HE MMH 2400
- Mistrz Miecza Hoetha
- Falubaz
HE MMH 2400
Mędrzec Hoetha 330pkt
-Księga Hoetha
-Talizman Przetrwania
Mag 170pkt
-2lv
-Konik z kropierzem
-Zwój rozproszenia
-Złota korona Altazara
-Wysoka Magia
Szlachic 159pkt
-Elfi rumak w kropierzu
-Sztandarowy Armii
-Tarcza
-Halabarda
-Sztandar brzytwy
-Ciężka zbroja
Srebrne Hełmyx15 375pkt
-PGD
Łucznicyx10 110pkt
-Muzyk
Jeźdźcy z Elyrionux5 115pkt
-Chorązy i muzyk
Białe Lwyx28 444pkt
-PGD
-Sztandarem Smoka 50pkt
Smoczy Książętax7 303
-Sztandar Brzytwy
-PGD
Lodowy Feniks 240pkt
Balista 70pkt
Balista 70pkt
Co sądzicie?
-Księga Hoetha
-Talizman Przetrwania
Mag 170pkt
-2lv
-Konik z kropierzem
-Zwój rozproszenia
-Złota korona Altazara
-Wysoka Magia
Szlachic 159pkt
-Elfi rumak w kropierzu
-Sztandarowy Armii
-Tarcza
-Halabarda
-Sztandar brzytwy
-Ciężka zbroja
Srebrne Hełmyx15 375pkt
-PGD
Łucznicyx10 110pkt
-Muzyk
-Chorązy i muzyk
Białe Lwyx28 444pkt
-PGD
-Sztandarem Smoka 50pkt
Smoczy Książętax7 303
-Sztandar Brzytwy
-PGD
Lodowy Feniks 240pkt
Balista 70pkt
Balista 70pkt
Co sądzicie?
Moja Galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 9#p1076079
"Ludzie uwierzą w każdą prawdę, jeśli tylko podasz ją w cudzysłowiu i podpiszesz nazwiskiem kogoś znanego".
Naviedzony
"Ludzie uwierzą w każdą prawdę, jeśli tylko podasz ją w cudzysłowiu i podpiszesz nazwiskiem kogoś znanego".
Naviedzony
Rozpiska nielegalna - masz dwa razy ten sam sztandar (na BSB i Dragon Princach)
"Nie może być kompromisu między wolnością a nadzorem ze strony rządu. Zgoda choćby na niewielki nadzór jest rezygnacją z zasady niezbywalnych praw jednostki i podstawieniem na jej miejsce zasady nieograniczonej, arbitralnej władzy rządu." - Ayn Rand
- Mistrz Miecza Hoetha
- Falubaz
Sorry wszystkim za tą pomyłkę ze sztandarami, wczoraj coś mi niezbyt szło, nie jest to jedyna pomyłka. Dzisiaj wrzucę rozpiskę na smokach o której myślę już od paru dni ,więc nie powinienem strzelić takiej gafy... A co do sztandaru, to poddaję się i do czasu polskiego armybooka używam angielskich nazw. Dziękuje wszystkim za odpowiedzi i jeszcze raz sorry, wczoraj straszne bzdury wypisywałem.
Naviedzony
Naviedzony
ja myślałem o grach na Demon princach i Chimerach, ale pierwszy turniej wybił mi to z głowy, jak za każdym razem grałem przeciwko armatom, czy to demonicznych czy ogrowych, nie wspominając o Imperium czy krasiach. Pozatym wiekszośc armii ma klopy lub bolce, i smoki raczej nie hulają. Więc poważnie się zastanów czy warto tyle smoków kupować.
- Mistrz Miecza Hoetha
- Falubaz
Znacie taki kawał?
-W Rosji Sasza pracował w fabryce wózków dziecięcych, ponieważ jego żona była w ciąży zdecydował, że będzie co pewien czas wynosił niektóre części do domu aż uzbiera cały wózek. Gdy jego żona urodziła, Sasza miał już wszystkie części i zaczął składać wózek, ale jakby nie zaczynał wychodził mu karabin...
