I bez żadnych dział?

Moderator: #helion#
Sam pomysł na piechotną rozpiskę z detkami i hellblasterami jest ciekawy (pomaga w niewygodnych paringach o których piszesz), ale z drugiej strony 2 hellblastery i sporo piechoty to łatwe punkty dla WE, Lizaków, Chaos Dwarfów, nie wspominając o krasnalach z którymi nawet z działami bywa pod górkę... :)PiotrB pisze:
Najgorszymi przeciwnikami dla mnie są właśnie VC,HE,o&g i odpowiedni złożone bestie...
Moja rada graj helkami i dużą ilością łuków z detkami - to doskonałe i tanie odginaczki - jak to opracujesz - dasz radę. Dopóki ludzie będą grali na samej kawie - to takie paringi będą problemem... coś za coś :)
jak można było dać sobie wcisnąć takiego banalnego wałaTombo pisze:btw. na Bazyliszku bigpasiak i Byro mówili mi, że inżynier musi przerzucić jedną kość jeśli pomaga maszynie, czyli nawet przy udanym rzucie na 3 kościach musimy przerzucić jedną, co skutecznie może splewić ostrzał w danej turze (no chyba, że to pomyłka - ja byłem zdziwiony)
Ciesz się Reyki, że nie zostałeś uświadomiony brutalnie na turnieju przegrywając bitwę, tylko na lokalnej lidze i bez konsekwencjiReyki pisze:Ja np. dzisiaj zostałem uświadomiony że czołg w kolejnych tyrach walki nie grinduje w fazie walki tylko w fazie ruchu i ofiary z grindowania nie liczą się do CR.
Nie miało to zupełnie wpływu na bitwę w żadnym z przypadków, więc nie pytałem sędziego.#helion# pisze:jak można było dać sobie wcisnąć takiego banalnego wała #-o #-o #-o :roll: #-o #-o #-oTombo pisze:btw. na Bazyliszku bigpasiak i Byro mówili mi, że inżynier musi przerzucić jedną kość jeśli pomaga maszynie, czyli nawet przy udanym rzucie na 3 kościach musimy przerzucić jedną, co skutecznie może splewić ostrzał w danej turze (no chyba, że to pomyłka - ja byłem zdziwiony)
warto zainwestować w kodeks lub mieć w komórce kopię oryginału do własnych celów...żyjemy w dobie cyfryzacji :roll:
Jak najbardziej istnieje. Jak wspierasz inżynierem maszynkę to albo dajesz jej swojego BSa oraz obowiązkowy przerzut artyleryjki albo nie dajesz ani przerzutu ani BSa.Tombo pisze:przeciwnicy powołali się na faq w którym zostało użyte słowo "must", a nie "may". Dobrze wiedzieć, że takowy nie istnieje
Q: If a Master Engineer uses his Master of Ballistics special rule on a friendly war machine, does he have to confer his Ballistic Skill to he war machine and re-roll one artillery dice, or can he choose to confer just his Ballistic Skill or just the re-roll? (p35)
A: He must confer both.
Imperialna moc!Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę (), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki
![]()
O proszę.. dzięki za potwierdzenie.Macias pisze:Jak najbardziej istnieje. Jak wspierasz inżynierem maszynkę to albo dajesz jej swojego BSa oraz obowiązkowy przerzut artyleryjki albo nie dajesz ani przerzutu ani BSa.Tombo pisze:przeciwnicy powołali się na faq w którym zostało użyte słowo "must", a nie "may". Dobrze wiedzieć, że takowy nie istniejeQ: If a Master Engineer uses his Master of Ballistics special rule on a friendly war machine, does he have to confer his Ballistic Skill to he war machine and re-roll one artillery dice, or can he choose to confer just his Ballistic Skill or just the re-roll? (p35)
A: He must confer both.