Pare noobowskich pytań.
Moderator: Afro
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
Re: Pare noobowskich pytań.
Jedyną znaną mi magiczną bronią która może, a nawet musi być AHW to fencers blades. Jest to wyjątek bo tak stanowią zasady przedmiotu. Pewnie gdzieś jest jeszcze parę takich, ale jeśli nie jest to wyraźnie napisane to nie można używać magicznej broni i dodatkowej broni ręcznej.
a w sumie fajna byłaby to opcja:P
1. Jak wyglada sytuacja z pistoletami dla crushera - ma to wogóle jakieś zastosowanie? Słyszałem że championom w jednostkach strzelajacych warto wykupic by mieli mniejsza kare do S&S, ale jak to u nas wyglada? Podobnie z bruiserem?
2. Blood vulture - testował to ktoś, jest to wogóle warte pkt?
1. Jak wyglada sytuacja z pistoletami dla crushera - ma to wogóle jakieś zastosowanie? Słyszałem że championom w jednostkach strzelajacych warto wykupic by mieli mniejsza kare do S&S, ale jak to u nas wyglada? Podobnie z bruiserem?
2. Blood vulture - testował to ktoś, jest to wogóle warte pkt?
- Król Goblinów
- Wodzirej
Dobra, mam pytanie- mamy oddział 6 meaneaterów, 3 z przodu z addxhw, 3 z tyłu bronią dwureczną. biją sie w CC z odziałem X, który uderzył pierwszy i zadał 4 woundy. Teraz pytanie- jak alokowane są te rany? czy:
a) 4 rany w manów z addxhw, bo są w styku
b) 4 rany w kolesi z dwurakami bo są z tyłu
c) ja decyduje czy w addxw czy w dwuraki
d) (teraz hit) jeżeli ja decyduje, czy mogę 2W w pierwszy typ i 2W w drug typ, nie ściągając żadnego Ogra
jako extra pytanie, jak to jest w strzelaniu:
a)na 4+ jak w mixed unit
b)decyduje?
Pzdr,KG
a) 4 rany w manów z addxhw, bo są w styku
b) 4 rany w kolesi z dwurakami bo są z tyłu
c) ja decyduje czy w addxw czy w dwuraki
d) (teraz hit) jeżeli ja decyduje, czy mogę 2W w pierwszy typ i 2W w drug typ, nie ściągając żadnego Ogra
jako extra pytanie, jak to jest w strzelaniu:
a)na 4+ jak w mixed unit
b)decyduje?
Pzdr,KG
to jest wprost napisane w AB
Jankiel pisze: Allstars w ch... Cały jeden reprezentant, który nie umie zmierzyć 12" od bsb, specjalista od rzucania kostkami i kręcenia o tym filmów, człowiek, który próbował się wcisnąć do repy grając każdą armią po kolei (ale wszystkimi obsysał), kolejny, który cały rok nie grał i ostatni, który zamiast ćwiczyć skilla, to podbudowuje ego politykowaniem na LL. Nie da się wygrać.
W ab jest zapis
Dla mnie to jednoznaczne. Jeśli w tylnym szeregu ma modele z GW to one pierwsze odpadająUsuwając poległych, musisz wybrać model z tylnego szeregu (albo z końca pierwszego szeregu) w zwykły sposób, bez względu na to, jakie model ma uzbrojenie - nie możesz przydzielać pojedynczych ran różnym modelom ani też rozdzielać ataków itd.
Wierzę w Wolny Rynek, Niewidzialną Jego Rękę, kuców obcowanie, Unii rozwiązanie, lewaków zaoranie, Wolną Polskę. Amen.
- Król Goblinów
- Wodzirej
thnx guys nie mam podręcznika tutaj i koleś mi centralnie wodę z mózgu zrobił
pzdr,KG
pzdr,KG
takss-sly pisze:czy jeśli mam BoEF to impakty też są płonące??
czy mag, którego jednostka jest w combacie może rzucać czary ofensywne?
może rzucać z cc direct damage (nie magic missle), ale nie może ich rzucać do cc
Imperialna moc!Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę ( ), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki
nie, na stompy nie działają żadne inne specjalne zdolności.Odoamar pisze:a jak wyglądają stopmy z BoEF też są płonące?
Imperialna moc!Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę ( ), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki
- Mistrz Miecza Hoetha
- Falubaz
Głupie pytanie: Ile armybooków zostało wydanych do ogrów?
Moja Galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 9#p1076079
"Ludzie uwierzą w każdą prawdę, jeśli tylko podasz ją w cudzysłowiu i podpiszesz nazwiskiem kogoś znanego".
Naviedzony
"Ludzie uwierzą w każdą prawdę, jeśli tylko podasz ją w cudzysłowiu i podpiszesz nazwiskiem kogoś znanego".
Naviedzony
- Mistrz Miecza Hoetha
- Falubaz
Wielkie dzięki.
Moja Galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 9#p1076079
Naviedzony
Naviedzony
czy ogry mogą używać zionącego zimnem sztandaru zawsze, czy tylko jak szarżują?
https://www.youtube.com/watch?v=m3pqEA5AXTE#t=33
posłuchaj tego islamofilu.....
http://www.youtube.com/watch?v=CMEwoGGL6dg
"nie dyskutuj z głupcem, sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem"
posłuchaj tego islamofilu.....
http://www.youtube.com/watch?v=CMEwoGGL6dg
"nie dyskutuj z głupcem, sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem"