Pomysł: silnik forum na miarę naszych czasów
Re: Pomysł: silnik forum na miarę naszych czasów
Blogger please, nie leczy się dżumy cholerą.
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
Tomash pisze:Blogger please, nie leczy się dżumy cholerą.
Aleee alee ;( no na telefonach/tabletach wygląda IPB o wiele lepiej niż phpbb3
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych
Co ze starym forum, kiedy to do cholery wróci do normalności, już drugi luty, od 10 godzin najwyższa pora... na tym nowym g....e się nie mogę zalogować, linki do konkretnych topików (z maili) kierują w inne miejsce, praktycznie zabiliście forum na dzień, łooo zajebisty kawał...
http://picasaweb.google.pl/vocart - moja galeria
No już, już, jesteśmy pod starym adresem znów.
Nowe eksperymentalne forum jest pod http://discourse.forum.wfb-pol.org/ jeśli ktoś chce kontynuować eksperymenty.
Vocal, na nowym nie możesz się zalogować bo trzeba się najpierw zarejestrować
Nowe eksperymentalne forum jest pod http://discourse.forum.wfb-pol.org/ jeśli ktoś chce kontynuować eksperymenty.
Vocal, na nowym nie możesz się zalogować bo trzeba się najpierw zarejestrować
- Zaklinacz Kostek
- Falubaz
Przy rejestracji podaje się swój mail na którym - tak jak na gmailu - można mieć swój avatar. Łącząc swój adres mailowy z kontem na forum automatycznie ładuje się na tym drugim avatar posiadany na mailu. Tak przynajmniej u mnie było
Lest we forget:
Bo masz do tego maila podpięte konto na gravatar / wordpress.Rasti pisze:Tomash, to jeszcze wytłumacz mi ten fenomen, ze ja po zarejestrowaniu się miałem swój avatar Do tej pory nie wiem czemu ;D
No brak działów niestety na razie dyskwalifikuje. Ale liczę, że doimplementują.
Ale szczerze mówiąc nie mam pojęcia czemu przeszkadza wam scrollowanie? Przecież o wiele wygodniej czyta się wątek kiedy nie trzeba skakać od strony do strony, a przecież szukanie czegoś w temacie, który jest widoczny na stronie przy użyciu przeglądarki też jest prostsze. Pytam z ciekawości, jako dewelopera interesuje mnie wasz punkt widzenia.
To co dla mnie było średnio intuicyjne to próba wciśnięcia drzewiastej struktur forum w liniową - tzn. niby są odpowiedzi bezpośrednio do postów, ale lądują na końcu topicu. Ja ogólniee nie lubię for drzewiastych, bo ciężko się tam połapać przy cztaniu, także ten ficzer dla mnie zupełnie nieprzydatny.
Ale szczerze mówiąc nie mam pojęcia czemu przeszkadza wam scrollowanie? Przecież o wiele wygodniej czyta się wątek kiedy nie trzeba skakać od strony do strony, a przecież szukanie czegoś w temacie, który jest widoczny na stronie przy użyciu przeglądarki też jest prostsze. Pytam z ciekawości, jako dewelopera interesuje mnie wasz punkt widzenia.
To co dla mnie było średnio intuicyjne to próba wciśnięcia drzewiastej struktur forum w liniową - tzn. niby są odpowiedzi bezpośrednio do postów, ale lądują na końcu topicu. Ja ogólniee nie lubię for drzewiastych, bo ciężko się tam połapać przy cztaniu, także ten ficzer dla mnie zupełnie nieprzydatny.
może trochę marudzę, ale tamto ani funkcjonalnie ani wizualnie mi się nie podobało, obecne jest znakomite. (jeszcze mi została ikonka zakładki z discourse zostala...)
Neithan pisze:No brak działów niestety na razie dyskwalifikuje. Ale liczę, że doimplementują.
W androidzie scrollowanie jest spoko, jeśli korzystam z WiFi, inaczej zajmuje więcej czasu niż przy klikaniu w nr strony, zwłaszcza kiedy mniej więcej wiem, na której stronie jest szukana treść. Jeśli korzystam z mojego lapka, to po prostu nie mam dostepu do scrola, zostają strzałki/ pgup pgdown.