Nowe HE 8 ed. - zdjęcia str. 65
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
- Mistrz Miecza Hoetha
- Falubaz
Re: Nowe HE - 8 ed.
Tylko i tak nie masz pewności czy rzucisz. Wczoraj byłem świadkiem jak facet na 6 kościach rzucił 4 jedynki i 2 dwójki. Poza tym mag bez ochrony to martwy mag a boh wyklucza ochronę.
Moja Galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 9#p1076079
"Ludzie uwierzą w każdą prawdę, jeśli tylko podasz ją w cudzysłowiu i podpiszesz nazwiskiem kogoś znanego".
Naviedzony
"Ludzie uwierzą w każdą prawdę, jeśli tylko podasz ją w cudzysłowiu i podpiszesz nazwiskiem kogoś znanego".
Naviedzony
niby jak ? ja mowie ze PG by dzialaly gdyby nie ograniczenia EURO.
Gniewko pisze:
Zarost zarostem, ale kolory inne - u mnie kudły jednolicie czarne, u Jagala ciemny łeb, a zarost (tu cytując Kubę) "z jakimiś idiotycznymi rudawymi akcentami", co w połączeniu z niebieskimi oczami jest bzdurne i podniecające zarazem.
Ochronę czyli?
no wlasnie tez sie zastanawiam, bo jezeli o magie to bez euro wstawimy jeszcze bsb z BoWD w oddzial 30 WL razem z arcy z BoH i chlopaki trzaskaja wszystko.
misiek tyle ze moje rozwazania sa o PG bez EURO. A bez Euro spokojnie wstawisz jeszcze loremastercloaka i w ogole co sobie zachcesz.Azurix pisze:Jemu chodzi o to, że jak Arcymag ma Book of Hoeth to nie może mieć np. Prezerwatywy albo Loremaster Cloaka
Ostatnio zmieniony 29 mar 2013, o 22:04 przez Relosu, łącznie zmieniany 1 raz.
Gniewko pisze:
Zarost zarostem, ale kolory inne - u mnie kudły jednolicie czarne, u Jagala ciemny łeb, a zarost (tu cytując Kubę) "z jakimiś idiotycznymi rudawymi akcentami", co w połączeniu z niebieskimi oczami jest bzdurne i podniecające zarazem.
- Mistrz Miecza Hoetha
- Falubaz
Albo np Talizmanu strażniczego.
Naviedzony
Naviedzony
a po co mu?
Mi by było zal tylko staff of solidity...
Mi by było zal tylko staff of solidity...
- Azurix
- Szef Wszystkich Szefów
- Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"
Ja to bym chciał, aby zamiast +1 do Dispella nasi Magowie mieli Immune to Misscasts. Myślicie, że jest szansa?
Ostatnio zmieniony 29 mar 2013, o 22:10 przez Azurix, łącznie zmieniany 1 raz.
To co musieli by mieć Slannowie?Azurix pisze:Ja to bym chciał, aby zamiast +1 do Dispella nasi Magowie mieli Immune to Misscasts
GrimgorIronhide pisze:Tą logiką Kudłaty jest wzorem uczciwości i nieprzekupnościZiemko pisze:Cholera jak od lapowek sie lysieje to gdzie moje miliony
- Mistrz Miecza Hoetha
- Falubaz
A ja chciałbym żeby HE miały magów 5 lvl.
A slanowie siedzą i w ogóle tej magi nie rozwijają. My ją udoskonaliliśmy (Wysoka Magia)
A slanowie siedzą i w ogóle tej magi nie rozwijają. My ją udoskonaliliśmy (Wysoka Magia)
Naviedzony
Naviedzony
w TK jest taki mag wiec w czym problem?
- Azurix
- Szef Wszystkich Szefów
Ale akurat Slaanowie to mogą to mieć tak jakby. Jak mają Misscasta, to patrzą czy jest dla nich groźny. Jeśli nie to Wardują obrażenia, a jeśli tak, to przerzucają na 2+ na wrogiego Maga. Coś nam się chyba należy, bo taki Slann jest droższy o 15pkt ledwie, a może być BSB, ma 5 Woundów i 4 Toughnessa, Warda 4+ oraz wybraną Dyscyplinę za cenę naszego +1 do Dispella (i tej różnicy 15pkt), nie?Siweusz pisze:To co musieli by mieć Slannowie?Azurix pisze:Ja to bym chciał, aby zamiast +1 do Dispella nasi Magowie mieli Immune to Misscasts
- Azurix
- Szef Wszystkich Szefów
Nie wiem, ale ja się tak tym Euro nie przejmuję. Akurat w Łodzi bardzo rzadko gramy na ten format, więc chciałbym taką zdolność u HE bo w końcu najlepiej władamy magią, więc nie powinniśmy mieć Misscastów, albo chociaż część z nich ignorować
- Mistrz Miecza Hoetha
- Falubaz
Pomijanie na tyle ile wynosi poziom maga byłoby fajne. Np:
Mag 1 lvl pomija na 6+
Mag 2 lvl pomija na 5+
Arcymag 3 lvl pomija na 4+
Arcymag 4 lvl pomija na 3+
Co o tym sądzicie?
Mag 1 lvl pomija na 6+
Mag 2 lvl pomija na 5+
Arcymag 3 lvl pomija na 4+
Arcymag 4 lvl pomija na 3+
Co o tym sądzicie?
Naviedzony
Naviedzony
Może jeszcze byście chcieli, żeby wam czary automatycznie wchodziły bez rzucania kośćmi ? I to zawsze na IFce... Naprawdę jak się czyta niektóre posty to się można za głowę złapać. Ktoś mi zarzucał że mam życzenie DE samograje, ale przy waszych to moje to pikuśAzurix pisze:Ja to bym chciał, aby zamiast +1 do Dispella nasi Magowie mieli Immune to Misscasts. Myślicie, że jest szansa?
"Nie może być kompromisu między wolnością a nadzorem ze strony rządu. Zgoda choćby na niewielki nadzór jest rezygnacją z zasady niezbywalnych praw jednostki i podstawieniem na jej miejsce zasady nieograniczonej, arbitralnej władzy rządu." - Ayn Rand
Jeju... to tylko hobby... o to w tym chyba chodzi, szczególnie jak wychodzi nowy book
Co w tym złego?
Co w tym złego?