White Sword Vengeance
White Sword Vengeance
Taki pomysł ślepego mistrza miecza na euro HE :
Unnamed2400 Pts - High Elves Army
1 Loremaster of Hoeth @ 330.0 Pts
General; Magic Level 2; Great Weapon; Heavy Armour
Book of Hoeth [55.0]
Talisman of Preservation [45.0]
1 * Noble @ 112.0 Pts
Halberd; Dragon Armour; Battle Standard
Charmed Shield [5.0]
19 Spearmen @ 225.0 Pts
Standard; Musician
Standard of Discipline [15.0]
1 Sentinel @ [10.0] Pts
5 Silver Helms @ 125.0 Pts
Shield; Musician
Shield; Musician
Shield; Musician
27 Swordmasters of Hoeth @ 444.0 Pts
Standard; Musician
Banner of the World Dragon [50.0]
1 Bladelord @ [10.0] Pts
27 White Lions of Chrace @ 384.0 Pts
Musician
1 Guardian @ [10.0] Pts
1 Great Eagle @ 50.0 Pts
1 Frostheart Phoenix @ 240.0 Pts
Models in Army: 91
Total Army Cost: 2400.0
Zagrałem tym parę bitew i narazie jest spoko
Bałem się ze WL bez banneru i z dość słaba anty magia (która wcale tak słaba nie jest) będą obsysać ale jak narazie mile mnie zaskakują
Jak się okazuje loremaster ze swoimi sygnaturkami jest kluczowy i jak np nagle traci lvl (a co dziwne jak mam miscast to już wiem co się wstanie -,- ) to jest słabo bo te sygnatury są jednak mega potrzebne
Cory to imo wszystko co da się wycisnąć w corach z tej armi (chociaż trochę brakuje mi łuków do zdejmowania jakiś pierdół)
SM są tez narazie bardzo spoko jakoś nie odczuwam potrzeby ich wymiany na WL (wprost przeciwnie)
Unnamed2400 Pts - High Elves Army
1 Loremaster of Hoeth @ 330.0 Pts
General; Magic Level 2; Great Weapon; Heavy Armour
Book of Hoeth [55.0]
Talisman of Preservation [45.0]
1 * Noble @ 112.0 Pts
Halberd; Dragon Armour; Battle Standard
Charmed Shield [5.0]
19 Spearmen @ 225.0 Pts
Standard; Musician
Standard of Discipline [15.0]
1 Sentinel @ [10.0] Pts
Shield; Musician
Shield; Musician
Shield; Musician
27 Swordmasters of Hoeth @ 444.0 Pts
Standard; Musician
Banner of the World Dragon [50.0]
1 Bladelord @ [10.0] Pts
27 White Lions of Chrace @ 384.0 Pts
Musician
1 Guardian @ [10.0] Pts
1 Great Eagle @ 50.0 Pts
Models in Army: 91
Total Army Cost: 2400.0
Zagrałem tym parę bitew i narazie jest spoko
Bałem się ze WL bez banneru i z dość słaba anty magia (która wcale tak słaba nie jest) będą obsysać ale jak narazie mile mnie zaskakują
Jak się okazuje loremaster ze swoimi sygnaturkami jest kluczowy i jak np nagle traci lvl (a co dziwne jak mam miscast to już wiem co się wstanie -,- ) to jest słabo bo te sygnatury są jednak mega potrzebne
Cory to imo wszystko co da się wycisnąć w corach z tej armi (chociaż trochę brakuje mi łuków do zdejmowania jakiś pierdół)
SM są tez narazie bardzo spoko jakoś nie odczuwam potrzeby ich wymiany na WL (wprost przeciwnie)
Mówi się trudno i idzie się dalej ...
- Mistrz Miecza Hoetha
- Falubaz
fajne, ale że tak się zapytam po co ci 19 włóczni?
Moja Galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 9#p1076079
"Ludzie uwierzą w każdą prawdę, jeśli tylko podasz ją w cudzysłowiu i podpiszesz nazwiskiem kogoś znanego".
Naviedzony
"Ludzie uwierzą w każdą prawdę, jeśli tylko podasz ją w cudzysłowiu i podpiszesz nazwiskiem kogoś znanego".
Naviedzony
Dzieki za merytoryczny komentarzLoremaster pisze:Strasznie warzywne
20Mistrz Miecza Hoetha pisze:fajne, ale że tak się zapytam po co ci 19 włóczni?
