Pare noobowskich pytań.

Ogre Kingdoms

Moderator: Afro

Zablokowany
Awatar użytkownika
Pająk
Masakrator

Re: Pare noobowskich pytań.

Post autor: Pająk »

w army booku masz wyraźnie napisane, że tylko posiadacz tego przedmiotu ma dodane +2 do casta.

Awatar użytkownika
Robert.P
Wodzirej

Post autor: Robert.P »

Czy musicie mieć w rozpiscę jednego maga z domeną Ogrów?Czy pełna dowolność?Iron Blaster widzi jak normalny cannon przy strzale czy może tylko do przodu strzelać?
"Nie pytaj cóż za Istota Krzyczy nocą.Nie pytaj kto czeka na ciebie w cieniu.
To mój krzyk budzi cie nocą.I to ja skrywam sie w cieniu.Jestem Tzeentch a ty jesteś marionetką,tańczącą do mojej melodi..."

REŻIM.DYKTATURA,TOTALITARYZM
Obrazek

Awatar użytkownika
Pająk
Masakrator

Post autor: Pająk »

możesz nie mieć magów/możesz mieć firebellyego/jeśli wystawiasz slaughtermastera/butchera i chcesz mieć na nim inny lore niż Great Maw, to musisz wystawić co najmniej jednego takiego, co ma ten lore.

Ironblaster jest chariotem i strzela w takim polu widzenia jak chariot.

Awatar użytkownika
sly
Chuck Norris

Post autor: sly »

witam

jak się ma zasada Greedy Fista z wywardowaniem na 6+ rany zadanej magiczną bronią (broń staje się zwykłą bronią), gdy jednocześnie mam Armour of Destiny? oczywiście nie działa to na 4+, ale czy dalej działa na 6+??
Oya, Oya, Oya !!!

Awatar użytkownika
Oni No Maćko
Chuck Norris

Post autor: Oni No Maćko »

ss-sly pisze:jak się ma zasada Greedy Fista z wywardowaniem na 6+ rany zadanej magiczną bronią (broń staje się zwykłą bronią), gdy jednocześnie mam Armour of Destiny? oczywiście nie działa to na 4+, ale czy dalej działa na 6+??
Co prawda w najnowszą edycję grałem raz i dopiero przyswajam zasady po powrocie do Warhamca , ale aż tyle chyba się nie zmieniło przez te parę lat, więc zaryzykuję udzielenie odpowiedzi - wybierasz, którego warda używasz przed rzutem.
Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów.
— Stanisław Lem

Awatar użytkownika
Misio
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Misio »

Nie widziałem info o tym dotychczas. Jak się mają gnoblary traperzy do np. steamtanka? W momencie styku z podstawką, jego ruch jest już szrżą, czy nie? W sensie, czy zdaje test niebezpiecznego terenu, czy nie?

Awatar użytkownika
Silvestro
Falubaz

Post autor: Silvestro »

Jeśli szarżuje na nich to tak, powinien zdawać
Wierzę w Wolny Rynek, Niewidzialną Jego Rękę, kuców obcowanie, Unii rozwiązanie, lewaków zaoranie, Wolną Polskę. Amen.

Awatar użytkownika
Misio

Właśnie była rozmowa, że nie jest to do końca szarża. Jest to random movement, i nie ma na to reakcji, jak przy szarży.

Awatar użytkownika
Misio

I jeszcze jedno pytanie, czemy Army builder wywala usage conflict, jak wezmę harpoon launcher na stonehornie? W książce jest, że mogę go za free wymienić za chaintrap.

Awatar użytkownika
kubencjusz
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: kubencjusz »

Nie ma problemu w Ab można spokojnie wybrać.

Awatar użytkownika
Silvestro
Falubaz

Post autor: Silvestro »

Ale jest napisane że jeżeli cel jest w zasięgu to należy deklarować szarże
Wierzę w Wolny Rynek, Niewidzialną Jego Rękę, kuców obcowanie, Unii rozwiązanie, lewaków zaoranie, Wolną Polskę. Amen.

Awatar użytkownika
Misio

Misio pisze:Właśnie była rozmowa, że nie jest to do końca szarża. Jest to random movement, i nie ma na to reakcji, jak przy szarży.
Misio pisze:Nie widziałem info o tym dotychczas. Jak się mają gnoblary traperzy do np. steamtanka? W momencie styku z podstawką, jego ruch jest już szrżą, czy nie? W sensie, czy zdaje test niebezpiecznego terenu, czy nie?
Podbijam, bo bardzo mnie ciekawi, czy mam skuteczna broń na Steamtank.

Awatar użytkownika
Macias
Kretozord

Post autor: Macias »

Czołg zdaje test. W RB jest napisane że jak w rzuconym zasięgu jest przeciwnik to oddział z RM jest traktowany jakby szarżował.
Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę ( :shock: ), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki :)
Imperialna moc!

Maciek P.
Falubaz

Post autor: Maciek P. »

Misio pisze: Podbijam, bo bardzo mnie ciekawi, czy mam skuteczna broń na Steamtank.
Czołg zdaje jak szarżuje, ale czy to taka skuteczna broń? On ma jakieś inne zasady, czy normalnie oblewa na "1"? Na "1" to szału nie ma.
Lepszą bronią są po prostu dwuraki :)

Awatar użytkownika
kubencjusz
Szef Wszystkich Szefów

Rydwan jak rydwan na 1-2 :)

Awatar użytkownika
Macias
Kretozord

Post autor: Macias »

kubencjusz pisze:Rydwan jak rydwan na 1-2 :)
Rydwan jak rydwan tylko na 1, ale za to d6 ran. Chyba że zasady terenu mówią inaczej.
Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę ( :shock: ), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki :)
Imperialna moc!

Awatar użytkownika
kubencjusz
Szef Wszystkich Szefów

A to sorry. Za rzadko ktoś rydwanem po lasach biega :P

Awatar użytkownika
Czcibor
Oszukista

Post autor: Czcibor »

Ja tam uwielbiam karczować zagajniki blasterem;>
Fanatic pisze: ledwo savage ogarniam cała rodzina je maluje
już nie chcą do mnie przychodzić bo wiedzą, że pędzel i farbki na nich czekają
Obrazek

Awatar użytkownika
Bonczek
Chuck Norris

Post autor: Bonczek »

Orientujecie się może czy krążą gdzieś po sieci karty z ogrową magią? Bardzo by to uprzyjemniło rozgrywkę :)

Maciek P.
Falubaz

Post autor: Maciek P. »

Bonczek pisze:Orientujecie się może czy krążą gdzieś po sieci karty z ogrową magią? Bardzo by to uprzyjemniło rozgrywkę :)
Nie wiem czy krążą po sieci. Ja kupiłem w sklepie, więc na pewno były dostępne.

Zablokowany