Koncert życzeń

High Elves

Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Re: Koncert życzeń

Post autor: Sevi »

Spoko, teraz kolej tego co pisał VC :mrgreen:
Wisła Kraków.

Awatar użytkownika
Albo_Albo
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Albo_Albo »

a ja z innej beczki trochę

znacie gdzie można by było kupić jakieś elementy elfickiego terenu ? :)

Awatar użytkownika
Equos
Chuck Norris

Post autor: Equos »

jedyne czego się po prawdzie boje to zabrania ASF'a :( to jest najcudowniejsza zasada jaką może mieć armia :)

chciałbym też aby zostawili BOH i Seers Staff (to co pozwala wybierać, a nie losować życzenia).

Chciałbym fajną jazdę, wystarczy że polepszą DP. Nie chce żadnych smokopodobnych stworów bo i tak nie będzie mnie na nie stać a pewnie będą must have'm.
Poza tym chciałbym wzmocnienia Phenix Guardów i Swordmasterów bo jest ogromny dysonans pomiędzy oddziałami w specjalach.
Może możliwość stworzenia dobrego Lorda klepacza a nie tylko magowie i magowie.

Może jakiś oddział elfów z mieczami i tarczami? albo nowe modele włóczników w stylistyce LSG!!!!!!!!!!!
może jeszcze avatar Khaine'a jak u Eldarów

i tyle mi styknie chyba

diuk
Falubaz

Post autor: diuk »

Sevi pisze:Spoko, teraz kolej tego co pisał VC :mrgreen:
Fuck yeah! Byłoby super :)

Book do VC to miodek, a nasze armie są bardzo podobne - również opieramy się na boostach z magii - chciałbym, żeby ten związek był bardziej widoczny.

Miłym dodatkiem byłby jakiś silny atrybut w stylu za każdy czar który czarodziej rzuci, etc...

No i może nam dadzą wtedy MI zamiast MC heh, co tam mieszka w elfiej krainie co się by nadawało?

Osobiście wolałbym jakąś nową piechotę zobaczyć albo najlepiej totalnie nową jednostkę do Core i Rare.

Jeśli chodzi o to czego nie chciałbym stracić to Seerstaff, ale spoko przecież w nowym booku każdy magik będzie znał całego lore :mrgreen:
Szukam: zamienników do Silver Helmsów

Kontakt PM

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Wydaje mi się, że Drain Magic przejdzie do Lore Attribute. Za każde udane zaklęcie +2 do casting valueas dla wroga? Coś w ten deseń.

turalyon
Mudżahedin

Post autor: turalyon »

Osobiscie mam nadzieje że jak chaos dostał rydwany w core to my tez dostaniemy
Życzył bym sobie:
rydwany, silvwer helmsi i elyrian reaversi do corów
Jakieś monster cavalry - tylko nie smoki, za mało ich. Mogli by dac rycerzy na gryfach np
Gryf jako wierzchowic dla bohatera
Jakiś wózek dla maga tak jak ostatnio w każdej armi jest
Jakiś potwór - może żywiołak, albo wystarczy w sumie treeman
No i niech dadzą jeszcze silniejszy rodzaj smoka dla lorda.
A poza tym herosi mogli by mieć opcje dokupienia zdolnosci odpowiedniej dla prowincji (czyli np scout i sniper dla nagaryth, mały smok dla caledoru, 1lv maga na saphery, stubborn i kiling blow dla chrace, vanguard dla ellyrionu itp)

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

rydwany, silvwer helmsi i elyrian reaversi do corów
Brzmi rozsądnie. Nic tylko przyklasnąć.
Jakieś monster cavalry - tylko nie smoki, za mało ich. Mogli by dać rycerzy na gryfach np
Rycerze na gryfach! Tylko nie to! O bleeee... Obleśnie by to wyglądało. Poza tym smoki się budzą, jest ich więcej, Ulthuan rusza do boju itp. To byłby fajny klimat. Trwająca w marazmie rasa w wiecznym odwrocie otrzymuje nieoczekiwaną pomoc od pradawnego sojusznika - smoczej rasy. Smoki jako monstrous cavalry, jako monstrous beasts i jako monster a także jako mount pod Noble'a i Prince'a i mamy zupełnie świeży klimat. Smocza armia. Na moją wyobraźnię działa to bardzo.
Jakiś wózek dla maga tak jak ostatnio w każdej armi jest
A dlaczego nie wieża dla maga? :lol2: Widząc megalomanię GW i tego, że każdy nowy "wózek dla maga" jest większy i bardziej bajerancki Haje powinny dostać co najmniej miniaturowe miasto do położenia sobie w deployu. Nie... wózek dla maga to poroniony pomysł w tej armii.
Jakiś potwór - może żywiołak, albo wystarczy w sumie treeman
Treeman niech zostanie tam, gdzie jest. Niech będzie unikatowy dla WE. Wiem, że kuzyni, że się kochamy, ale nie musimy z nimi dzielić wszystkich Rare'ów.
Litości. Po co nam to? Dostaniemy Space Dragona, który będzie różnił się od poprzednich statami na 8 i tyle. I będzie kosztował 450 punktów, przez co nikt go nigdy nie wystawi. :P
A poza tym herosi mogli by mieć opcje dokupienia zdolnosci odpowiedniej dla prowincji (czyli np scout i sniper dla nagaryth, mały smok dla caledoru, 1lv maga na saphery, stubborn i kiling blow dla chrace, vanguard dla ellyrionu itp)
Ten pomysł mi się podoba, tylko w innym wykonaniu. Niech wzięcie "marka" będzie przymusowe (każdy z jakiejś prowincji się wywodzi), ale zdolności im odpowiadające niech będą miały marginalne znaczenie. Na pewno nie zestaw "stubborn i killing blow", bo to jest jakiś kosmos w ogóle. :P

