PKS - Polski Komp Skor - propozycje i dyskusja

Moderator: swieta_barbara

Zablokowany
Awatar użytkownika
Marks
Falubaz

Re: PKS - Polski Komp Skor - propozycje i dyskusja

Post autor: Marks »

Myślę, że comp powstaje, ale prace trwają po cichu. Ostatnią rzeczą jaką trzeba Butanowi i spółce to miliard pytań czemu x a nie y itd.
Puszka Pandory, o immersji w grach
http://polygamia.pl/Polygamia/1,94534,1 ... .html?bo=1
Nosił Wilk razy kilka, czyli inaczej o grach TellTale Games

diuk
Falubaz

Post autor: diuk »

Z drugiej strony gdyby PKS jednak dodawał do każdej restrykcji krótkie wyjaśnienie, oraz ewentualną argumentację na zasadzie przykładów/kontrprzykładów, a nawet jakiś statystyk to znacząco różniłby się poziomem od wersji AR.com.

Na przykład dlaczego ograniczenie PoKa jest istotne. Pewnie wielu ludzi zdaje sobie sprawę dlaczego, ale może być i tak że każdy ma inną argumentację. Fajnie byłoby przeczytać jaką rolę odgrywa PoK w różnych rozpiskach i dlaczego właśnie zdecydowano się na jego ograniczenie.

Nie wiem czy to jest osiągalne, ale gdyby restrykcje pisano w ten sposób to moglibyśmy krytykować sposób rozumowania, a to daje już jaką ścieżkę do dialogu, bo w innym wypadku jak ktoś napisze Something 0-3, o ludzie krytykują zastanawiając się jaki jest tego powód, a tak powód byłby im podany na talerzu i żeby dowieść swojej racji musieliby odpowiedzieć na to co jest w argumentacji.

Być może powtarzam tą sama myśl, bo widziałem że już ktoś poprzednio o czymś podobnym pisał, ale na wypadek gdybym jednak nie powtarzał to postanowiłem napisać co bym chciał zobaczyć z pozycji odbiorcy restrykcji.
Szukam: zamienników do Silver Helmsów

Kontakt PM

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

A mnie zastanawia co do pomysłu PKS ma mieć LL? Przecież nie zmusi orgów do robienia turniejów na PKS. Żaden z punktów regulaminu ligi nie odnosi sie do takich inicjatyw. W 3 prostych słowach: WTF?
Dlaczego LL ma popierac swoim autorytetem organ, który ma byc oddolna incjatywą, niczym więcej jak balancing pachem 8ed?

Uzaleznianie CSa od "polityki" prowadzi do powstania ARcomów i eurocompów.
Obrazek

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Post autor: Gokish »

Kalesoner pisze:A mnie zastanawia co do pomysłu PKS ma mieć LL? Przecież nie zmusi orgów do robienia turniejów na PKS. Żaden z punktów regulaminu ligi nie odnosi sie do takich inicjatyw. W 3 prostych słowach: WTF?
Dlaczego LL ma popierac swoim autorytetem organ, który ma byc oddolna incjatywą, niczym więcej jak balancing pachem 8ed?

Najszybsze i najprostsze tłumaczenie.

Widać jest część graczy którzy chcą aby polityka battle'owa była związana ze wszystkim. BP było robione przez sędziów i zrobili to sami a nie po głosowaniach i klepaniu tego czy mogą robić....
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW :D
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych

Awatar użytkownika
Marks
Falubaz

Post autor: Marks »

Kilka stron wcześniej pytałem o to, jako że na battlowej polityce się nie znam, to przyjąłem za dobrą monetę jedyną odpowiedź jaka wtedy padła - LL (zamie się wyborem kandydatów itd). Z drugiej strony trochę nie na miejscu jest krytyka compa, który się jeszcze nie ukazał i mieszanie go z polityką.
Puszka Pandory, o immersji w grach
Nosił Wilk razy kilka, czyli inaczej o grach TellTale Games

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

Kalesoner pisze:A mnie zastanawia co do pomysłu PKS ma mieć LL? Przecież nie zmusi orgów do robienia turniejów na PKS. Żaden z punktów regulaminu ligi nie odnosi sie do takich inicjatyw. W 3 prostych słowach: WTF?

powiem to jeszcze raz: DOKŁADNIE!
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Rozstrzygniemy to w głosowaniu
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

tylko po co? Po co chcesz głosowanie robić?
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
Dębek
Wujek

