Ktoś gra w ogóle?

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Manfred
Postownik Niepospolity

Post autor: Manfred »

są zasady do wjen napoleońskich ?? :D

Awatar użytkownika
Lunn
Masakrator

Post autor: Lunn »

Pewnie są, ale trzeba mieć jakiś dodatkowy podręcznik.

Awatar użytkownika
Impaler
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Impaler »

Tu macie przegląd wszystkich supplementów do WAB`a

http://www.warhammer-historical.com/books.asp

Awatar użytkownika
Impaler

Ostatnio miałem przyjemność zagrać bitwę (można powiedzieć odwzorowującą historię) z kolegą z klubu.Na przeciw siebie stanęły armie Szwajcarii (moja) i Burgundii (armia kolegi). Graliśmy wstępnie na proxach by przetestować możliwości obu armii i muszę stwierdzić,że gra się bardzo przyjemnie. Rozgrywka przebiega szybko, nie ma jakiś kłopotliwych zasad.
W ciągu 1,5 godziny rozegraliśmy bitwę punktowaną na 2tys.
W najbliższym czasie rewanż.Ja zaś do tego czasu postaram się zamieścić fotkę roty szwajcarskiej z kantonu Zurich.

pozdrawiam 8)

Awatar użytkownika
Żubr

Post autor: Żubr »

Grało się ciekawie, trudno się przestawić. Czekam na rewanż :). Może zagramy jeszcze na większe punkt

Awatar użytkownika
Impaler

Nie ma problemu.Proponuję bitwę na 6 tysięcy punktów 8)
To może być bardzo ciekawe...

Awatar użytkownika
Shakin' Dudi
Masakrator

Post autor: Shakin' Dudi »

gdzie mozna w polsce kupic te figsy? Ja z checia bym poprosil o zasady. Mail w profilu

Awatar użytkownika
High Elf
Mudżahedin

Post autor: High Elf »

Impaler pisze: W najbliższym czasie rewanż.Ja zaś do tego czasu postaram się zamieścić fotkę roty szwajcarskiej z kantonu Zurich.
Ja tylko przypominam.
Działam w imieniu Zakonu Rycerskiego Świętego Jana Chrzciciela Szpitala Jerozolimskiego. Nie polecam wchodzić mi w drogę ;)

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
High Elf
Mudżahedin

Post autor: High Elf »

Po raz drugi przypominam.

No a wyciągam to także, aby pochwalic się że zakupiłem pierwsze figurki do warmastera ancient battles, oby system rósł w siłę gdyż GW wydało do niego tylko podręcznik!
Działam w imieniu Zakonu Rycerskiego Świętego Jana Chrzciciela Szpitala Jerozolimskiego. Nie polecam wchodzić mi w drogę ;)

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Diabeu
Plankton

Post autor: Diabeu »

Lunn--> ja gram. Zbieram Polakow do sredniowiecza. A dopuszczasz jeszcze jakies inne systemy bitewne? Jestem wlasnie na etapie zbierania Polakow z XVIIw w systemie Principles of War.

Awatar użytkownika
Basileus Oliwier I
Plankton

Post autor: Basileus Oliwier I »

Ja także gram w Wrocku, ale dopiero zaczynam ;)
Bizancjum tematyczne na 2000pkt. w WAB, Imperium na 1000 w WFB (od dawna nie gram) i Necroni na 1000pkt. w WH40k (też już prawie nie gram)

Awatar użytkownika
Lunn
Masakrator

Post autor: Lunn »

O, widze, że powoli robi się nas coraz więcej ;) To dobrze. Ja już pierwszy box mam w połowie pomalowany, ale zanim coś więcej, to muszę skończyć zamówienie i dopiero wtedy będe się zabierał za resztę. Ale za jakiś czas można się na jakąś bitewkę ustawić.
Ja zbieram armie z podręcznika Shieldwall (co nawet niekiepsko się składa, bo z Bizancjum mogą wikingowie powalczyć ;))
yo

Awatar użytkownika
Impaler

Witam po długiej nieco nieobecności.
Mam nadzieję,że zapał do gry wam nie opadł :wink: Ja na swoje nieszczęście nie mam z kim zagrać... Heh,moi Szwajcarzy oraz Turcy nie mają aktualnie,żadnego godnego przeciwnika...

Awatar użytkownika
Moskit
Pseudoklimaciarz

Post autor: Moskit »

Moje temowe Bizancjum aktualnie jest w malowaniu, ale podejrzewam, ze kiedy juz zostanie zrobione to beda problemy ze znalezieniem przeciwnika.

Andre
Warzywo

Post autor: Andre »

a w warMASTER ancients ktoś gra? Do mnie przemowil ten system dużo bardziej ze względu na skale-więcej figurek wystawiasz i fajniej to wygląda poza tym zasady bardzo mi się podobają

Awatar użytkownika
Temple Guard
Falubaz

Post autor: Temple Guard »

Andre pisze:a w warMASTER ancients ktoś gra? Do mnie przemowil ten system dużo bardziej ze względu na skale-więcej figurek wystawiasz i fajniej to wygląda poza tym zasady bardzo mi się podobają
No i Warmaster Ancients jest tani w porównaniu z innymi systemami. Sam się zastanwiam nad rozpoczęciem zbierania jakiejś armii (prawdopodobnie Sukcesorzy Aleksandra Wielkiego).
Zaletą obu systemów (Warhammer Ancient Battles i Warmaster Ancients) jest "historyczność". Wada to niestety zbyt małe, jak dla mnie, zróżnicowanie statystyk, np. w WAB:

- WS na oddziałach od 2 do 4 (w WFB od 2 do 6), przez co nie ma trafiania na 5+ jak w WFB, gdy spotykają się oddziały z WS2 i WS5;
- bazowe S3, rzadko S4, mało oddziałów ma broń podnoszącą S;
- wszyscy T3, wyjątkowo T4 (Spartanie i Wikingowie);
- Ld od 5 do 9, przy czym Ld9 prawie nie spotykane, Ld8 też rzadkie, standard to Ld7.

To sprawia, że system wydaje się dość nudny pod tym względem.
Gwardia umiera, ale się nie poddaje

www.robinofsherwood.fora.pl - forum o wspaniałym, klimatycznym serialu "Robin z Sherwood" - zapraszam serdecznie!

Zeka
Warzywo

Post autor: Zeka »

Wygląda na to, że temat ponownie zamarł... Jak wygląda możliwość pogrania w WAB'a w Toruniu i okolicach?

Awatar użytkownika
Zbik666
Chuck Norris

Post autor: Zbik666 »

JA z checia pogram w WAB w okolicach gdanska. NAjchetniej okres napoleonski ale sredniowiecze i starozytnosc tez moze byc.

Gerath
Warzywo

Post autor: Gerath »

Zeka pisze:Wygląda na to, że temat ponownie zamarł... Jak wygląda możliwość pogrania w WAB'a w Toruniu i okolicach?
Ponoć są od tego ludzie w Toruniu. Ja również w tej mieścinie chciałbym pograć. Na razie coś do mnie figurki nie przychodzą... Cóż.

Zeka
Warzywo

Post autor: Zeka »

Tak, są... Szczerze powiedziawszy, to przez nich zacząłem grać w WAB'a. Niestety, ostatnio nie mam kontaktu z nimi.

Jaką armię do WAB'a zbierasz?

ODPOWIEDZ