Taka rozpa dosyć kontrowersyjna. Ideą było korzystać z atrybutu High Magic i być nezniszczalnym, oczywiście rzeczywistość zweryfikowała Rozpisuję jak stały na stole
2500 pkt.
Archmage 3lvl High magic
Power stone
Noble BSB
Shield of maerwyrm
Phoenix Guard 15 FCG Discipline
Annointed of Asuryan na golasa
Mage 2 level High magic
Dispel Scroll
White lions of chrace 19 St+mus
Annointed of Asuryan na golasa
Mage 2 level High magic
Khains ring of fury
White lions of chrace 19
St+mus
Razor banner
10 Silver Helms FCG
6 Ellryian reavers
champion
6 Ellryian reavers
6 Ellyrian reavers
Tak. Tutaj jest trzech lordów na golasa, ogólnie 6 charakterówi w zasadzie trzy regimenty do walki. Jak to wygląda w praktyce. Nie ma championów bo oszczędzałem punkty, a w ellyrianach jest bo akurat zapełnił cory
Magowie z 2d6 s4 jeżeli są w CC przestają rzucać warda, więc wato dać im prędzej drain magic niż 2d6. Mi przy takim ustawieniu magów wychodziło średnio 4+ warda na regimencie, do momentu kiedy zaczęła się druga tura CC i rzuciłem 4 kości na czarowanie. Generealnie z 2D6s4 strzelałem po miekkich celach jak handgunnerzy itd.
Jeżeli wstawiasz Annointa do WL z zamiarem dawania im warda NIGDY, PRZENIGDY nie wchodz w challenge, uwalisz cały regiment jak padnie Annointed.
Rule of thumb! Jeżeli armata strzela w prawą flankę white lionów po 7miu w rzędzie z 3+ warda to schodzi 6ciu chlopa w tym mag. Teoria potwierdzona bo druga armata zrobiła dokładnie to samo za wyjątkiem maga którego już nie było. Z 3+ warda nie zdałem 11 z 14 wardów i jednego look out sir'a!
Dagome HE
High magic może być dobry w niektórych paringach, ale jak trafisz na coś bardziej pancernego to się robi dramacik.
Na przykład taki WoCH. Czym przytrzymasz rozpędzonego Demon Princa? Bo 20 Lwów to on mieli na śniadanie. 5 Ataków + thunderstomp - czyli średnio 7-8 lewków schodzi. Jak ma zionięcie to jeszcze 2k6 s4 dostajesz w tej samej turze, czyli znowu jakieś 4-6 ran. Licząc od momentu szarży masz zmielony oddział w 2 tury CC, jak wejdzie ci ward albo masz farta to wytrzymasz może 3, przy dobrym farcie zadasz mu 1 ranę.
Dragon Banner jest za dobry żeby go nie brać w takich paringach, tak samo zresztą w wielu innych.
AoA to bardzo droga opcja.
Na przykład taki WoCH. Czym przytrzymasz rozpędzonego Demon Princa? Bo 20 Lwów to on mieli na śniadanie. 5 Ataków + thunderstomp - czyli średnio 7-8 lewków schodzi. Jak ma zionięcie to jeszcze 2k6 s4 dostajesz w tej samej turze, czyli znowu jakieś 4-6 ran. Licząc od momentu szarży masz zmielony oddział w 2 tury CC, jak wejdzie ci ward albo masz farta to wytrzymasz może 3, przy dobrym farcie zadasz mu 1 ranę.
Dragon Banner jest za dobry żeby go nie brać w takich paringach, tak samo zresztą w wielu innych.
AoA to bardzo droga opcja.
Szukam: zamienników do Silver Helmsów
Kontakt PM
Kontakt PM