Post autor: Dębek »

Głosowaliscie nad wiekszymi pierdołami i autorytet jakos nie ucierpiał.
LL to organ decyzyjny, który reprezentuje graczy. Skoro szkoda wam czasu na głosowanie, to oddajcie miejsca na LL komus kto ma czas. Chętnych na udział w tym projekcie jest dużo, wiec czeć musi odpasc. Musi byc wydzielone forum i ograniczona liczba osób. Kto ma o tym decydować? Ja z Jankielem?
Obrazek
Obrazek

Kalesoner
Szczur Królów

Po prostu się dobierzcie w pięciu rozsądnych gości, wyeliminujcie leszczy, lub osoby niedostatecznie ogarnięte w temacie jeśli się zgłoszą i z głowy. Jakoś balancig patcha nikt na LL nie musiał głosować.
Obrazek

Awatar użytkownika
Dębek
Wujek

Robili go sędziowie wybrani przez LL. Skoro nie ma konstruktywnych argumentów przeciw głosowaniu, jest tylko nie bo nie, to zagłosujcie z łaski swojej na 5 kumatych osób. [-o<
Obrazek
Obrazek

Kalesoner
Szczur Królów

4.5 Głosowanie zostaje przeprowadzone na wniosek Moderatora Listy Ligowej lub grupy co najmniej siedmiu przedstawicieli.
no to do dzieła
Obrazek

Awatar użytkownika
Dębek
Wujek

Kalesoner pisze:
4.5 Głosowanie zostaje przeprowadzone na wniosek Moderatora Listy Ligowej lub grupy co najmniej siedmiu przedstawicieli.
no to do dzieła
Spoko, póki co jest długi weekend.
pozdr.
Ostatnio zmieniony 2 maja 2013, o 18:24 przez Dębek, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

Puki stuki lepsze "póki".
Spróbuj lepszej gry: boltaction.pl

Awatar użytkownika
Dębek
Wujek

Grolshek pisze:Puki stuki lepsze "póki".
poprawione
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Założę po weekendzie. Może ktoś się jeszcze zgłosi.

To jest bardzo ważna sprawa. Chodzi przecież o zrobienie alternatywnego formatu zasad, Balancing Patcha do 8 edycji. Jeżeli będzie zrobiony przez organ wybrany przez LL, to będzie to "bardziej oficjalne" i od razu się rozpowszechni. Dokładnie jak BP. Ta sprawa dotyczy bezpośrednio kilkuset graczy, na przestrzeni kilkunastu miesięcy do kilku lat. Jakieś głosowania o ligach lokalnych to przy tym nie warte większej uwagi pierdoły.
To juz od Was zależy, czy znowu będą durne wyścigi kto, czy wrocek czy warszawka wciśnie więcej swoich do AR.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

Jankiel pisze:To juz od Was zależy, czy znowu będą durne wyścigi kto, czy wrocek czy warszawka wciśnie więcej swoich do AR.
Tak właśnie będzie.

Osób z którymi można w tym kraju na spokojnie pogadać o balansie jest maks 4 sztuki. Co więcej jest mało prawdopodobne, aby weszły do polskiego AR.

Finał będzie taki, że znowu będzie dokręcanie sobie bocznych kółek. Nie ma to jak 2 kroki w tył w rozwoju turniejowego battla.

pozdrawiam
Furion

Awatar użytkownika
c4h10
Masakrator

Post autor: c4h10 »

Furion pisze: Finał będzie taki, że znowu będzie dokręcanie sobie bocznych kółek. Nie ma to jak 2 kroki w tył w rozwoju turniejowego battla.
A na czym polegają kroki w przód w rozwoju turniejowego battla ? Jak na razie rzuciłeś pustym frazesem.
\/\

Awatar użytkownika
JaceK
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: JaceK »

Wszystko będzie takim jakim to sami stworzymy.
Wierzę, że LL nie będzie wciskać do grupy przedstawicieli klubowych, a ludzi oddanych tej idei.

Mimo dużych obaw LS nie jest aż tak upolityczniona, jak można by się spodziewać.
Bearded Unclean 'Un pisze:Fuck, będe miał na pieńku z Drobnymi Wałeczkami :)
Obrazek

katerek
Masakrator

Post autor: katerek »

aż się ciśnie na usta "Klier ale Ty masz zajebiste PKSy" :P
Klub Gier Bitewnych SALAMANDRA - Włocławek

Zablokowany