Plotki z Warpa (albo wręcz Oka Terroru) vol 2.
Moderator: KrzysiekW
Re: Plotki z Warpa (albo wręcz Oka Terroru) vol 2.
Drony wyglądają jak z Gwiezdnych Wojen ... a i tak pewnie będą grywalne.
wszystko można zrobić zeby wyglądało super. Działo sie przerabia na demonicznego harleya, a rydwan na ruchomą kapele rockową. Koleś na tronie na perkusji, dwóch na dole na gitarach i jakieś głośniki zamontować koło tronu i będzie super klimat
Drony wyglądają jak genosianie, których złapali mutatorzy z clanu moulder.
Demony +200pts! yeah
Drony wyglądają jak genosianie, których złapali mutatorzy z clanu moulder.
Demony +200pts! yeah
O ile nowe figsy do WoCh mi się nie bardzo podobały, to te uważam za bardzo udane. Podoba mi się nawet scull cannon - wreszcie będzie z czego wybierać, poprzedni kodeks był bardzo ograniczony i wyglądał, jak by ktoś na siłę odłączył demony od hord chaosu i dał im oddzielny kodeks
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
takBOGINS pisze:Ciekawi mnie jeszcze czy wszystkie figurki będą do obu systemów
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl
- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.
- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.
niespodzianka... są dwa osobne podręczniki, jeden do 40k (104str) drugi do WFB (96str), tak samo karty podzielone na 2 systemy
kogoś interesują ceny, czy i tak kupicie co grywalne (w razie co PW)? ;P
- Ulegasz stereotypom.
- Ulegasz stereotypom.
- The WariaX
- Falubaz
Smh pisze:niespodzianka... są dwa osobne podręczniki, jeden do 40k (104str) drugi do WFB (96str), tak samo karty podzielone na 2 systemy
Co w tym niespodziankowego? Toż to było chyba oczywiste, że będą dwa osobne podręczniki dla obu systemów
Zapraszam do mojej galerii :
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=35475
Maluję na zamówienie:
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 13#p990613
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Nigdy nie wiesz, co wymyśli GW.
Wszyscy heraldzi mi się podobają, tak samo rydwan Tzeentcha i muchy spod jeźdźców. Reszta jakoś tak z pupy generalnie. Co do tronu poczekam na większe zdjęcia, ale już mam fajny pomysł na konwersję do mojego mono-Slaanesha.
Wszyscy heraldzi mi się podobają, tak samo rydwan Tzeentcha i muchy spod jeźdźców. Reszta jakoś tak z pupy generalnie. Co do tronu poczekam na większe zdjęcia, ale już mam fajny pomysł na konwersję do mojego mono-Slaanesha.
utrzymują plan... ostatni przed wakacyjną sesją (na dodatki i drugą falę figurek) - 1mc = 1 armiaPrzemcio pisze:No ciekawe, w ogóle kto tego booka pisał... niezłe tempo ma GW 3 miesiąć i już 4 booki...
- Ulegasz stereotypom.
- Ulegasz stereotypom.
- Offspringman
- Kretozord
ciekaw jestem najbardziej tej armaty.
muchy paskudne. moze na turniejach przejdą żabki nurgla z FW zamiast tego paskudztwa
muchy paskudne. moze na turniejach przejdą żabki nurgla z FW zamiast tego paskudztwa
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Muchy inaczej sobie wyobrażalem ale da się je czadowo przekonwertować. Natomiast khornowy dual-kit to kosmiczna porażka IMO. Heraldzi fajni ale nie za taką cenę.
Szkoda że nowości tak malo, w pierwszej fali mialy też wyjść nowe furie, findy i dwa grubasy. Czyli albo fale będą trzy albo druga będzie dużo bogatsza niż ta.
Szkoda że nowości tak malo, w pierwszej fali mialy też wyjść nowe furie, findy i dwa grubasy. Czyli albo fale będą trzy albo druga będzie dużo bogatsza niż ta.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
"Przemcio pisze:No ciekawe, w ogóle kto tego booka pisał... niezłe tempo ma GW 3 miesiąć i już 4 booki...
Nie no jak GW wydaje powoli to podnoszą się głosy, że "ile można pisać kodeks" jak przyśpieszają i wydają więcej booków to też niedobrze
Bloodki z siła 4 i 14 pkt? lipa... no ale czekamy co da zasada hellblade i być może tron daje jakieś boosty. Ciekawi mnie jak będzie teraz wyglądać zasada locus od khorne.
Mam nadzieję, że koszty GD pójdą w dół.
Bloodcrascherzy zrobili się ciekawi
Co do figurek to herald khorna wygląda ok ale bardziej nadaje się na czempiona niż heralda Nie przebije wyglądu skulltakera
Drony wyglądają po prostu koszmarnie mam nadzieję, że będą tak grywalne jak seekerki i nigdy nie będę zmuszony ich kupić
Herald slaanesha wygląda fajnie poza głową
Chairot of tzeentch bardzo mi się podoba tak samo burning chairot
Tron i cannon takie sobie... myślę, że to przez to, że są w dual kit box i przez to na silę pewne elementy są wykorzystywane w modelu alternatywnym.
