Black Brush Studio up 19.12.2014 - Protectorate of Menoth

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Lechu
Kretozord

Re: Wariaxowe bazgrajła

Post autor: Lechu »

Dzięki. Jeszcze Cię może trochę pomęczę ;) Zdradź mi jak robiłeś żółty kolor na dredach? :>
BTW dredy są rewelacyjne :D

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: quidamcorvus »

The WariaX pisze:Ktoś wie jak działa to cała wtyczka "You might also like". Denerwuje mnie, że nie mogę tam ustawić co ma pokazywać. Totalnie z dupy losowo wstawia sobie jakieś posty... bez sensu kompletnie.
Z tego co wiem, to opiera się na etykietach postów.

Po opublikowaniu postu będzie linkować do losowych wpisów z twojego bloga, po pewnym czasie powinno linkować do postów o tej samej etykiecie, którą nadałeś głównemu wpisowi.

Awatar użytkownika
The WariaX
Falubaz

Post autor: The WariaX »

@Lechu
Będzie tutek, kiedyś ;P

@quidamcorvus
Dzięks. Chociaż mam wątpliwości co do tego. Też zdawało mi się, że będzie wg etykiet to robił, a jednak jak dla mnie dalej wrzuca co mu się podoba.

Gotowy cały projekt:

Obrazek

Więcej fotek + pojedynczych bohaterów na blogu.

Awatar użytkownika
Lechu
Kretozord

Świetnie się prezentują, tylko rozbieżność w terenie, po którym się poruszają jest zbyt duża jak dla mnie ;P
Swoją drogą ich prezencja musi mieć coś wspólnego z tym, że to same termosy :)

Awatar użytkownika
The WariaX
Falubaz

Wiem, że różne podstawki psują spójność, jednakże nie jest tak bez celu. Dokładniej rzecz ujmując, jest to związane z tym, że modele retro oldschool miały przed malowaniem jeszcze małe okrągłe podstawki. Klient wysłał mi za mało zamienników, w związku z czym zapytałem się go, czy mam je sprowadzić.... Niż dostałem odpowiedź do drzwi zapukał mi listonosz, przynosząc mi jakieś ruskie podstawki gdzie było napisane: do not use PVA glue.......... i pies pogrzebany :P ale w ostatecznym rachunku jakoś źle nie jest no nie?

Awatar użytkownika
Konrad
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Konrad »

Bardzo fajne to wygląda. Świetna robota =D>

Awatar użytkownika
Lechu
Kretozord

Ogólnie wyglądają rewelacyjnie. Tylko ja z tymi podstawkami zrobiłbym tak, żeby miały jakiś wspólny element. Np na skałach trochę tej ziemi co jest na pozostałych podstawkach :)

Awatar użytkownika
The WariaX
Falubaz

Nowy projetk, kolejnej armii. Sorki, że znowu 40k, ale raczej przez długi czas nie bedzie nic z WFB, no chyba, że jednak powalczę w Malarskiej Aktywacji ze swoimi eflami... ech że też dzień ma tylko 24h ;/

Poziom 3, schemat kolorystyczny na życzenie klienta.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Lechu
Kretozord

Rewelka :D Nic się nie krępuj tylko wal W40k śmiało. :D Znajdzie się tu trochę chętnych do oglądania na pewno :)

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Błeee... 40K.... Schodzisz na psy, Wariax :wink:

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Skaven »

A mi się tam podobają :) Razem z podstawkami ta kolorystyka się ciekawie komponuje, takie bardzo niecodzienne połączenie. Jedyne co bym jeszcze dopracował to brzegi podstawek, bo gdzieniegdzie kolor z pod spodu przebija.

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

Post autor: dzikki »

Schemat kolorystyczny świetny - żółty wymiata. A nie trafią Ci się do malowania Grey Knights? Chętnie bym zobaczył jak byś ich pomalował.
""A Dwarf is'n short, he is concentrated in every aspect" !"

Awatar użytkownika
Wojtuś
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Wojtuś »

Zajebiste uzyskałeś kolory , ten fiolet i żółć.
https://idefly.pl - robimy koszulki, bluzy itd dla klubów!

Awatar użytkownika
Karlito
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Karlito »

Baaaaardzo fajne malowanie =D>
Welcome to the Tower of Rising Sun.
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=28122
Kupię RÓŻNE RÓŻNOŚCI: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=42454

Awatar użytkownika
The WariaX
Falubaz

Dzięki za komentarze ;-)

@ skaven
fucktycznie, trzeba będzie poprawić.

