Furion HE

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Furion HE

Post autor: Furion »

Nie chce mi się już odpisywać na PMki, zresztą rozpa to żadna tajemnica. Bez dobrego wystawienia i fazy ruchu dzieci z tego nie będzie, zwłaszcza jak armia ma mało argumentów na odległość.
1 Prince on Barded Steed @ 276.0 Pts
General; Heavy Armour; Shield; Ithilmar Barding
Giant Blade [60.0]
Dawnstone [25.0]
Dragonhelm [10.0]
Ironcurse Icon [5.0]

1 Archmage on Steed @ 320.0 Pts
Magic Level 4; Lore of Life
Book of Hoeth [55.0]
Khaine's Ring of Fury [25.0]

1 Noble on Barded Steed @ 164.0 Pts
Heavy Armour; Battle Standard; Ithilmar Barding
Enchanted Shield [5.0]
The Other Trickster's Shard [15.0]
Star Lance [30.0]

5 Ellyrian Reavers, Musician @ 90.0 Pts
5 Ellyrian Reavers, Musician @ 90.0 Pts
13 Silver Helms FCG @ 329.0 Pts
10 Archers @ 100.0 Pts
1 Frostheart Phoenix @ 240.0 Pts
1 Frostheart Phoenix @ 240.0 Pts
1 Eagle Claw Bolt Thrower @ 70.0 Pts
27 White Lions FCG BotWD @ 431.0 Pts
1 Great Eagle @ 50.0 Pts

Models in Army: 64
Total Army Cost: 2400.0
Zagrałem 28 bitew nowymi HE w ciągu miesiąca z czego około 20 taką właśnie rozpiską. Była już ona sprawdzana w boju wielokrotnie. Udało się wygrać lokal na 24 osoby w Poznaniu i master na 94 osoby w Szczyrku.

Relacja ze Szczyrku:
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 2#p1086692

Piszcie co myślicie, komentujcie :) pozdrawiam
Furion

Awatar użytkownika
el Victor
Oszukista

Post autor: el Victor »

a nie było gdzieś tam w uściśleniach czy w czymś, że nie można mieć więcej niż 1+ AS, bo i tak modyfikatory liczymy od 1+ w górę ?
Traye MAGNETYCZNE + magnesy neodymowe http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=110&t=35481
kanał #1 YouTube (stary) - http://www.youtube.com/user/cotojest1000?feature=watch
kanał #2 YouTube (NOWY !) - http://www.youtube.com/channel/UCstzjTR ... ture=watch
Każdy wymiar, kolor, typ, opcja, dodatek... - ZAPRASZAM ! -->>> http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=110&t=35481

Robson
Niszczyciel Światów

Post autor: Robson »

I tak nie da się złożyć 0+ :)

Ja się zastanawiałem, czy nie przydałby się stubborn na dla princa kosztem miecza, do tego wejdzie już tylko starlanca. nie będzie typa z siłą 7 co turę, ale jako że pół armii bije z siłą 6 to może już lord nie musi ;)

Bsb zamiast star lance dostaje luck stone i SoM

10 łuków wypada i wsiada 5 silverów.

opcjonalnie można pożegnać princa, dać za niego nobla i nadmiarowe 100+ pkt wydać na kolejnych rycerzy, albo jeden kajak.
Ostatnio zmieniony 28 maja 2013, o 00:29 przez Robson, łącznie zmieniany 1 raz.
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE

Awatar użytkownika
el Victor
Oszukista

Post autor: el Victor »

hohoh - sorry sorry chyba mam jakiś stary plik data file, bo noble ma na siłę wciśnięty light armor choćby nie wiem co :D
EDIT: Tak jest, właśnie ściągnąłem plik z poprawką, tak więc sorry za spam

ciekawa rozpa Furion - mnie osobiście się bardzo podoba, przy odrobinie wolnego czasu chętnie przetestuję z delikatnymi modyfikacjami np. high magic, lodowy zamiast jednego ognistego, więcej bolców za coś etc

generał i BSB świetnie złożeni - dokładnie o czymś takim myślałem :D

rozpa się świetnie uzupełnia, jest kompatybilna i spójna wewnętrznie 8) .... (what did I say ?... :D)
Traye MAGNETYCZNE + magnesy neodymowe http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=110&t=35481
kanał #1 YouTube (stary) - http://www.youtube.com/user/cotojest1000?feature=watch
kanał #2 YouTube (NOWY !) - http://www.youtube.com/channel/UCstzjTR ... ture=watch
Każdy wymiar, kolor, typ, opcja, dodatek... - ZAPRASZAM ! -->>> http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=110&t=35481

