Rozpiski
Moderator: JarekK
Re: Rozpiski
1) Obrób rozpiskę (głównie chodzi o charioty)
2) Nie słuchaj przemcia 12-15 warriorów spoko trzyma lorda. Ja mam 12 FCG, tarcze. Slaanesh, ale tzeentch z MR 1 też powinien dać radę. Shadow zamień na Deatha tylko albo fire.
2) Nie słuchaj przemcia 12-15 warriorów spoko trzyma lorda. Ja mam 12 FCG, tarcze. Slaanesh, ale tzeentch z MR 1 też powinien dać radę. Shadow zamień na Deatha tylko albo fire.
Release the Przemcio!
Wojowników zabrałem tylko po to aby trzymać w nich Lorda,Na pewno wymienię Shadow bo nie ma pocisków do niszczenia np odginaczek i na euro jest mało opłacalny.
"Nie pytaj cóż za Istota Krzyczy nocą.Nie pytaj kto czeka na ciebie w cieniu.
To mój krzyk budzi cie nocą.I to ja skrywam sie w cieniu.Jestem Tzeentch a ty jesteś marionetką,tańczącą do mojej melodi..."
REŻIM.DYKTATURA,TOTALITARYZM
To mój krzyk budzi cie nocą.I to ja skrywam sie w cieniu.Jestem Tzeentch a ty jesteś marionetką,tańczącą do mojej melodi..."
Zagrałem ostatnio tak złożonym lordem:
Tzeentchowiec, dysk, tarcza
Talisman of Endurance, 3 oko, Soul Feeder
Hellfire Sword
I miło się zaskoczyłem. Wytrzymalszy od diabła, a lepiej radzi sobie z tym czego jest dużo na stołach- Monstrous Cav i potworami. Trochę statystyki i wychodzi że on z hordami piechoty słabo się bije, więc Crown of Command mu nie jest potrzebny. A na piechotę mam chimerkę i skulli. Polecam wypróbowanie go.
Tzeentchowiec, dysk, tarcza
Talisman of Endurance, 3 oko, Soul Feeder
Hellfire Sword
I miło się zaskoczyłem. Wytrzymalszy od diabła, a lepiej radzi sobie z tym czego jest dużo na stołach- Monstrous Cav i potworami. Trochę statystyki i wychodzi że on z hordami piechoty słabo się bije, więc Crown of Command mu nie jest potrzebny. A na piechotę mam chimerkę i skulli. Polecam wypróbowanie go.
Pocisk pisze:No sztandar jest mocny... dużo rzeczy jest mocnych, zamknijcie japy i nauczcie się grać
Combo z +1 to hit z metal lub +1 to wound z fire wychodzi na nim zajebiście .
W sumie kowboje nie są tacy straszni, bo a)on ma noasv, b) ma d3 woundy, więc jedna 1 na 2+warda może skończyć kowboja
A co sądzicie o takim Panu?
Dysk, tarcza, MoT
Ogre Blade, Helm of Many Eyes, Talisman of Endurance, Speed/Foolhardiness, Oko, Feeder
5 A z ASF i S7, magiczne, 1+ save, 4+ward z re-rollem 1, feeder. 10 I albo 6A na konkretną turę.
Ewentualnie Ogre Blade na Sword of Might i 3+warda zamiast 4+ warda + Flaming breath.
W sumie kowboje nie są tacy straszni, bo a)on ma noasv, b) ma d3 woundy, więc jedna 1 na 2+warda może skończyć kowboja
A co sądzicie o takim Panu?
Dysk, tarcza, MoT
Ogre Blade, Helm of Many Eyes, Talisman of Endurance, Speed/Foolhardiness, Oko, Feeder
5 A z ASF i S7, magiczne, 1+ save, 4+ward z re-rollem 1, feeder. 10 I albo 6A na konkretną turę.
Ewentualnie Ogre Blade na Sword of Might i 3+warda zamiast 4+ warda + Flaming breath.
Release the Przemcio!
Heh, ja grałem bez breatha i potiona bo nie było już na nie pkt. ale w wersji full wypas ofc jest jeszcze lepszy.
Co do twojego złożenia- dużo siły jest fajne, ładnie trafia ale jednak jak raz poznacz moc d3 woundów to już na nic innego się nie patrzysz (Once you go black you never go back ). No i ta głupota- wiem że w co 3 bitwie w kluczowym momencie ją obleje.
Co do twojego złożenia- dużo siły jest fajne, ładnie trafia ale jednak jak raz poznacz moc d3 woundów to już na nic innego się nie patrzysz (Once you go black you never go back ). No i ta głupota- wiem że w co 3 bitwie w kluczowym momencie ją obleje.
Pocisk pisze:No sztandar jest mocny... dużo rzeczy jest mocnych, zamknijcie japy i nauczcie się grać
Co powiecie od Diabełku Khorna z Collar of Khorn,Soul Feder,+1 To Hit,Dragonhelm,Scaled Skin,Brefek(oczywiście skrzydła i armour w standardzie)?
"Nie pytaj cóż za Istota Krzyczy nocą.Nie pytaj kto czeka na ciebie w cieniu.
Ale ta sekunda zdziwienia na twarzy przeciwnika- TK czy EMP- "Jak to nie zabije go banishmentem?". No nic, zabije go jak zwykle, z działa i klopy...
Niedopatrzenie. Ok od TK i demonów jesteś bezpieczny. Z resztą armi które mają maszyny dzielnie pilnujesz domków i obelisków.
Yyyy, w Army Booku TK, przy opisie ichniejszej klopy?bela16 pisze:uuuu bardzo ciekawe ... jeśli można wiedzieć, to gdzie jest wzmianka o płonących atakach ... bardzo przyda się ta informacjatrikk pisze:Z tej klopy, na którą ma 2+warda od dragon bane gema?
A niejest tak przypadkiem że flaming to upgrade? W poprzedniej edycji tak było w tej nie jestem pewien.