przecież monstrous beast mają stompaco za róznica?
I tak tylko odginał a czasem nawet jak wleciał w maszynę to i tak w nią nie ma stompa
Jak zostać Generałem - pytania o HE
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
Re: Jak zostać Generałem - pytania o HE
- Bestialski_Brokuł
- Oszukista
Ma, ale nie przeciwko maszynom- tylko modele infarty, warbeast i swarm.
myślałem, że przeczytałem tam war beast 

za dużo kalkulatora i notatnika

ma 
ale tylko jak weźmie hajelfickiego bounda

ale tylko jak weźmie hajelfickiego bounda

Loremaster + mag 2lvl w PG z AP są świetni. Dziś testowane.
https://idefly.pl - robimy koszulki, bluzy itd dla klubów!
Bardzo fajny pomysł 
Mag z MR2? :>
I WL z BotWD? :>

Mag z MR2? :>
I WL z BotWD? :>
Dokładnie tak było, ale z maga musiałem wywalić MR 1. 2 się nie mieści ze scrollem.
To wejdzie mr2, patrz realnie 
Ale bądź co bądź na dziś scrol lepszy
ale w liczbie 25 dają radę?
i co z magiem? przecież tak łatwo dziada zabić
napisz coś więcej

Ale bądź co bądź na dziś scrol lepszy

ale w liczbie 25 dają radę?
i co z magiem? przecież tak łatwo dziada zabić

napisz coś więcej

Loremaster 330
Book of Hoeth 55
Talisman of Preservation 45
Mage 2lvl High magic 145
Dispell Scroll 25
Sea Helm BSB 160
Parry Shield 15
Potion of Toughness 20
Great Eagle 50
Great Eagle 50
14 Silver Helms 332
musican, shields
5 Ellyrian Reavers 80
5 Ellyrian Reavers 80
10 Archers 100
26 WL 414
FCG, BotWD
23 PG 420
FCG, Razor Standard
Frostheart Phoenix 240
20;0 z Panterqiem
Zapomniał, że jego lord ma magiczne i chciał nim WL przytrzymać. PG rozkręciły hamce, a mag z 3 a ws 7 s6 ap zabił bsb z sv1+ reroll. Feniks + SH mega. 3 kloce do walki. Łuki muszą być, żeby mag miał się gdzie ewakuować. Ja z orłów nie rezygnuję, bo wiem jakie cuda można nimi zdziałać.
Wczoraj grałem na arcym shadow+wl+pg+strzelanie i uwaga od demonów (Kuman) dostałem bęcki, po czym odwdzięczyłem się na Wochu Dymitra.
Wnioski z 4 bitew:
WL słabi, ale muszą być
PG spoko, ale trzeba z nimi jak z jajkiem
BoH meeeeeeeega
Feniks ok
SH spoko
Piątki maidenek służyły raczej jako odginaczki, muzyk niepotrzebny, bo odwrót o 180 stopni kosztuje 3,14x40mm, czyli 5 cali. jak będę wystawiał to 6 champion, żeby dalej móc 2x3 i 1x6 na kowbojów.
Bolce nawet ok, ale wkurza że muszą słabo stać, nie jak inne maszyny, przez co są podatne na jakiś frajerów, którzy overrunują potem w łuki/maidenki/bolca.
15 łuków muzyk, szefu super
Book of Hoeth 55
Talisman of Preservation 45
Mage 2lvl High magic 145
Dispell Scroll 25
Sea Helm BSB 160
Parry Shield 15
Potion of Toughness 20
Great Eagle 50
Great Eagle 50
14 Silver Helms 332
musican, shields
5 Ellyrian Reavers 80
5 Ellyrian Reavers 80
10 Archers 100
26 WL 414
FCG, BotWD
23 PG 420
FCG, Razor Standard
Frostheart Phoenix 240
20;0 z Panterqiem
Zapomniał, że jego lord ma magiczne i chciał nim WL przytrzymać. PG rozkręciły hamce, a mag z 3 a ws 7 s6 ap zabił bsb z sv1+ reroll. Feniks + SH mega. 3 kloce do walki. Łuki muszą być, żeby mag miał się gdzie ewakuować. Ja z orłów nie rezygnuję, bo wiem jakie cuda można nimi zdziałać.
Wczoraj grałem na arcym shadow+wl+pg+strzelanie i uwaga od demonów (Kuman) dostałem bęcki, po czym odwdzięczyłem się na Wochu Dymitra.
Wnioski z 4 bitew:
WL słabi, ale muszą być
PG spoko, ale trzeba z nimi jak z jajkiem
BoH meeeeeeeega
Feniks ok
SH spoko
Piątki maidenek służyły raczej jako odginaczki, muzyk niepotrzebny, bo odwrót o 180 stopni kosztuje 3,14x40mm, czyli 5 cali. jak będę wystawiał to 6 champion, żeby dalej móc 2x3 i 1x6 na kowbojów.
Bolce nawet ok, ale wkurza że muszą słabo stać, nie jak inne maszyny, przez co są podatne na jakiś frajerów, którzy overrunują potem w łuki/maidenki/bolca.
15 łuków muzyk, szefu super
sea helma naval discipline wykorzystałeś?
Ciekawy koncept ale jak dla mnie zbyt mało manewrowy ale fajne, fajne
Ciekawy koncept ale jak dla mnie zbyt mało manewrowy ale fajne, fajne

Wykorzystałem - WL w 3 w szereg żeby bronić samego Seahelma i żeby się zmieścić w następnej turze między oddziałami wroga (fajna szarża), wtedy dostałem szarżę lorda. A jako, że mają stubborn mogą łazić w formacji jakiej chcą, bo jakby nie mieli to by nie chodzili w 3 w szeregu, bo by nie mogli szarżować.
Najbardziej brakuje 10 LD, jeszcze nie przegrałem przez to bitwy, a już 4 za sobą. Straciłem tylko z demonami WL z arcym i bannerem tak, ale tylko punkty trzymali już.
Najbardziej brakuje 10 LD, jeszcze nie przegrałem przez to bitwy, a już 4 za sobą. Straciłem tylko z demonami WL z arcym i bannerem tak, ale tylko punkty trzymali już.
Przed kupnem Feniksa chciałem go troszkę potestować na proksie tylko nie wiem na jakiej podstawce lata, wiece może?
Oraz druga sprawa:
Który feniks jest lepszy pod generała? Niby ognisty ma szanse się odrodzić z generałem a jak zginie mam +1 do rzutu jednak z lodowym ciężko będzie walczyć. Taki mały dylemat...
Oraz druga sprawa:
Który feniks jest lepszy pod generała? Niby ognisty ma szanse się odrodzić z generałem a jak zginie mam +1 do rzutu jednak z lodowym ciężko będzie walczyć. Taki mały dylemat...
- Mistrz Miecza Hoetha
- Falubaz
Feniks ma podstawkę rydwanową, co do feniksa zależy przeciwko komu grasz. Ognisty będzie dobry na np skavenów (k6+k3 za każdy szereg) a lodowy lepszy na armię elitarne np woch.
Moja Galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 9#p1076079
"Ludzie uwierzą w każdą prawdę, jeśli tylko podasz ją w cudzysłowiu i podpiszesz nazwiskiem kogoś znanego".
Naviedzony
"Ludzie uwierzą w każdą prawdę, jeśli tylko podasz ją w cudzysłowiu i podpiszesz nazwiskiem kogoś znanego".
Naviedzony
i siła uderzenia również. Lodowy to chyba najlepsza opcja.
Ognisty to taka ciekawostka
bo wstaje ale 3A s5... bardzo słabo.
Ognisty to taka ciekawostka