Awatar użytkownika
Aldean
Kretozord

Post autor: Aldean »

Nie od dzisiaj wiadomo ze to nie gra rozpiska tylko gracz ;]
lore of life jest ciekawy, ale moze metal do przemyslenia?

pozdrawiam
"Our weapons cut through them like blade through air!"

"Double or nothing, aim for his cock"

Awatar użytkownika
Wojtuś
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Wojtuś »

Spróbuj High magic. Leczenie też masz, coś na hordowki jest, fajne pociski, blblabla, bardzo ważne jest wok bitlin words, feniksowi, kawie daje radę fajnie ustawi, naprawde potrafi zgamebrejkowac.
https://idefly.pl - robimy koszulki, bluzy itd dla klubów!

Robson
Niszczyciel Światów

High nie ma praktycznie nic do CC - niestety
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE

Awatar użytkownika
Królik
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Królik »

Złożyłem coś prawie identycznego już jakiś czas temu. Dziwiło mnie, że nikt nie gra na takim princie i 2 feniksach, tylko ciagle te 4 bolce i jakeiś combosy z dyscypliną . Na arcy mam 2+ warda i heaven (IMO heaven > life). Zamiast łuków fasta. Trochę inaczej złożonego bsb (dragon arm, luckstone i potion zamiast ots, ale tak sobie myślę że jednak OTS może być lepszy). Zastanów się też nad wywaleniem KRoF. Często nie starcza na niego kostek, a nie ma przerzutów z książki. No i to jednak tylko 18 cali a arcy nie zawsze jeździ w dużej kawie. Ile razy go użyłeś w ciągu tych 5 bitew? Mógłbyś dać za niego np MR2.
Ostatnio zmieniony 28 maja 2013, o 09:49 przez Królik, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Mistrz Miecza Hoetha
Falubaz

Post autor: Mistrz Miecza Hoetha »

High Magic jest fajne, mina przeciwnika gdy z klocka zombi 60 zostało mu 17 bezcenna :D
Moja Galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 9#p1076079
"Ludzie uwierzą w każdą prawdę, jeśli tylko podasz ją w cudzysłowiu i podpiszesz nazwiskiem kogoś znanego".
Naviedzony

Awatar użytkownika
Niltag
Chuck Norris

Post autor: Niltag »

to cale 129 pts ktore w nastepnej turze znow bedzie stalo ... albo i mniej bo pewnie wiekszosc byla dorobiona :)
"The best defense is a good offense." -Gen. George S. Patton

Robson
Niszczyciel Światów

ta, tylko ze wiekszość armii nie ma oddziąłów po 60, a nawet 30 modeli.
pierścionek jest zapewne do podnoszenia warda na strzelanie w pierwszych turach oraz do zabijania fastów i kameleonów ;)
RIP

Awatar użytkownika
Królik
Szef Wszystkich Szefów

Zgadzam się z Robsonem odnośnie high magic. Co do pierścionka to szkoda kostek IMO. Nie masz żadnych dodatkowych kostek ani bonusów do casta. Nawet w lifie są fajniejsze czary :wink: Po pierwsze przeciwnik ma +4 do dispela. Po drugie nie działa książka na niego. Po trzecie "tylko" 18 cali i ograniczenia wynikające z MM. Po czwarte do ogarniania śmieci jest bolec, orzełek i 3 x fasty. To tyle z teorii :wink: Z praktyki jestem ciekawy jak często Furion go używa.

Robson
Niszczyciel Światów

jak przeciwnik ma maszyny z ogniem strzelające do silver helmów ;)
RIP

diuk
Falubaz

Post autor: diuk »

Pitolicie z tym High Magic.

Ja bym nic nie poprawial w tej rozpie . :-P

Dziwi mnie jedynie muzyka na ellyrianach ale nawet to ma swoje uzasadnienie.

