the Forbidden Lore czyli DoCh FAQ 8 edycja
Moderator: KrzysiekW
- Khuman
- Ciśnieniowiec
- Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>
Re: the Forbidden Lore czyli DoCh FAQ 8 edycja
1. tak minusy ma jak każda broń strzelecka
2. tak po marszu mogą tylko skirmishe
2. tak po marszu mogą tylko skirmishe
Opis lesser gifta(tego za 25 pkt) jest dla mnie nie jasny. Jeśli zmieniam go na 0 to mogę sobie wybrać dowolną broń z rulebooka w cenie do 25 pkt? Czy tylko wymienione dalej flaile, wandy blade of blood itd.
Profesjonalne usuwanie wgnieceń z karoserii samochodowych i skutków gradobicia.
- Khuman
- Ciśnieniowiec
- Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>
jak i lesser jak i great mają następujące 0:
albo zamieniasz na bronie które są dopasowane do pochodzenia demona
albo wybierasz broń z RB odpowiednio do kosztu pkt. gifta czyli jak masz za 25 to broń ma kosztować max 25, a jak 50 w przypadku greata, broń ma kosztować max 50pkt.
albo zamieniasz na bronie które są dopasowane do pochodzenia demona
albo wybierasz broń z RB odpowiednio do kosztu pkt. gifta czyli jak masz za 25 to broń ma kosztować max 25, a jak 50 w przypadku greata, broń ma kosztować max 50pkt.
Lohost. Tak można zniszczyć. I tak, dawanie płonącej szmaty plagusom lub bloodkom jest bezsensu Co do sztandaru z AP to nie wiem.
Karanak jest Ambusherem, więc nie widzę powodu dla którego nie mógłby być wystawiony w ambushujących psach.
Karanak jest Ambusherem, więc nie widzę powodu dla którego nie mógłby być wystawiony w ambushujących psach.
jest chyba dyskusja o tym na LS, gdzie sklaniaja sie ku temu ze nie mozesz drugi raz miec juz stracoengo w ten sposob czaruc4h10 pisze:Wyloswałem na Heroldzie Tęczy infernal gateway. W trakcie bitwy:
a) herold zginał
b) herold zapomniał danego czaru.
W nastepnej fazie magi rzucam 11/12 i tworzę oddział Horrorów / nowego Herolda.
Czy można wylosować "zapomniany" czar? (dla a/b)
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
Czy Pink Fire z flamera na rydwanie jest plonacy?
W AB jest napisane, ze strzal jest wg zasad dotyczacych miotaczy ognia z RB. Tam jest napisane, ze ataki sa plonace.
W AB jest tez dodatkowo napisane w charakterystyce strzalu, w rubryce special: slow to fire + warpflame.
Czy to nadpisuje flaming attacks, czy dodaje dodatkowe cechy do (juz planacych) atakow?
W AB jest napisane, ze strzal jest wg zasad dotyczacych miotaczy ognia z RB. Tam jest napisane, ze ataki sa plonace.
W AB jest tez dodatkowo napisane w charakterystyce strzalu, w rubryce special: slow to fire + warpflame.
Czy to nadpisuje flaming attacks, czy dodaje dodatkowe cechy do (juz planacych) atakow?
- Bearded Unclean 'Un
- Kretozord
Nie jest płonący.
"Każdy może, prawda, krytykować, a mam wrażenie, że dopuszczanie do krytyki, panie, to nikomu tak nie podoba się. Wiec dlatego z punktu, mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, zeby tej krytyki nie było, tylko aplauz i zaakceptowanie tych naszych, prawda punktów, które stworzymy."