Galeria by roc3s - UP
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Re: Galeria by roc3s - UP - czerwone ludki
Witam po dłuższej przerwie. Wrzucam kilka chłopków, które aktualnie paćkam. Obie nie skończone. DP wreszcie zasilił szeregi mojej armii WOCHu, nie mogłem się powstrzymać, żeby nie zacząć go kolorować.
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
DP bardzo fajny .
Pierwsze okazy, może się spodobają
Jeśli ktoś posiada jakiś ciekawy sposób na krew i wszystko co z nią związane, to prosiłbym o jakieś podany.
Reszta jeszcze czeka na swoją kolej w boxach ^^
Jeśli ktoś posiada jakiś ciekawy sposób na krew i wszystko co z nią związane, to prosiłbym o jakieś podany.
Reszta jeszcze czeka na swoją kolej w boxach ^^
TAMIYA Clear Red + czarny wash + gąbkaroc3s pisze: Jeśli ktoś posiada jakiś ciekawy sposób na krew i wszystko co z nią związane, to prosiłbym o jakieś podany.
Po prostu krew musi być ciemniejsza. Blood red to nie blood
Musisz osiągnąć ciemną czerwień, potem na to lakierem świecącym i byłoby ok, wtedy jest taka świeża. Bez lakieru raczej wygląda na wyschniętą(zależy jaki efekt chcesz uzyskać).
A co do modeli no to klasa. Zajebiste malowanie. Jak tak pociśniesz całą armię to będzie syto
Musisz osiągnąć ciemną czerwień, potem na to lakierem świecącym i byłoby ok, wtedy jest taka świeża. Bez lakieru raczej wygląda na wyschniętą(zależy jaki efekt chcesz uzyskać).
A co do modeli no to klasa. Zajebiste malowanie. Jak tak pociśniesz całą armię to będzie syto
Nie, nie. Dostałem do pomalowania. Czwarta armia to byłoby trochę za dużo do zbieraniaAfro pisze:Kotki świetne, dla siebie malujesz armijkę?
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
I ogier, i koty bardzo ok.
Hmmm późna godzina, pochłonęło mnie malowanie. Zabrałem się za bestyje z obrazka poniżej. Na stół myślę, że się nadają Póki co pierwszy z sześciu. Sugestie i porady jak zwykle mile widziane
Si zdarza mi się czasem coś psiknąć o ile sprzęt pozwala, bo dokładnością chińczyk nie grzeszyPretor pisze:Większy kontrast futra i większy nawiert lufy.
Dobrze mi się wydaje, że używasz aerografu?
Chłopaki w kupie wyglądają o tak
teraz próbuję coś z piechotą wykminić, bo klocki z nich straszne. Armia z założenia ma być wesoła.
Zdjęcia zrobione telefonem, więc szału ni ma ^^
Edit. Dorzucę jeszcze nieskończonego Smoka do elfickiej różowej armii. Smok trafił do właściciela. muszę kiedyś umówić się na sesję zdjęciową, bo mam tylko foty na tym etapie, a jak widać brakuje kilku detali. Zapomniałem, że go malowałem
Ostatnio zmieniony 29 mar 2013, o 22:26 przez roc3s, łącznie zmieniany 1 raz.
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Najbardziej podobają mi się gacie na dolnej focie ...
Futro crusherów trochę za mało kontrastowe - albo wash, albo wyciągnąć kosmyki by się rpzydało.
Gacie ogra świetne, skóra tez jeszcze zbyt płaska.
Różowy elf - a ktoś tu na forum narzekał, że niebieskie elfy wyglądają pedalsko
Ale technicznie świetny, choć w kilku miejscach mógłbyś pokrawędziować po aerografie.
Gacie ogra świetne, skóra tez jeszcze zbyt płaska.
Różowy elf - a ktoś tu na forum narzekał, że niebieskie elfy wyglądają pedalsko
Ale technicznie świetny, choć w kilku miejscach mógłbyś pokrawędziować po aerografie.
ten elf niech zostanie sugestywnie pominięty brakiem komentarza...
A ogry świetne
A ogry świetne
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Elf spoko, ale podstawka najbardziej mi się podoba.
Witam ponownie
Wrzucam kilka kolejnych zdjęć moich malunków. Ogry nadal jako główny target
Banda koxow, jest jeszcze dwóch, ale bez podstawki więc byli zmuszeni patrzeć z boku jak swoi koledzy pozują do zdjęcia. Same podstawki na razie bez śniegu.. czekają na doklejenie Gnoblarów.
I nieco gorsze zdjęcie, zrobione późną porą telefonem. Aktualnie w fazie malowania
Jeszcze trochę 40k
Wrzucam kilka kolejnych zdjęć moich malunków. Ogry nadal jako główny target
Banda koxow, jest jeszcze dwóch, ale bez podstawki więc byli zmuszeni patrzeć z boku jak swoi koledzy pozują do zdjęcia. Same podstawki na razie bez śniegu.. czekają na doklejenie Gnoblarów.
I nieco gorsze zdjęcie, zrobione późną porą telefonem. Aktualnie w fazie malowania
Jeszcze trochę 40k
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Troszkę za dalekie foty - przydałoby się coś bliższego.
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
IMO tak gdzie areograf wyszło gorzej niż pędzel