Ten lord z ogre blade razem z gosciem ze star lanca w szarzy maja dobry wygar.

Najbardziej wlasnie czekalem na zlozenie slotu Hero + lord.

Jak dla mnie Furion wymaksowal rozpiske. Spojrzcie : 2 feniksy to mocny wybor rare, oddzial WL z Botwd jest niezniszczalny, nic na razie nie oddaje latwo punktow i wszystko jest wrzodem dla przeciwnika. Do tego dostawiamy swietnie zlozony bunierek silver helmow z bohaterami ktory robi tyle co bohaterowie zeby utrzymac jakos static i lookout i nie wbic sie w najmocniejszy klocek a tak to mieli slabsze cele z pomoca papuzek.

Do tego jest pancernikiem dla magii i strzelania.

IMO ten klocek SH + bohaterowie swiadcza o jakosci tej rozpiski - dlatego ze uzupelniaja sie z reszta mimo ze potencjalnie sa lepsze rzeczy w special ale trzeba ulozyc tez cos w core , a pchanie punktow w coreowa piechote to generalnie slaby pomysl z zalozenien papug i wl. SH gry nie robia ale i tak sa najlepsza opcja do wykorzystania.

Life to chyba pierwszy wybor po wstawieniu 2 papug a bohaterowie w sh to juz kalka z lancy bretonskiej.

Pytanie czy Furion jezdzi nimi w formacji 3 i wskrzesza chamipiona ?

Reszta to support ktorego bym nie kwestionowal raczej bo jednak wiadomo kto gra lepiej :-P

Miodek rozpiska. Bedziemy kserowac ten hero lord/ choice ;-)

Edit :

Pierscionek jest bardzo fajny. Czasem oplaca sie wydac te 2 kostki tylko po to zeby zdjac fasta. Dla odwazniejszych mozna kulac z jednej. Czasem zdjecie fasta duzo zmienia. Ja nawet uzywam tego czasem na duze monstery . nikt nie bedzie chcial tego dispelowac jak w zanadrzu mamy dwellersa a przyklad.
Ostatnio zmieniony 28 maja 2013, o 10:35 przez diuk, łącznie zmieniany 1 raz.
Szukam: zamienników do Silver Helmsów

Kontakt PM

Awatar użytkownika
Królik
Szef Wszystkich Szefów

Robson pisze:jak przeciwnik ma maszyny z ogniem strzelające do silver helmów ;)
:mrgreen:

Robson
Niszczyciel Światów

Miodek rozpiska. Bedziemy kserowac ten hero lord/ choice
chcesz to kseruje, jest przecież sporo dobrych złożeń...

Ja bym silverami jeździł 5x3 wtedy łamiemy regony piechoty takie jak PG chociażby :) i wszystkie monstrous cavalery.
RIP

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Szczerze, to ta rozpa wygląda jak z warzywniaka :wink: Niemniej jednak jak widać działa, lub po prostu miała dobrego kierowce. Ja tam jej kserować nie zamierzam, imo istnieją inne mocniejsze złożenia.

Jeszcze raz graty za wyniki :)
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
Królik
Szef Wszystkich Szefów

IMO złożenie lordów optymalne. Prince daje niezbędne 10LD i potrzebny w tej armii hitting power. Ja ewentualnie bym się zastanawiał nad zamianą 1 feniksa na kolejne 3 bolce jeśli już. Jak widać każdy gra po swojemu.

Awatar użytkownika
Galharen
Kretozord
Kontakt:

Post autor: Galharen »

Też odnoszę takie wrażenie, wynik jest poprostu rezultatem mega skilla Furiona, bo wątpie, zeby większość z nas mogłą tą rozpiską zrobić podobne wyniki :wink:

Ja testowałem tylko high magic so far, warto sprawdzić inne lory, jak widać life dał mega radę w tego rodzaju rozpisce.

Awatar użytkownika
Pixel
Wodzirej

Post autor: Pixel »

Jak działa dokładnie regrow teraz? Bo się zmienił po jakimś tam faq kiedyś.
- W życiu nie zobaczysz dwóch rzeczy: pierwszego stołu i cycków.

ODPOWIEDZ