Imo nie masz racji. Na death wystarczą 4 kości, 5 kości ma znaczenie głównie dla shadow. Bestie mają dużo tanich, combatowych oddziałów z hatred. Brzytwa dużo skuteczniej ściąga oddziały, niż słońce. No i pitka cały czas jest.5 kości na Death zrobi z Bestii dziwoląga - nadal słaba armia, ale otwieramy jej drzwi do totalnie zepsutych rzeczy, żeby czasem rzucając słonko na 5 kościach mogła wygrać. Głupie na maksa.
ETC 2013
Moderator: swieta_barbara
Re: ETC 2013
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
Proste 40 Bestigorów kosztuje koło 500 pkt... za to możesz mieć 70 gorów w sumie to można zrobić spam... 40 kosztuje 280 pkt... 4 takie klocuszki to tylko 1120 pkt... do tego herosi koło 1000 pkt i zostaje 500 na 20 bestigorów z LD i harpie supportowane brzytwą... normalnie moc jest...
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...
Też nie mogę zrozumieć cięcia Dwarfów. Rozumiem że limit 5 maszyn to za dużo, ale czy 3 maszyny i kowadło aż tak gniotły system? Nie mogę oprzeć się wrażeniu, że tak skonstruowane restrykcje jeszcze bardziej pchają rozpiski w stronę Kharak-Corner na 4 maszynach.
Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator
- Niles Valera, Agitator
- swieta_barbara
- habydysz
Manfred znow oblal stupidity.
Przy 4ech kosciach na shadow tez to bylo pewne.Gasior pisze:+1 golonka
crus gra od poprzedniego roku bestiami jakby przeczuwał taki boost. teraz to już IMO pewne że powinny się znaleźć w składzie euro
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".
To jest WiP (przynajmniej jeśli chodzi o DF). W takim brzmieniu na pewno draft nie przejdzie. Zakładam, że zmniejszeniu ilości dostępnych maszyn będzie towarzyszyła zmiana liczenia kowadła do limitu.panterq pisze:Też nie mogę zrozumieć cięcia Dwarfów. Rozumiem że limit 5 maszyn to za dużo, ale czy 3 maszyny i kowadło aż tak gniotły system? Nie mogę oprzeć się wrażeniu, że tak skonstruowane restrykcje jeszcze bardziej pchają rozpiski w stronę Kharak-Corner na 4 maszynach.
Zniosę wszystko pod warunkiem, że to komplement.
Jesli chodzi ci o lizaki to ograniczenie jest z pewnoscia wylewaniem dziecka z kapiela, lecz obnizanie wartosci punktowej armii do 2300 lub 2200 (tak zeby nie bylo 2 slannow) tez ma podobne skutki. Niestety lizaki sa armia, ktora bardzo nierowna i nie do konca przystaje do wfb w tej edycji.Golonka pisze:Crus wydaje mi się, że możesz podziękować Shinowi Kolejny, tym razem mega boost dla bestii
Co do Lizaków to udało im się, teraz rozpiski będą już totalnie na jedno kopyto... Nie wiem kto to wymyśla, ale cholera mnie strzela kiedy patrzę na te x-linijek które mówią mi "Sorry stary, teraz to już tylko dwie kohorty z kroxami... Głupota niektórych ludzi z AR którzy do tego doprowadzili jest po prostu galopująca.
To akurat slysze juz nie raz, a jakos nie zauwazylem tego zalewu orkow, tk, we i bestii na trniejach. CIagle procentowo najwiecej tych samycharmii.Chłopaki chyba nie rozumieją, że zamiast ciąć wszystko i boostować do średniej (czego się nomen omen nie da zrobić) to boostują najsłabsze armie to poziomu najbardziej przegiętych a te najlepsze do poziomu zdecydowanie najgorszych.
popatrz sobie na ranking ostatniej ligi i to, ktore armie sie gdzie tam znajdowaly.(Na poparcie swoich słów popatrzcie na wyniki masterów i obecne top 3 armii. Kiedyś bezwzględnie Skv, Liz, DE obecnie żadna z wyżej wymienionych nie znajduje się w owym topie, część wypadła nawet poza top5. Co jest sporą różnicą.)
tu postaram sie dzis wrzucic ci srednia wazona z wloclawka. Jesli bede mial wystarczajaco czasu wrzuce tez srednia wazona z bazyliszka.Nie rozumiem, czemu tak mocno zboostowane są Bestie, TK, a na przykład armie typu Bretonia, którą tylko Dębek, czyli nomen omen jeden z najlepszych o ile nie najlepszy gracz w kraju robi wyniki, DF, które nawet w rękach Kudłatego kosmosów nie robią (brak wygranych masterów (szczecin się nie liczy ) są zapominane.
http://ranking.wfb-pol.org/individual.p ... 12&Id=2137Rozumiem, że jest tam więcej osób niż wspomniany Shino, ale wydaje mi się brakiem przypadku, że te konkretne armie są, aż tak zboostowane. Kolejnym dziwem są dla mnie Orki. Armia ma bardzo mocną magię, świetne strzelanie i dobry combat plus masę świetnych zabawek, ja osobiście wygrałem nią 6 na 8 turniejów na których byłem i to nie tylko we wrocławiu
http://ranking.wfb-pol.org/individual.php?Id=2137
wg. rankingu ligi byles tylko na jednym turnieju orkami i zajales nie pierwsze a ostatnie miejsce.