Taki klocuszek do dawania 10 ld i trzymania BSB i loremastera żeby nie pchać ich na pierwszą linie frontu gdzie WL i Sm idą dzielnie naprzód mieląc wszystko po drodze
Mówiłem Ci już cos na ten temat No ale jest klimatyczna przynajmniej
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
-
- Falubaz
Rozpa bez antymagii, ze słabą magią, ze źle umiejscowionym BOTWD, 2 feniksy które też w takiej rozpie nie bardzo pasują, warzywny bsb i brak jakiegokolwiek strzelania. Słaba rozpa
nie zebym sie czepial ale w tej rozpie niema antymagii... 2lvl i tyle, bieda...... z dość słaba anty magia (która wcale tak słaba nie jest)
chociaz malego ze scrollem i mozna cos pograc...
a ten bsb to tak troche z dupy, poza tym ze tani to troche szkoda niewykorystac go, rozumiem ze niema sie bic, skoro tak to moze jemu Sztandar i bedziesz mogl wiecej elikow wystawic w klockach...?
btw charmed shield nie dziala z halabarda... (najnowsze uscislenia)
Róznica miedzy nim a arcym to 2 oczka przy dispelu ( jakas kolosalna róznica to nie ejst ) a jej jakos wcale nie odczuwam )nie zebym sie czepial ale w tej rozpie niema antymagii... 2lvl i tyle, bieda...
ciekawe jak mam to zrobic na euro?chociaz malego ze scrollem i mozna cos pograc...
Juz tak próbowałem i nie działa wibitniea ten bsb to tak troche z dupy, poza tym ze tani to troche szkoda niewykorystac go, rozumiem ze niema sie bic, skoro tak to moze jemu Sztandar i bedziesz mogl wiecej elikow wystawic w klockach...?
Ooo super że mówisz - nie wiedziałembtw charmed shield nie dziala z halabarda... (najnowsze uscislenia)
Sorry że cie zawiodłem (ale nie ma najgorzej jest gosciu z wielkim mieczem tyle ze jeszcze czaruje )Spawn pisze:Ja myślałem że będzie jakiś specjalny bohater w niej, albo jakiś książe mistrz miecza z blade of leaping gold, czy coś, a tu nic!
Co do antymagi to sie juz wypowiedziałemBretonnian pisze:Rozpa bez antymagii, ze słabą magią, ze źle umiejscowionym BOTWD, 2 feniksy które też w takiej rozpie nie bardzo pasują, warzywny bsb i brak jakiegokolwiek strzelania. Słaba rozpa
Jesli wg ciebie magia jest słaba to chyba nie grałeś z loremasterem - jest zajebiście uniwersalna i ma śmiesznie niskie catingi (czary z książka rzuca się max z 3 kości to sobie przekalkuluj ile czarów masz do rozproszenia przy dobrym rzucie na wiatry)
BotWD jest dobrze umiejscowiony - WL nie jest tak potrzebny jak SM
2 feniksy właśnie bardzo pasują ( sa kluczowe do naporowej rozpiski )za to bolce wybitnie nie pasują
Ale co ja ci będę suchy tłumaczył mam nadzieje ze wpadniesz 8 do Tychów na turniej skoro tak krzyczałeś za euro to challenge
-
- Falubaz
Ogarnij się Bartek, które zerówki tak naprawdę trzeba dispelowac A może nie wiesz jakie są dostępne zerówki ?
Widze Suchy że jesteś kozakiem i zbierasz kuźnie na klatę tymi swoimi lancami
A pegazy pewnie nie bolą pociski z s4
-1 do hita , +1 T i S , miasma przydaje się w każdym combacie
Snajperka z ld 9 przydaje się zawsze
Regeneracja na oddział ( + leczenie rany) tez jest fajnym bonusem który można rzucić z 2 kości
Który lore da mi wiecej ?
Rozumiem suchy ze będziesz w Tychach i nie krzyczałeś tak za euro dla samej reguły co ?
A pegazy pewnie nie bolą pociski z s4
-1 do hita , +1 T i S , miasma przydaje się w każdym combacie
Snajperka z ld 9 przydaje się zawsze
Regeneracja na oddział ( + leczenie rany) tez jest fajnym bonusem który można rzucić z 2 kości
Który lore da mi wiecej ?
Rozumiem suchy ze będziesz w Tychach i nie krzyczałeś tak za euro dla samej reguły co ?
-
- Falubaz
Taaa, i wszystkie te czary rzucisz mając 2d6 kostek + jeden channel. Nie mówiłem nawet o swoim paringu, bo na bretke to akurat ten jeden samotny loremaster nic nie zrobi (dwa scrolle) ale ogólnie o armiach które mają scroll i duzy mag (czytaj jakies 90%).
- Paraszczak
- Falubaz
Co jest w Tychach 8?...w dziale Turnieje nic nie znajduję.
W Jorgusiu tak jak kiedys bylsicie. jeszcze nie ogloszoneParaszczak pisze:Co jest w Tychach 8?...w dziale Turnieje nic nie znajduję.
+ 1Bretonnian pisze:Każdy. Loremaster nie daje rady jako samodzielny magik. Tyle
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."