Kolejne oddziały z tego samego projektu.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Przy okazji prosiłbym o oceny:
Termosy: LINK
Drednoty: LINK

Teraz męczę land raidera. Oczywiście również będzie żółto-fioletowy :p

Awatar użytkownika
The WariaX
Falubaz

Widzę nikomu się już nie chce komentować :P ciąg dalszy projektu:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Kompletnie mi się nie podoba kolorystyka, ale technicznie lepiej niż sam bym potrafił i to dużo lepiej. ;)

Awatar użytkownika
Karlito
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Karlito »

Malowanie bardzo fajne. Prezentujesz styl, który najbardziej mi się podoba. O kolorystyce nie będę się wypowiadał :wink:
Welcome to the Tower of Rising Sun.
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=28122
Kupię RÓŻNE RÓŻNOŚCI: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=42454

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Sławol »

Fioletowy z żółtym zawsze dobrze grają, kolory komplementarne na kole barw :)

Na Land Raiderze nie pasuje mi żółta strona - ten cień na górze. Dół jest zupełnie czysty, za to fioletowy bok jest cieniowany odwrotnie. Mało tego - fioletowa osłona na żółtym zespole bolterów ma cienie na dole, a żółta na fiolecie - na górze, więc pokręciłeś nieźle ;)

Snopy od świateł są złe - cięte żyletką, a powinny mieć nieco bardziej miękkie krawędzie. Ograniczone są tylko na początku (osłoną), ale potem światło jest uwolnione i rozprasza się normalnie. Wiadomo, że im bliżej przyłożysz latarkę, tym mocniej będą się krawędzie odcinać, ale lampy odstają nieco od pancerza. Fotki z samochodami to tylko przykład, bo od świateł do ulicy jest większa odległość, niż u Ciebie na czołgu :)

Obrazek
Obrazek
Źródło: http://www.ehow.com/how_7374368_adjust- ... dlamp.html
Obrazek
Źródło: http://www.123rf.com/photo_2026215_car- ... ights.html

Ponadto wnętrza osłon też powinny być oświetlone i dalej na przodzie jeszcze, inaczej OSL nie działa. Mówiąc wprost: lampy masz okrągłe i powinny świecić naokoło, a teraz wygląda to jak wylana woda, która spływa po pancerzu. Widać, że światła są mocne, bo przywaliłeś tutaj, ale tylko w dół, lekko do góry, ale na boki już nie ;)

Na modelu ogólnie brakuje mi mocniejszego zalania rowków washem i podcięcia detali, zwłaszcza na żółtym to widać (przy osłonie świateł). Za to gąsienice i metaliki zalałeś.

Poza tym fioletowa strona ma jasne krawędzie, żółta nie ma i wygląda to ogólnie, jakbyś więcej przy fiolecie posiedział. Nie ma tu konsekwencji oświetlenia, obie strony są zupełnie różne i dla mnie żółta połowa nie jest na tym etapie malowania, co fioletowa. Dobre czerwone wizjery i soczewki w broni.

Niezłe zdjęcia, czyste i ostre, ale piechota jest mniej nasycona, niż pojazd, więc gdzieś coś nie tak poszło. Bardzo przygaszony żółty na ludzikach jest, za to na czołgu mocny i soczysty, fioletowy mniej się różni z racji tego, że to dość zimny kolor. Malować umiesz dobrze, ale widzę tu braki w teorii - OSL i ogólne cieniowanie modelu.
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Awatar użytkownika
The WariaX
Falubaz

Hej
Dzięki za solidny i konstruktywny komentarz ;-)
Odniosę się tylko do cieniowania, bo OSL to tutaj raczej taki mini dodatek, nie było czasu, żeby na tym siedzieć i nie wiadomo ile kombinować. Wiadomo, że nie jest to super idealne, ale też model nie miał być malowany na mój poziom 4. ;-)

Cieniowanie odwrotne jest celowe. Chciałem w ten sposób jeszcze bardziej zwiększyć kontrast pomiędzy żółcią i fioletem. Taki mój kaprys :P Żółtego nie krawędziowałem bo nie ma to sensu, ostrość krawędzi nadają właśnie cienie z brązowego. Fioletowy z racji tego, że jest ciemnym kolorem samym w sobie, to musiałem jakoś go jakoś wyostrzyć - stąd krawędziowanie. Rowki są na końcu zwashowane ale jakoś na zdjęciach to dupiato wyszło, nie wiem dlaczego hm..
Co do czasu poświęconego przy kolorkach, to żółty pochłania go zdecydowanie więcej ;-)

Jeszcze raz dzięki za konstruktywną krytykę ;-) z tym OSL zapamiętam następnym razem ;-)

ODPOWIEDZ