Pare noobowskich pytań.
Moderator: Afro
Re: Pare noobowskich pytań.
http://www.games-workshop.com/gws/catal ... cale=en_AU
Jeśli chcesz kupić. Do kradzierzy nie znalazłem, ale też za bardzo nie szukałem. Na Ebay/allegro też bywa.
Jeśli chcesz kupić. Do kradzierzy nie znalazłem, ale też za bardzo nie szukałem. Na Ebay/allegro też bywa.
E? Kotki nigdy nie mogą używać LD generalskiego, ani brać reroll od bsb. Nigdy.Odoamar pisze:czy tylko gdy są razem z bsb?
Biorą jedynie LD od Łowcy jeżeli tworzą z nim unit. Z nikim innym nie mogą być 'razem'
Wisła Kraków.
-
- Warzywo
Chciałem zapytać co i gdzie powinienem kupić najpierw, jeżeli chciałbym zacząć zabawę z ogrami ?
Maneaterów może zrobić z batalionu Ja go wykorzystałem w ten sposób: 9 Ironów, BSB, 5 Maneaterów, rzeźnik
Wierzę w Wolny Rynek, Niewidzialną Jego Rękę, kuców obcowanie, Unii rozwiązanie, lewaków zaoranie, Wolną Polskę. Amen.
Tak, impakty są close combat attacks (RB ostatni akapit str 71), a zgodnie z zasadą flaming attacks (RB str 69 ostatni akapit przy flaming attacks) wszystkie cc ataki mają tą zasadę chyba że sprecyzowano inaczej (a nie sprecyzowano inaczej ani w zasadzie impactów ani w opisie firebelliego).Odoamar pisze:Impakty firebellego są płonące?
Imperialna moc!Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę ( ), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki
Też jestem zdania, że impacty są płonące. Zasady scpejalne nie przechodzą tylko na stompy i breath. Afro sie myli.
Natomiast problem z impactami firebelliego jest taki, że zwykle stoi w drugim szeregu, a impacty są przed make wayem więc nieczęsto ma szanse je wypłacić.
Natomiast problem z impactami firebelliego jest taki, że zwykle stoi w drugim szeregu, a impacty są przed make wayem więc nieczęsto ma szanse je wypłacić.
- White Lion
- Kretozord
czy Thundertusk i jego ogry mogą strzelać po marszu ? czy tylko po zwykłym ruchu ?
Sezon 2015:
VC 5/2/3
WE 22/2/2
Mishima 19/0/1
Ludzie Pustkowi 4/1/1
VC 5/2/3
WE 22/2/2
Mishima 19/0/1
Ludzie Pustkowi 4/1/1