Fuxiorr Galeria - Demony, Vampiry
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Re: Fuxiorr Galeria - KRAŚKI !!! :D
Dziękować, staram się jak najlepiej . A tutaj gotowi - bez użycia lakieru narazie.
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
+1.Gunnila pisze:Fajne modele, i coraz lepsze malowanie!
Wszystko wygląda coraz lepiej . Teraz powinieneś się zacząć skupiać nad jakością rozjaśnień. Muszą być delikatniejsze i w odpowiednich miejscach, bo teraz jeszcze mocno widać grube pacnięcia pędzlem niekoniecznie tam, gdzie trzeba. na tych fotkach figsy są małe, więc niewiele można zobaczyć. Z tej odległości na pierwszy rzut oka wydają się ok. Jednak w kilku miejscach (np. ostatnie zdjęcie , pierwszy gostek, lewa ręka) widać, że z rozjaśnieniami jeszcze się spieszysz i robisz je dość, hm... brutalnie . A tu trza najwięcej delikatności. Piszę o tym dlatego, że osiągnąłeś już pewien etap malowania i jest możliwość dalszej poprawy warsztatu. Pytanie tylko, czy masz taką potrzebę, czy wystarczy ci ten poziom malowania, który jest obecnie?
Na tych figsach testuje właśnie takie oto rozjaśnianie. Widzę na nowej piątce że muszę popracować nad tym ale nie chce teraz zmieniać by 1 piątka była lepiej pomalowana od 2. Narazie takie malowanie mi odpowiada. Jak patrze jak kiedyś malowałem to... . Z następnym regimentem postaram się dalej szkolić "skilla" .smiejagreg pisze:+1.Gunnila pisze:Fajne modele, i coraz lepsze malowanie!
Wszystko wygląda coraz lepiej . Teraz powinieneś się zacząć skupiać nad jakością rozjaśnień. Muszą być delikatniejsze i w odpowiednich miejscach, bo teraz jeszcze mocno widać grube pacnięcia pędzlem niekoniecznie tam, gdzie trzeba. na tych fotkach figsy są małe, więc niewiele można zobaczyć. Z tej odległości na pierwszy rzut oka wydają się ok. Jednak w kilku miejscach (np. ostatnie zdjęcie , pierwszy gostek, lewa ręka) widać, że z rozjaśnieniami jeszcze się spieszysz i robisz je dość, hm... brutalnie . A tu trza najwięcej delikatności. Piszę o tym dlatego, że osiągnąłeś już pewien etap malowania i jest możliwość dalszej poprawy warsztatu. Pytanie tylko, czy masz taką potrzebę, czy wystarczy ci ten poziom malowania, który jest obecnie?
Też troszkę szybciej figsy maluje bo tylko około 5 h na 5 modeli
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Szybkość to sprawa drugorzędna, jeśli chodzi o własną armię. Przy zamówieniach jest to jak najbardziej istotne...
Za jakiś czas będziesz się krzywił na tak pomalowanych kuszoli, jak malujesz obecnie. To normalne. Przy stałym wzroście skilla będziesz zauważał braki w poprzednio malowanych modelach. To normalne - trza iść do przodu i nie zważać na to. Dlatego najwartościowsze modele lepiej imho malować najpóźniej, kiedy skill jest wyższy. Poki co - z każdą grupą figsów widać progres, więc ciśnij...
Za jakiś czas będziesz się krzywił na tak pomalowanych kuszoli, jak malujesz obecnie. To normalne. Przy stałym wzroście skilla będziesz zauważał braki w poprzednio malowanych modelach. To normalne - trza iść do przodu i nie zważać na to. Dlatego najwartościowsze modele lepiej imho malować najpóźniej, kiedy skill jest wyższy. Poki co - z każdą grupą figsów widać progres, więc ciśnij...
Na sam koniec idzie: BSB, Król na tarczy, rune lord i sleyerzy [ no może nie w takiej kolejności ].smiejagreg pisze:Szybkość to sprawa drugorzędna, jeśli chodzi o własną armię. Przy zamówieniach jest to jak najbardziej istotne...
Zostało mi z tego co chce zrobić : 5 hamaków z regimentu, dokończyć kusze , dokończyć obsłóganta od armaty i zrobić im podstawki, drugie organki oraz przemalować stare, katapka, 16 thundów, 20 minersów i a potem po 30 norsów i imperiali[ czyli nie dokończone klocki ] .
Więc jest co malować
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
A jak już to pomalujesz, to stwierdzisz, ze najwczesniejsze są kiepskie i zaczniesz je przemalowywać
Pewnie z połową tak będziesmiejagreg pisze:A jak już to pomalujesz, to stwierdzisz, ze najwczesniejsze są kiepskie i zaczniesz je przemalowywać
Nowe wipki. Troszkę inaczej czerwień robiłem [ zapomniałem własnego przepisu który używałem na wcześniejszej 5 ] . W niektórych miejscach chyba przesadziłem...
Moim zdaniem przy skórze zaczynasz od zbyt ciemnego koloru - z murzynów robisz białych i dlatego taki duży kontrast w niektórych miejscach jest. Spróbuj zaczynać skórę o d jakiegoś jaśniejszego koloru to wtedy to powinno lepiej wyglądać. Niebieski ci bardzo ładnie wyszedł ale z rozjaśnianiem czerwonego to faktycznie przesadziłeś...
"Nie może być kompromisu między wolnością a nadzorem ze strony rządu. Zgoda choćby na niewielki nadzór jest rezygnacją z zasady niezbywalnych praw jednostki i podstawieniem na jej miejsce zasady nieograniczonej, arbitralnej władzy rządu." - Ayn Rand
Ja lubię "brudne krasie" . Zobaczę może wash czerwony uratuje tych 3 krasiów od prawo.. [ najgorzej wyszli .. ]DarkAngel pisze:Moim zdaniem przy skórze zaczynasz od zbyt ciemnego koloru - z murzynów robisz białych i dlatego taki duży kontrast w niektórych miejscach jest. Spróbuj zaczynać skórę o d jakiegoś jaśniejszego koloru to wtedy to powinno lepiej wyglądać. Niebieski ci bardzo ładnie wyszedł ale z rozjaśnianiem czerwonego to faktycznie przesadziłeś...
+1dzikki pisze:He he he ile razy ja tak mam, jak improwizuje.Fuxiorr pisze:Nowe wipki. Troszkę inaczej czerwień robiłem [ zapomniałem własnego przepisu który używałem na wcześniejszej 5
PS: Czasami jak nie za pomne to piszę sobie na kartce
Na stole powinni fajnie wyglądać
PS: Spóźnione - 1 zdjęcię pomot ..
Ostatnio zmieniony 1 maja 2013, o 16:47 przez Fuxiorr, łącznie zmieniany 3 razy.
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Niestety wzorek mi się nie podoba. Zbyt nierówny, żeby można było na to przymknąć oko.
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Pamiętaj , Fux, ze sztandar to nie semafor na kolei - nie musi świecić. Za to musi być równo i porządnie ...
Musze jutro zrobić normalną fotkę bo na tej jak widzę sporo traci :]smiejagreg pisze:Pamiętaj , Fux, ze sztandar to nie semafor na kolei - nie musi świecić. Za to musi być równo i porządnie ...