Awatar użytkownika
Lucyfer
Chuck Norris

Post autor: Lucyfer »

Może SW będą bardziej grywalni.
Obrazek

Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów
Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"

Post autor: Azurix »

Naviedzony pisze:
Litości. Po co nam to? Dostaniemy Space Dragona, który będzie różnił się od poprzednich statami na 8 i tyle. I będzie kosztował 450 punktów, przez co nikt go nigdy nie wystawi. :P
Jakby taki Smok miał również Toughness 8, to bym nie narzekał :D
III Zasada Dynamiki Newtona - Aktualizacja 2013: "Gdy menel jedzie tramwajem, to tramwaj jedzie menelem" :lol:

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Jakby Stardragon miał T na 7 to też byśmy nie narzekali, ale akurat T się nie zmienia u smoków. Każdy ma 6.

turalyon
Mudżahedin

Post autor: turalyon »

Wg fluffu najwieksza populacja treemanów na swiecie jest w avelorn a nie w loren, dlatego zawsze mnie dziwiło że nie mamy w armii tej jednostki

Awatar użytkownika
Aldean
Kretozord

Post autor: Aldean »

turalyon pisze:Wg fluffu najwieksza populacja treemanów na swiecie jest w avelorn a nie w loren, dlatego zawsze mnie dziwiło że nie mamy w armii tej jednostki
Bo treeman to nie "wymysl" wood elfów. Jeden z nich <imienie nie pameitam> schował dzieci aenariona przed dark elfami, czy jakos tak;]

Mogliby dac treemana, byloby zajebiscie;]
"Our weapons cut through them like blade through air!"

"Double or nothing, aim for his cock"

Awatar użytkownika
Galharen
Kretozord
Kontakt:

Post autor: Galharen »

treeman za nic nie pasuje moim zdaniem do Helfów. od zawsze kojarzył się z woodami, wiec imo beznadziejny pomysł

Awatar użytkownika
Aldean
Kretozord

Galharen pisze:treeman za nic nie pasuje moim zdaniem do Helfów. od zawsze kojarzył się z woodami, wiec imo beznadziejny pomysł
Nie obraz sie ale Twoje zdanie mało sie liczy :wink: , w 4 albo 5 edycji HElfy mogły treemana wystawic.
Treemany istniały przed wielkim marszem elfów, takze dla mnie, starego gracza, do wood elfów nie pasuja;]

pozdrawiam

Awatar użytkownika
Galharen
Kretozord
Kontakt:

Post autor: Galharen »

Aldean pisze:
Galharen pisze:treeman za nic nie pasuje moim zdaniem do Helfów. od zawsze kojarzył się z woodami, wiec imo beznadziejny pomysł
Nie obraz sie ale Twoje zdanie mało sie liczy :wink: , w 4 albo 5 edycji HElfy mogły treemana wystawic.
Treemany istniały przed wielkim marszem elfów, takze dla mnie, starego gracza, do wood elfów nie pasuja;]

pozdrawiam
Całe szczescie twoje zdanie też nie, a że wątek nazywa się jak się nazywa, to obyśmy pozostali w tej kwestii tylko w sferze życzeń.

Awatar użytkownika
Aldean
Kretozord

Galharen pisze:
Aldean pisze:

pozdrawiam
Całe szczescie twoje zdanie też nie, a że wątek nazywa się jak się nazywa, to obym pozostał w tej kwestii tylko w sferze życzeń.
fixed.

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Nie fixed, tylko precz z treemanem u HE. Haje to armia srebra, stali i smoczych łusek. Po co nam łażące drzewa?

Awatar użytkownika
Semi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Semi »

jakby takeigo treemana ubrac z Dragon Armour bylby calkiem spoko ;)
Obrazek
Highborn Elves Only!

Relosu
Kretozord

Post autor: Relosu »

drewniak ktory sie boi ognia bedzie mial warda od ognia na 2+ ? mega pomysl xD
Gniewko pisze:
Zarost zarostem, ale kolory inne - u mnie kudły jednolicie czarne, u Jagala ciemny łeb, a zarost (tu cytując Kubę) "z jakimiś idiotycznymi rudawymi akcentami", co w połączeniu z niebieskimi oczami jest bzdurne i podniecające zarazem.

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Dajmy mu jeszcze Repeater bolt thrower na ramię jak Predatorowi i na takiego się zgadzam. :D

ODPOWIEDZ