Chodzi tu o to, ze ja powinienem popatrzec szerzej na to czy orki sa silna armia, czy ty powieniens popatrzec szerzej kto z moich znajomych gra orkami? Bo ogolny wydzwiek jest taki, ze boosgtuje armie ludzi, ktorych znam, a tylko orki nie pasuja ci do ogolnego wydzwieku armii., ogólnie naprawdę mocna armia szczególnie na pancerną metę, a również ma masę przedziwnych boostów (grzyby to nie kostki, dodatkowe 200 punktów itp.). Warto by popatrzeć troszeczkę szerzej Shino.
Czasem jednak obawiam sie, ze to ty powinienes popatrzec szerzej i nie rzucac takie puste oskarenia na lewo i prawo.
- Paraszczak
- Falubaz
A ja mam nadzieje, że uwalą te maszyny w DF. 4 albo 2+Anvil daje mi cień szansy na grę. 4 WM z chorymi runami rerollu wszystkiego to już mocne strzelanie a 2+Anvil+Master Rune of Challenge to powinnna być armia do walki ze strzeleckim Supportem.
Do 5 maszyn nie jestem w stanie dojechać w żadnej konfiguracji, nigdy ever. 4WM lub 5WM bez Rune of Accuracy seems legit.
Do 5 maszyn nie jestem w stanie dojechać w żadnej konfiguracji, nigdy ever. 4WM lub 5WM bez Rune of Accuracy seems legit.
Ja tam dojeżdżam do takich dwarfow tylko na ifce
Ostatnio zmieniony 15 kwie 2013, o 11:23 przez Wojtuś, łącznie zmieniany 1 raz.
https://idefly.pl - robimy koszulki, bluzy itd dla klubów!
- Paraszczak
- Falubaz
A ja mam tak: Zakładam, że mam farta i zaczynam. Walę wszystkim do przodu i:
PoK zassany na Master Rune of Challenge znika z CRa. Ciężka Jazda dostaje małą runę na ruch i 2 Klopy na ryj i już się raczej w grze nie liczy, bo Hordy Dwarfów nie popchnie. Hydra dostaje na pysk płonący Cannon. Zakładam, że dalej mam szczęście i wsysam Kowadło z IFy na Słonku. DF Player odpala 2 Klopy i Thundów w kostkę Warriorów i tracę Look Out Sir! Cannon w Lorda kończy bitwę.
Moje 3 ostatnie bitwy z DF wyglądały dokładnie w ten sposób.
A to pod warunkiem, że wylosuję Słonko, zacznę i zjem Kowadło w 1wszej turze.
PoK zassany na Master Rune of Challenge znika z CRa. Ciężka Jazda dostaje małą runę na ruch i 2 Klopy na ryj i już się raczej w grze nie liczy, bo Hordy Dwarfów nie popchnie. Hydra dostaje na pysk płonący Cannon. Zakładam, że dalej mam szczęście i wsysam Kowadło z IFy na Słonku. DF Player odpala 2 Klopy i Thundów w kostkę Warriorów i tracę Look Out Sir! Cannon w Lorda kończy bitwę.
Moje 3 ostatnie bitwy z DF wyglądały dokładnie w ten sposób.
A to pod warunkiem, że wylosuję Słonko, zacznę i zjem Kowadło w 1wszej turze.
Wszędzie gdzie panuje ***kracja pojawi się tzw. "koryto". Każdy przy korycie ma możliwość nabrać jak najwięcej, boostując armie osobą, które pomogły im się do tego koryta dobrać.
Jakiś czas temu Kudłaty i Furion zaczęli sprzątać puste zapisy w AR i dorzucili do tego opcję zmniejszenia punktów jako formy ograniczenia. Poparły ich publicznie osoby spoza układu i osoby logicznie myślące, czyli stanowczo za mało. Z całej tej sytuacji można wyciągnąć kilka wniosków, nie wiedząc nawet nic z pierwszej ręki...
