ORCZE GNIAZDO 25-26 maja Szczyrk

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
QQrydza
Prawie jak Ziemko

Re: ORCZE GNIAZDO 25-26 maja Szczyrk

Post autor: QQrydza »

Laik pisze:Qc noobie - zasada ta jest czesto wykorzystywana przez WE
Czyli armie o ktorej istnieniu nawet GW nie pamieta, chyba ze KB w kowbojow zabiera :D
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Cauliflower
Ciśnieniowiec

Post autor: Cauliflower »

10/10 :wink: 8)

Fajny teścik, w zasadzie to takie rzeczy, które każdy powinien wiedzieć. Nie wiem czy dało się mieć mniej niż powiedzmy 6 punktów, trochę jak matura :wink:
malfoj pisze:Ty to zawsze musisz kogos upokorzyc przy stole
Obrazek

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

-Qc- pisze:
Laik pisze:Qc noobie - zasada ta jest czesto wykorzystywana przez WE
Czyli armie o ktorej istnieniu nawet GW nie pamieta, chyba ze KB w kowbojow zabiera :D
to nie prawda - GW uwaliło TK (nie miało nawet pojęcia że w WE to też uderzy - pytałem u źródła :wink: )
Cauliflower pisze:10/10 :wink: 8)

Fajny teścik, w zasadzie to takie rzeczy, które każdy powinien wiedzieć. Nie wiem czy dało się mieć mniej niż powiedzmy 6 punktów, trochę jak matura :wink:
uważam że takie testy powinny być na każdym masterze - dzięki temu ludzie byliby na bieżąco z zasadami...
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
c4h10
Masakrator

Post autor: c4h10 »

Pytanie nr 9 zostalo zle sformuowane i uznawalismy kazda odpowiedz. Zostalo wylapane przez Kudlatego.
Odpowiedz a jest nie do konca prawdziwa "lone infantry characters", a wg odpowiedzi oddzial zlozony z bohaterow posiada stubborna.
Odpowiedz b jest prawdziwa bo zabraklo slowa tylko
\/\

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

Jasne, to była taka mała czkawka tego testu wiedzy. Tym niemniej intencje były wiadome, mam nadzieję, że każdy się czegoś dowiedział rozwiązując ten test :)

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

No to u mnie nie uznaliście 9 za poprawne, bo z testu wiedzy miałem 8, a pomyliłem się tylko przy charmed shield i wand of whimsy
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
c4h10
Masakrator

Post autor: c4h10 »

Jankiel pisze:No to u mnie nie uznaliście 9 za poprawne, bo z testu wiedzy miałem 8, a pomyliłem się tylko przy charmed shield i wand of whimsy
Hmmm... A podpisales sie ?
\/\

Awatar użytkownika
Wojtuś
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Wojtuś »

Laik pisze:Qc noobie - zasada ta jest czesto wykorzystywana przez WE - a teraz za kare przepiszesz rulebook 5 razy;-)
Mnie Tutaj tego nauczył, za co ładnie dziękuję. :)
Kiedyś się odbijało z ch shielda walcząc dwurakiem, prawda?
https://idefly.pl - robimy koszulki, bluzy itd dla klubów!

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

c4h10 pisze:
Jankiel pisze:No to u mnie nie uznaliście 9 za poprawne, bo z testu wiedzy miałem 8, a pomyliłem się tylko przy charmed shield i wand of whimsy
Hmmm... A podpisales sie ?
Gdybym się nie podpisał, to chyba powinienem mieć 0? Wszystko jedno, jest mi totalnie obojętne, czy jestem 29 czy 35. Warzywniak to warzywniak :)
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

chyba we Wroclawiu xD
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Waldi
Masakrator

Post autor: Waldi »

U mnie też jest chyba błąd. Pomyliłem się zdaje się tylko z charmed shield.
Ale w punktacji to nie ma większego znaczenia.

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

Mnie tej zasady nauczył Grichalk... lone krasnoludami w lesie :shock:
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

WojtuśŚ pisze:
Laik pisze:Qc noobie - zasada ta jest czesto wykorzystywana przez WE - a teraz za kare przepiszesz rulebook 5 razy;-)
Mnie Tutaj tego nauczył, za co ładnie dziękuję. :)
Karli pisze:Mnie tej zasady nauczył Grichalk... lone krasnoludami w lesie :shock:
zły dotyk boli przez całe życie :wink:
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Brujah1685r
Pseudoklimaciarz

Post autor: Brujah1685r »

Dibo pisze:Będzie więcej zdjęć? Widziałem ze fotki pstrykały co najmniej 3 osoby (w tym jeden z krasnoludkowych graczy) :D
Ja ci dam krasnoludkowych!

https://plus.google.com/photos/10557351 ... 6231390673

Głównie zdjęcia figurek... więc jakoś to musicie przetrawić...

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

nie wiem kto robił te zdjęcia... ale ja bym ich nie wrzucał ;) W aparatach wyłączanie lampy jak opcja jest po to...by ją wyłączać :)
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
Leoh
Wodzirej

Post autor: Leoh »

orientuje sie ktoś gdzie mozna kupić takie płaskie (grywalne) ruiny?, byly one na niektórych stołach podczas tego turnieju

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

zrobiliśmy je sami - mamy formę domku - zamiast kleić ze sobą ściany połamaliśmy je i położyliśmy płasko - dzięki temu nie ma wątpliwości jaki to jest teren a zarazem nie ma problemu z postawieniem jednostek

Awatar użytkownika
Leoh
Wodzirej

Post autor: Leoh »

swietny pomysl :) ! wrzuce to na nastepnym spotkaniu klubowym, moze znajdzie sie ktos kto bedzie potrafil skopiowac rozwiazanie :)

Awatar użytkownika
shizune
Plankton
Kontakt:

Post autor: shizune »

Ze strony organizatorów a szczególnie "Gnoma", chciałabym wam wszystkim podziękować za tak wspaniałą frekwencję oraz na prawdę eleganckie zachowanie :) Szczególne podziękowania należą się sędziom za cierpliwość i ogarnięcie oraz 8 Bili za pracę włożoną w organizację turnieju, transport i wszystkie rzeczy dookoła tego tematu.
Mamy wielką nadzieję, że odwiedzicie nas w przyszłym roku!

Zapraszam do galerii . Jeżeli wam się podobało, zachęcam do polubienia strony Gnomicon :)

http://www.facebook.com/media/set/?set= ... loaded=221

(zdj. Ewa Kubica)

Awatar użytkownika
debelial
Szef Wszystkich Szefów
Kontakt:

Post autor: debelial »

Dzięki za fotki :D

ODPOWIEDZ