Tak samo było i ze mną, jakbym nie zaczynał tak ze smoka wychodził Feniks
Rozpiska przeciw DE:
Anointed of Asuryan 520pkt
-Lodowy Feniks
-Kamień Świtu
-Smoczy Hełm
-Eliksir Uzdrowienia
-Generał
Mag 160pkt
-2lvl
-zwój rozproszenia
-koń w kropierzu
Szlachcic 143pkt
-Lanca
-Smocza Zbroja
-Tarcza
-koń w kropierzu
-Sztandarowy Armii
-Sztandar szybkości
Srebrne Hełmyx 15 375pkt
-PGD
-tarcze
Łucznicyx10 110pkt
-Muzyk
-Muzyk i Chorąży
Smoczy Książętax9 376pkt
-PGD
-Zguba bohaterów
-Tarcza Uroku
-Sztandar Odwiecznego Smoka
Latający Rydwan 95
-Balista Pokładowa
Lodowy Feniks 240pkt
Lodowy Feniks 240pkt
2399
Plan jest taki:
Lord na Feniksie trzyma uber wielki oddział korsarzy z dwoma broniami, wspieranych przez sztandar +1 atak i ze wsparciem kociołka (też +1 atak), w tym samym czasie elyrianie atakują kociołek, dwa pozostałe feniksy rozkręcają kloc kuszników zaś kawaleria wspomaga Lorda szarżując od boku, latający rydwan lata i ściąga odganiaczki i mniejsze oddziały, wspierają go na odległość łucznicy, zaś mag stara się rozpraszać czary. A jeszcze sztandarowy armii siedzi w klocu DP dając im 10 ruchu. Ogólnie muszę jak najszybciej złapać przeciwnika, aby ten nie wykończył zbyt dużo moich magią. Plan jest taki, bitwę najprawdopodobniej zagram w sobotę. Co myślicie o tej rozpisce?
PS:Sprawdziłem wszystko dwa razy, więc nie powinno być tak tragicznie jak poprzednio
-W Rosji Sasza pracował w fabryce wózków dziecięcych, ponieważ jego żona była w ciąży zdecydował, że będzie co pewien czas wynosił niektóre części do domu aż uzbiera cały wózek. Gdy jego żona urodziła, Sasza miał już wszystkie części i zaczął składać wózek, ale jakby nie zaczynał wychodził mu karabin...
Tak samo było i ze mną, jakbym nie zaczynał tak ze smoka wychodził Feniks
Rozpiska przeciw DE:
Anointed of Asuryan 520pkt
-Lodowy Feniks
-Kamień Świtu
-Smoczy Hełm
-Eliksir Uzdrowienia
-Generał
Mag 160pkt
-2lvl
-zwój rozproszenia
-koń w kropierzu
Szlachcic 143pkt
-Lanca
-Smocza Zbroja
-Tarcza
-koń w kropierzu
-Sztandarowy Armii
-Sztandar szybkości
Srebrne Hełmyx 15 375pkt
-PGD
-tarcze
Łucznicyx10 110pkt
-Muzyk
-Muzyk i Chorąży
Smoczy Książętax9 376pkt
-PGD
-Zguba bohaterów
-Tarcza Uroku
-Sztandar Odwiecznego Smoka
Latający Rydwan 95
-Balista Pokładowa
Lodowy Feniks 240pkt
Lodowy Feniks 240pkt
2399
Plan jest taki:
Lord na Feniksie trzyma uber wielki oddział korsarzy z dwoma broniami, wspieranych przez sztandar +1 atak i ze wsparciem kociołka (też +1 atak), w tym samym czasie elyrianie atakują kociołek, dwa pozostałe feniksy rozkręcają kloc kuszników zaś kawaleria wspomaga Lorda szarżując od boku, latający rydwan lata i ściąga odganiaczki i mniejsze oddziały, wspierają go na odległość łucznicy, zaś mag stara się rozpraszać czary. A jeszcze sztandarowy armii siedzi w klocu DP dając im 10 ruchu. Ogólnie muszę jak najszybciej złapać przeciwnika, aby ten nie wykończył zbyt dużo moich magią. Plan jest taki, bitwę najprawdopodobniej zagram w sobotę. Co myślicie o tej rozpisce?