Kudłaty i Furion zrobili pewnie cały draft w tym stylu do końca. Żadna osoba z AR nie wytoczyła (publicznie)kontrargumentów do ich dotychczas przerobionego drafta. Oznacza to tyle, że ich nie ma. Kudłaty i Furion deklarowali współpracę, musiało więc dojść do jakichkolwiek rozmów. Jest bardzo mało prawdopodobne, że AR ich ignorował (mamy Shino w AR, el rey żyje w przekonaniu, że zna się na tej grze i ma rację). Skoro nie ma do teraz żadnego odzewu od AR i chłopaki dalej, w miarę regularnie, wyrzucają kolejne części to znaczy, że sprawa umarła. Powodów może być kilka. Czy to przekonanie, że ograniczeń jest za mało, czy to świadomość, że zburzą to co każdy z nich "wypracował" sobie w drafcie. Cokolwiek to jest nie jest zbyt mocne, aby można było to ogłosić publicznie. Prawda nigdy nie będzie dla nas dostępna. Nie wiadomo w sumie czy ktoś nie robi dobrze koledze pod stołem czy serio uważa, że ten draft jest dobry. W każdym razie mamy to co mamy, ale kilka osób z drużyn ETC widzi, że jest całkiem dobra i stabilna opcja na ograniczenia w przyszłym roku.
Jakiś czas temu Kudłaty i Furion zaczęli sprzątać puste zapisy w AR i dorzucili do tego opcję zmniejszenia punktów jako formy ograniczenia. Poparły ich publicznie osoby spoza układu i osoby logicznie myślące, czyli stanowczo za mało. Z całej tej sytuacji można wyciągnąć kilka wniosków, nie wiedząc nawet nic z pierwszej ręki...
Kudłaty i Furion zrobili pewnie cały draft w tym stylu do końca. Żadna osoba z AR nie wytoczyła (publicznie)kontrargumentów do ich dotychczas przerobionego drafta. Oznacza to tyle, że ich nie ma. Kudłaty i Furion deklarowali współpracę, musiało więc dojść do jakichkolwiek rozmów. Jest bardzo mało prawdopodobne, że AR ich ignorował (mamy Shino w AR, el rey żyje w przekonaniu, że zna się na tej grze i ma rację). Skoro nie ma do teraz żadnego odzewu od AR i chłopaki dalej, w miarę regularnie, wyrzucają kolejne części to znaczy, że sprawa umarła. Powodów może być kilka. Czy to przekonanie, że ograniczeń jest za mało, czy to świadomość, że zburzą to co każdy z nich "wypracował" sobie w drafcie. Cokolwiek to jest nie jest zbyt mocne, aby można było to ogłosić publicznie. Prawda nigdy nie będzie dla nas dostępna. Nie wiadomo w sumie czy ktoś nie robi dobrze koledze pod stołem czy serio uważa, że ten draft jest dobry. W każdym razie mamy to co mamy, ale kilka osób z drużyn ETC widzi, że jest całkiem dobra i stabilna opcja na ograniczenia w przyszłym roku.
powiem ci tylko, ze jestes megalsabym trolem.Lidder pisze:Wszędzie gdzie panuje ***kracja pojawi się tzw. "koryto". Każdy przy korycie ma możliwość nabrać jak najwięcej, boostując armie osobą, które pomogły im się do tego koryta dobrać.
To dokładnie tak samo jak DE. Niby wszystko jest za tanie, ale jakoś nie składa się zbyt dobrze.Jesli chodzi ci o lizaki to ograniczenie jest z pewnoscia wylewaniem dziecka z kapiela, lecz obnizanie wartosci punktowej armii do 2300 lub 2200 (tak zeby nie bylo 2 slannow) tez ma podobne skutki. Niestety lizaki sa armia, ktora bardzo nierowna i nie do konca przystaje do wfb w tej edycji.
Natomiast bardzo nie podoba mi się, że z draftu na draft tak mocno ingerujecie w kompozycję armii. Imo trochę za dużo się zmienia i co miesiąc trzeba składać zupełnie inne armie. Zmiana shadowa w bestiach to ogromna różnica. Szansa na rzucenie brzytwy zmienia się z 56 na 85% (albo na 90 jak sobie zainwestujemy w +1 do casta). Nie trzeba ukrywać, że to czar pod który składa się całą rozpę (podobnie jak np. składa się rozpę pod banishment). Z moich bitew wynika również, że bardzo zmieniły się rozpy ogrów po przycięciu im cannona. Dwarfy z 5 maszynami to też zupełnie inna armia, niż dwarfy z kowadłem. o DE nie wspominam. Każda z tych zmian wymaga dokupienia nowych oddziałów, które po kolejnym miesiącu będzie można odstawić na półkę, bo komuś się zmieni pogląd na następnego drafta.
I wspieraj co miesiąc GW i malarzy. Nie każdego na to stać.Kołata pisze:Zmień rozpę.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
eh.... ... ja tam widzę że z naszych armii pod drużynówkę zmianie podlega ; imperium ,dwarfy,vc... he wychodzą nowe jedynie bretka nie dostała po łapkach .... to wymusza kompletne przemeblowanie strategii pod drużynówki... kocham Was ! Ja tam nie wiem czy ktoś chce sobie boostować armie czy nie i szczerze mówiąc nie wierze w to ale dlaczego do kurwy nędzy draft pod drużynówki u nas jest grany na każdym turze singlowym ? Tu leży problem a nie w tym że prosiaczek chce sobie dopakować szkieleciki... Draft który wiele armii ogranicza do jednego i słusznego wyboru jest po prostu głupi na tury singlowe...