ETC 2013
Moderator: swieta_barbara
- Paraszczak
- Falubaz
Re: ETC 2013
Ja też jestem mocno zniesmaczony. Tam momentami oni nawet się nawzajem nie rozumieją o co im chodzi...Poziom merytoryczny jest ŻE-NU-JĄ-CY.
- Bestialski_Brokuł
- Oszukista
Przykład organu, który uprawia sztukę dla sztuki, żeby uzasadnić dalsze swoje istnienie w dotychczasowym kształcie i formule. Klasyka.
dokładnie tak!Bestialski_Brokuł pisze:Przykład organu, który uprawia sztukę dla sztuki, żeby uzasadnić dalsze swoje istnienie w dotychczasowym kształcie i formule. Klasyka.
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.
Chylę czoła przed trafnością tej uwagi.JaceK pisze:Problemem nie są bardziej czy mniej nieudane pomysły.
Tok myślowy wygląda w skrócie tak:
- wyszła nowa armia - co ograniczamy? Ja proponuję to i to.
- A ja bym dodał to i to. Ok? OK.
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
-
- Kretozord
Zgadzam sie oczywiście z Jackiem.
Zaskoczyło mnie właśnie, że nie ma wypracowanego nawet sposobu rozmawiania o tych ograniczeniach.
Czuje sie oszukany - ufałem że ktoś kto to robi jest bardziej ogarniety ode mnie.
Zaskoczyło mnie właśnie, że nie ma wypracowanego nawet sposobu rozmawiania o tych ograniczeniach.
Czuje sie oszukany - ufałem że ktoś kto to robi jest bardziej ogarniety ode mnie.
-
- Chuck Norris
Fajnie, że zostało to upublicznione.
Od dawna uważam, że organizacja praktycznie wszystkiego w Polsce pod zasady EURO to głupota. Dlatego zamiast w wolnym czasie jeździć na turnieje wolę sobie malować figurki i grać domówki.
W 8 edycję bez problemu można grać na turniejach bez ograniczeń, wystarczy trochę pomyśleć jak taki turniej zorganizować.
Niestety większość graczy ma mentalność lemingów i dała sobie wmówić, że subiektywne zasady wprowadzone przez ukrywających się pod pseudonimami amatorów, są balance i tylko na nie da się grać. No cóż żyjemy w kraju posttotalitarnym i mentalności nie da się tak łatwo zmienić.
Od dawna uważam, że organizacja praktycznie wszystkiego w Polsce pod zasady EURO to głupota. Dlatego zamiast w wolnym czasie jeździć na turnieje wolę sobie malować figurki i grać domówki.
W 8 edycję bez problemu można grać na turniejach bez ograniczeń, wystarczy trochę pomyśleć jak taki turniej zorganizować.
Niestety większość graczy ma mentalność lemingów i dała sobie wmówić, że subiektywne zasady wprowadzone przez ukrywających się pod pseudonimami amatorów, są balance i tylko na nie da się grać. No cóż żyjemy w kraju posttotalitarnym i mentalności nie da się tak łatwo zmienić.
Widać, że gościu zna się na rzeczyel rey pisze:0-3 of doom rocket, brass orb, storm banner
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
Żenuła i tyle...bardzo was proszę Furionie i Kudłaczu, wrzućcie swoje ograniczenia.....będzie można je testować i będziecie mieli feedback bo to to co robią "znawcy etc" to #$%^@^%
Wasz projekt pod 1200 bardzo fajnie funkcjonuje i pewnie z ograniczeniami pod 2400 będzie podobnie.
Pozdro!
Wasz projekt pod 1200 bardzo fajnie funkcjonuje i pewnie z ograniczeniami pod 2400 będzie podobnie.
Pozdro!
Jebłem.el rey pisze:I think you are right. My team talked about an TK with like 120 bowmen. I'm not 100 % sure it will be all powerful, but it will be boring.
Siła argumentów powala. I do tego reszta się z nim zgadza (poza Shino).
To dopiero początek mojej lektury tego forum. Mam nadzieję, że coś mnie jednak zaskoczy na plus.
