przypadku elfów z 3-4 szeregów no i mają tego sava na 5+ niby mało, ale zawsze coś się odbije.
KUPIĘ: Bitsy (głównie kusze i bicze) od Dark Elves
--
--
+1, tylko cena troche odpychająca. 12 pts... No i 6cali mniej zasięgu. Też niby mało. Poza tym żeby mieli na 5+ to trzeba dopłacić punkcik, czyli 13...faj3r pisze:...ale do takich zadań jak piszesz lepsi są LSG. Też maja łuki, ale w walce biją spearami czyli w przypadku elfów z 3-4 szeregów no i mają tego sava na 5+ niby mało, ale zawsze coś się odbije.
- Azurix
- Szef Wszystkich Szefów
- Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"
Jeśli o mnie chodzi, to LSG wyklucza nie tyle ich cena, bo Łucznicy i Włócznicy także są imho za drodzy, ale odpycha mnie zasięg ich Łuków. Jakby ci LSG posiadali Longbow, Spear, Shield i Light Armour, to ja mogę za nich płacić obecnie nawet te 13pkt, skoro reszta jest za 9pkt i 11pkt. Niby te 6 cali zasięgu to niedużo, ale jest konkurencyjne względem cięższego strzelania jak np. w Mrocznych Elfach, czy Krasnoludach. W momencie, gdy każdy ma 24 cale zasięgu, mogą się nawzajem ostrzeliwać, a w takim wypadku Łuki wypadają słabo w porównaniu z Kuszami, Pistoletami, czy Organkami
dokladnie, darkelfickie kusze sie wystawiaja, a my wystawiamy sie na 30 calu i chlopaczki jezeli chca strzelic w lucznikow to musza pomaszerowac i nie strzela w 1 turze w ogole
Gniewko pisze:
Zarost zarostem, ale kolory inne - u mnie kudły jednolicie czarne, u Jagala ciemny łeb, a zarost (tu cytując Kubę) "z jakimiś idiotycznymi rudawymi akcentami", co w połączeniu z niebieskimi oczami jest bzdurne i podniecające zarazem.