Ogólnie mało nowych figsów. Większość osób już ma swoje odpowiedniki heraldów więc pewnie woleli by jakieś nowe figurki. Szkoda, że nie ma jakiegoś monstera od tzeentcha.
Demonetki z 2A i S4 są super. Fleshhoundy w takiej formie zupełnie bezsensu (jeżeli to w ogóle prawda, bo M5 na nich raczej jest błędem). Crusherzy z taką ilością ataków byliby żenujący.New rules from daemonic legion forum:
"Alright I have the new WD in front of me and there is a small teaser image of the new book which is written by Matt Ward btw, with stats for all kinds of units:
Bloodletters 14 points (10+ unitsize)
Statline:
M /WS/BS/ S / T / I / W / A /LD/
5 / 5 / 5 / 4 / 3 / 4 / 1 / 1 / 7 /
Command 10 points for musician,champ and standard
May take a magical standard for up to 25 points
Pink Horrors 13 points (10+ unitsize)
Statline:
M /WS/BS/ S / T / I / W/ A /LD/
4 / 3 / 3 / 3 / 3 / 3 / 1 / 1 / 7 /
Plaguebearers 13 points (10+ unitsize)
Statline:
M /WS/BS/ S / T / I / W/ A /LD/
4 / 3 / 4 / 4 / 4 / 2 / 1 / 1 / 7 /
Special rules 3 types of locus (maybe 3 variants of heralds?)
-lesser locus of virulence: 5+poisened attacks
-greater locus of ??? : 4+ regeneration
-exalted locus of contaglon?? : If you score a 6 on the to hit roll then you get an automatic str 4 hit on the target
Daemonettes 11 points (10+ unitsize)
Statline:
6 / 5 / 4 / 4 / 3 / 5 / 1 / 2 / 7 /
Bloodcrushers 65 points (3+ unitsize)
Statline:
5 / 5 / 5 / 4 / 3 / 4 / 1 / 1 / 7 / Bloodreaper
7 / 3 / ? / 5 / 4 / 2 / 3 / 3 / 7 / Juggernaut
May take a magical standard for up to 50 points
magic resistance 1
scaly skin 6+
Flesh Hounds 30 points (5+ unitsize)
Statline:
5 / 5 / 0 / 4 / 4 / 4 / 2 / 2 / 7 /
?? special rule +3 points per model
scaly skin 6+
Great Unclean one ???? points
6 / 6 / 3 / 6 / 7 / 4 / 6 / 3 / 9 /
Great unclean one is a wizard that uses the lore of nurgle or the lore of death
Terror
Large Target
Poiisoned attacks"
GUO bez 10W i 3A...meh
Bearded Unclean 'Un pisze:Fuck, będe miał na pieńku z Drobnymi Wałeczkami
Jeżeli te ploty są prawdziwe, to core'y są słabe i tylko Demonetki dają radę.
Ale jakoś nie wierzę w podniesienie kosztu Plagusów, którzy byli najgorsi z całego zestawu.
Ciekawe co będą dawały znaki bogów/locusy (jeżeli zostaną).
Crusherzy pewnie przejdą do Speciala.
Co do Dronesów obstawiam:
T5, 1 atak z góry z s4 i 2 ataki z dołu z s5 (poison). Latanie, of course (ale może hover).
i cloud of flies.
Byłyby super śmieszne.
Ale jakoś nie wierzę w podniesienie kosztu Plagusów, którzy byli najgorsi z całego zestawu.
Ciekawe co będą dawały znaki bogów/locusy (jeżeli zostaną).
Crusherzy pewnie przejdą do Speciala.
Co do Dronesów obstawiam:
T5, 1 atak z góry z s4 i 2 ataki z dołu z s5 (poison). Latanie, of course (ale może hover).
i cloud of flies.
Byłyby super śmieszne.
Bearded Unclean 'Un pisze:Fuck, będe miał na pieńku z Drobnymi Wałeczkami
Kurde mam nadzieję że te nowe figsy prezentują się tak kiepsko z winy małych i niezbyt wyraźnych zdjęć. Ten tron to w ogóle nie rozumiem o co kaman...
Welcome to the Tower of Rising Sun.
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=28122
Kupię RÓŻNE RÓŻNOŚCI: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=42454
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=28122
Kupię RÓŻNE RÓŻNOŚCI: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=42454
Beznadziejne te nwoe demony, spodziewałem się czegoś lepszego po gw. (choć w sumie...)
O odruch wymiotny doprowadzają muchy nurgle'a, ale moze taki był zamysł rzezbiarza;p
Wyjaśni mi ktoś tylko to działo khorna? wtf?
O odruch wymiotny doprowadzają muchy nurgle'a, ale moze taki był zamysł rzezbiarza;p
Wyjaśni mi ktoś tylko to działo khorna? wtf?