Pare noobowskich pytań.
Moderator: Afro
Re: Pare noobowskich pytań.
w army booku masz wyraźnie napisane, że tylko posiadacz tego przedmiotu ma dodane +2 do casta.
Czy musicie mieć w rozpiscę jednego maga z domeną Ogrów?Czy pełna dowolność?Iron Blaster widzi jak normalny cannon przy strzale czy może tylko do przodu strzelać?
"Nie pytaj cóż za Istota Krzyczy nocą.Nie pytaj kto czeka na ciebie w cieniu.
To mój krzyk budzi cie nocą.I to ja skrywam sie w cieniu.Jestem Tzeentch a ty jesteś marionetką,tańczącą do mojej melodi..."
REŻIM.DYKTATURA,TOTALITARYZM

To mój krzyk budzi cie nocą.I to ja skrywam sie w cieniu.Jestem Tzeentch a ty jesteś marionetką,tańczącą do mojej melodi..."
REŻIM.DYKTATURA,TOTALITARYZM

możesz nie mieć magów/możesz mieć firebellyego/jeśli wystawiasz slaughtermastera/butchera i chcesz mieć na nim inny lore niż Great Maw, to musisz wystawić co najmniej jednego takiego, co ma ten lore.
Ironblaster jest chariotem i strzela w takim polu widzenia jak chariot.
Ironblaster jest chariotem i strzela w takim polu widzenia jak chariot.
- Oni No Maćko
- Chuck Norris
Co prawda w najnowszą edycję grałem raz i dopiero przyswajam zasady po powrocie do Warhamca , ale aż tyle chyba się nie zmieniło przez te parę lat, więc zaryzykuję udzielenie odpowiedzi - wybierasz, którego warda używasz przed rzutem.ss-sly pisze:jak się ma zasada Greedy Fista z wywardowaniem na 6+ rany zadanej magiczną bronią (broń staje się zwykłą bronią), gdy jednocześnie mam Armour of Destiny? oczywiście nie działa to na 4+, ale czy dalej działa na 6+??
Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów.
— Stanisław Lem
— Stanisław Lem
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
Nie ma problemu w Ab można spokojnie wybrać.
Misio pisze:Właśnie była rozmowa, że nie jest to do końca szarża. Jest to random movement, i nie ma na to reakcji, jak przy szarży.
Podbijam, bo bardzo mnie ciekawi, czy mam skuteczna broń na Steamtank.Misio pisze:Nie widziałem info o tym dotychczas. Jak się mają gnoblary traperzy do np. steamtanka? W momencie styku z podstawką, jego ruch jest już szrżą, czy nie? W sensie, czy zdaje test niebezpiecznego terenu, czy nie?
Czołg zdaje test. W RB jest napisane że jak w rzuconym zasięgu jest przeciwnik to oddział z RM jest traktowany jakby szarżował.
Imperialna moc!Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę (), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki
![]()
Czołg zdaje jak szarżuje, ale czy to taka skuteczna broń? On ma jakieś inne zasady, czy normalnie oblewa na "1"? Na "1" to szału nie ma.Misio pisze: Podbijam, bo bardzo mnie ciekawi, czy mam skuteczna broń na Steamtank.
Lepszą bronią są po prostu dwuraki

- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
Rydwan jak rydwan na 1-2 

Rydwan jak rydwan tylko na 1, ale za to d6 ran. Chyba że zasady terenu mówią inaczej.kubencjusz pisze:Rydwan jak rydwan na 1-2
Imperialna moc!Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę (), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki
![]()
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
A to sorry. Za rzadko ktoś rydwanem po lasach biega 

Orientujecie się może czy krążą gdzieś po sieci karty z ogrową magią? Bardzo by to uprzyjemniło rozgrywkę 

YouTube: https://www.youtube.com/c/rcbonk
Instagram: www.instagram.com/rc_bonk/
#rcbonk
Facebook: www.facebook.com/rcbonk.fanpage
@rcbonk.fanpage
Instagram: www.instagram.com/rc_bonk/
#rcbonk
Facebook: www.facebook.com/rcbonk.fanpage
@rcbonk.fanpage