PS:Sprawdziłem wszystko dwa razy, więc nie powinno być tak tragicznie jak poprzednio
Naviedzony
Naviedzony
- Mistrz Miecza Hoetha
- Falubaz
Wykminiłem rozpiskę na wampiry, format jak zawsze 2400 bez euro.
Arcymag 185pkt (347pkt)
-księga Hoetha
-Talizman Przetrwania
-Generał
-lvl 4
-Elfi rumak w kropierzu
Morski Hełm 100pkt (165pkt)
-Chorąży Armii
-Tarcza Mewmyra
-The rever bow
Srebrne Hełmyx15 375pkt
-PGD
Łucznicyx10 (110pkt)
-Muzyk
Jeźdźcy z Elyrionux 5 (115pkt)
-Chorąży i Muzyk
-Łuki
Mistrzowie Miecza Hoethax40 (600)pkt
-PGD
-BotWD
Smoczy Książętax5 (220pkt)
-Sztandar Brzytwy
-PGD
-Lodowy Feniks 240pkt
-Ognisty feniks 225pkt
2397
Arcymag 185pkt (347pkt)
-księga Hoetha
-Talizman Przetrwania
-Generał
-lvl 4
-Elfi rumak w kropierzu
Morski Hełm 100pkt (165pkt)
-Chorąży Armii
-Tarcza Mewmyra
-The rever bow
Srebrne Hełmyx15 375pkt
-PGD
Łucznicyx10 (110pkt)
-Muzyk
Jeźdźcy z Elyrionux 5 (115pkt)
-Chorąży i Muzyk
-Łuki
Mistrzowie Miecza Hoethax40 (600)pkt
-PGD
-BotWD
Smoczy Książętax5 (220pkt)
-Sztandar Brzytwy
-PGD
-Lodowy Feniks 240pkt
-Ognisty feniks 225pkt
2397
Naviedzony
Naviedzony
Krypty to jest dramat. Regenka na 4+ od mortisa i wskrzeszanie z magów na +4/+6.
Jak sobie z tym poradzisz ?
Ognisty feniks ma 4 inicjatywy, a Krypty mają poisony.
Ja lubiłem przytrzymwać Krypty kowbojem z 1+ save'a. Gość ich powoli sypie, a jak masz Life to już w ogóle daje radę.
No i flaming ataki są też super.
Chyba że twój kolega gra bez kryptów - nie wiem dokładnie jaki jest standard na VC.
Jak sobie z tym poradzisz ?
Ognisty feniks ma 4 inicjatywy, a Krypty mają poisony.
Ja lubiłem przytrzymwać Krypty kowbojem z 1+ save'a. Gość ich powoli sypie, a jak masz Life to już w ogóle daje radę.
No i flaming ataki są też super.
Chyba że twój kolega gra bez kryptów - nie wiem dokładnie jaki jest standard na VC.
Szukam: zamienników do Silver Helmsów
Kontakt PM
Kontakt PM
- Mistrz Miecza Hoetha
- Falubaz
Mój przeciwnik raczej na cryptach nie gra, chociaż czasem mu się zdarza. Dlatego raczej nie przygotowuje rozpiski akurat z jakąś mocną kontrą na tych panów. Kolega zdecydowanie woli 2x60 zombi i grave guardów. Przy okazji zastanawiam się nad jakimś czempionem co by ubić wampira, bo ostatnio zrobił jakiegoś niebotycznego z wardem na 4+ ASF i 6 atakami z siłą 7.
Naviedzony
Naviedzony
- Azurix
- Szef Wszystkich Szefów
- Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"
Akurat ten "Niebotyczny" Wampir to Standard w takim złożeniu o którym wspomniałeś. Swordmasterzy tracą swoją najgorszą wadę przy VC, bo ta armia nie ma strzelania, więc imho są spoko. Jeśli na przeciwko siebie masz Zombie, to Swordmasterzy ich powycinają szybciej niż White Lioni, więc na Arcymagu proponował bym Death, ze Słonkiem na jakieś Crypty i Snajperkami na Magów