Dobry był też gość co do wochu chciał ograniczenie herosow z 3+ wardem na max dwóch
trudny wybór hmm..
a tak btw to kiedy orasy dostaną 500 pkt na unit? black orki byłyby grywalne:)
a tak btw to kiedy orasy dostaną 500 pkt na unit? black orki byłyby grywalne:)
kupię bretke,orki, leśne elfy i wampiry. http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=52293
jakikolwiek pomysł ograniczenia dwarfów w stylu:
max 4 wm (anvil counts as 2)
anvil/cannon/stone thrower max 3
powodują, że niestesty kowadło wylatuje a co za tym idzie nie ma najmniejszych szans by zobaczyć dwarfy inne niż stojące w rogu
prawda jest taka, że z podręcznika na podręcznik dwarfy coraz gorzej sobie radzą i bez kompletu maszyn to nie mają nawet co szukać
nie wiem co przeszkadzało ograniczenie które było z 5 maszynami (kowadłem jako 2) lub 4 maszynami (kowadłem jako 1)
trochę dziwnie wygląda ograniczanie strzelania armii, która nie ma magii
poza tym po wypowiedziach widać, że to działa w ten sposób "a dawno czegoś nie ograniczyłem, zróbmy jakieś bezsensowne ograniczenie nie poparte żadną merytoryką tylko własnym widzimisie"
max 4 wm (anvil counts as 2)
anvil/cannon/stone thrower max 3
powodują, że niestesty kowadło wylatuje a co za tym idzie nie ma najmniejszych szans by zobaczyć dwarfy inne niż stojące w rogu
prawda jest taka, że z podręcznika na podręcznik dwarfy coraz gorzej sobie radzą i bez kompletu maszyn to nie mają nawet co szukać
nie wiem co przeszkadzało ograniczenie które było z 5 maszynami (kowadłem jako 2) lub 4 maszynami (kowadłem jako 1)
trochę dziwnie wygląda ograniczanie strzelania armii, która nie ma magii
poza tym po wypowiedziach widać, że to działa w ten sposób "a dawno czegoś nie ograniczyłem, zróbmy jakieś bezsensowne ograniczenie nie poparte żadną merytoryką tylko własnym widzimisie"
- swieta_barbara
- habydysz
O ile do tej pory faktycznie bylem zwolennikiem turniejow ETC, to wlasnie mi przeszlo. Banda glupcow, trudno odmowic Jackowi racji.Twarz mi blednie, włos mi rzednie, Psują mi się zęby przednie.
Nie chce dluzej grac tego formatu.
Ciekawe czemu nie ma jeszcze ograniczeń HE... Jedno już znam
Latająct rydwan z bolcem 0-1
Generalnie fajnie jak by powrócił z BP-R(dać tam te ograniczenia by Furion&Kudłaty). Jak czytam to forum AR com to pałam co raz większą niechęcią do nacji niemieckiej.
Latająct rydwan z bolcem 0-1
Generalnie fajnie jak by powrócił z BP-R(dać tam te ograniczenia by Furion&Kudłaty). Jak czytam to forum AR com to pałam co raz większą niechęcią do nacji niemieckiej.
Profesjonalne usuwanie wgnieceń z karoserii samochodowych i skutków gradobicia.
No, jest straszna lipa. To w jaki sposób oni ustawiają woła o pomstę do nieba. Żadnej analizy, nic. Dramat.
Ale nie lękajcie się! Już za parę minut pojawi się światełko w tunelu!
pozdrawiam
Furion
Ale nie lękajcie się! Już za parę minut pojawi się światełko w tunelu!
pozdrawiam
Furion
swieta_barbara pisze:O ile do tej pory faktycznie bylem zwolennikiem turniejow ETC, to wlasnie mi przeszlo. Banda glupcow, trudno odmowic Jackowi racji.Twarz mi blednie, włos mi rzednie, Psują mi się zęby przednie.
Nie chce dluzej grac tego formatu.
Matt Yeo jeszcze czasem z sensem pisze. el rey i dirty player to śmiech na sali (patrzę na dział WoCh)
Release the Przemcio!
- Paraszczak
- Falubaz
To, że oni piszą z dupy nie oznacza wcale, że wasze cięcia (Twoje i Kudłatego) są dobre. Ja wiem, że to relatywnie najlepszy moment do tego, żeby forsować własne wizje, ale właśnie dlatego trzeba się tym wizjom przyjrzeć z naprawdę bliska.Furion pisze: Ale nie lękajcie się! Już za parę minut pojawi się światełko w tunelu!