7 ed. - nowe HE

High Elves

Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

beda... ale co z tego?

Sasza
Oszukista

Post autor: Sasza »

Kosa pisze:levele jak są punkty i brac HM, Draina mozna rzucać dwa razy, moze któryś wejdzie i magia przeciwnika już zblokownaa na amen :)
I Twoja też. :]

Awatar użytkownika
Górken
Falubaz

Post autor: Górken »

komuś może się nudzić i weźmie sobie 4 armaty z DoW ale to była raczej odpowiedź do pytania b_sk "ale to na 4k"

Awatar użytkownika
b_sk
Kretozord
Kontakt:

Post autor: b_sk »

Górken pisze:a nie będą miały high elfy 0-4 rares na 2000??
A od kiedy to Maneaterzy zjadają jeden slot rare, a nie dwa?
A licky boom boom down!!!

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Górken pisze:komuś może się nudzić i weźmie sobie 4 armaty z DoW ale to była raczej odpowiedź do pytania b_sk "ale to na 4k"
tak. Teraz zerknij sobie na opis maneaterow... bartek to napisal jak najbardziej swiadomie

a o armatach bylo juz dawno mowione.. jak dla mnie to porazka ze strony gw ale coz... niby nowe he nie maja opcji brania dow (kolejna porazka :) choc z innej strony rory brac moga)

ksuM
Falubaz

Post autor: ksuM »

A co do starego smoka mówiłem, że czy on ma S7 czy S2, i tak king ze Świętym Okiem i Czachami z 4/5 atakami z S7 go zabija w jedną turę bardzo często.

Michaelius
Mudżahedin

Post autor: Michaelius »

Hmm no tak trafia na 4+ rani na 3+ razem jakas 1/3 nic prostszego zrobic to 3 razy w 4 atakach :D

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

ksuM pisze:A co do starego smoka mówiłem, że czy on ma S7 czy S2, i tak king ze Świętym Okiem i Czachami z 4/5 atakami z S7 go zabija w jedną turę bardzo często.
jak? znaczy masz jakies kotki z samymi 5 i 6?

ksuM
Falubaz

Trafia na 3+ i rani na 3+ dzięki sztandarowi.

A ze smitingiem jest 5 ataków.

Narazie na 3 próby 2 razy od razu zszedl smok.

Drzewo to już w ogóle prymityw bo na 2+ się trafia.

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

ok masz 5 atakow... nadal nie widze jak zabijasz tego smoka... za to bardzo dobrze widze to w druga strone... taki smoczek cie wgniata w ziemie i przejezdza dalej... statystycznie zadajesz mu 4.5 rany jesli smithing ci wejdzie (co moze byc trudne biorac pod uwage +1 do dispella he) potem dotajesz sporo atakow smoka (statystycznie 2.6 w2 ciebie wchodzi) i 2-3 rany od princa na gorze... wiec nie jest tak dobrze bo sie sypiesz...

teraz do mnie dotarlo... jak kingowi dajesz ikone oka?

ksuM
Falubaz

Mów co chcesz, ale i tak to jedno z najlepszych kombo na large targety i charaktery w grze.

Mam 4 rydwany i wózek króla.

Nawet jak zadam tylko 4 rany smokowi to mam + 6 CR.

A king jest mocny, bo ma ankhrę.

Naprawdę smoki się muszą tego bać - podjedzie gość na odległość 24 i już musi się liczyć z potężną szarżą.

Ja zwykle gram defensem, ale na turbo ofensie ten gość jest niewiarygodnie mocny.

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

ksuM pisze:Mów co chcesz, ale i tak to jedno z najlepszych kombo na large targety i charaktery w grze.

Naprawdę smoki się muszą tego bać - podjedzie gość na odległość 24 i już musi się liczyć z potężną szarżą.

Ja zwykle gram defensem, ale na turbo ofensie ten gość jest niewiarygodnie mocny.
abierzesz pod uwage, ze ten smok ma s7 i nie bedzie walil po twoim typie z ankhra? i powinien zrobic jakies +7-8 na tobie?tudziez, ze w 2 turze w te twoje zajebiste rydwany wjada dragon princi?

ksuM
Falubaz

No wiem.

Mówię o smokach z jakimi miałem styczność do tej pory.

A stara to tylko z katapy dalej;p

Awatar użytkownika
Elgrond
Wodzirej

Post autor: Elgrond »

ksuM pisze:Mów co chcesz, ale i tak to jedno z najlepszych kombo na large targety i charaktery w grze.

papapa takie gadanie Myślisz , że ktoś będzie tak głupi aby wykonywać atak samym smokiem mając na wejściu już -1 za przewagę liczebna. Ja jak rozpocząłem grę :lol2: smoczychem :lol2: to zawsze tam gdze smok tam jakaś jednostka towarzysząca nawet taka lekka jada się sprawdze bo daje masę i trochę ataków i nawet sztandar ma ehehe 8)
a nie lepiej wrzucić do rozpuszczalnika i później szczoteczką?

Relosu
Kretozord

Post autor: Relosu »

a ASF pod uwage nie wzioles ?? A to ze zazwyczaj to smok w ciebie zaszarzuje a nie ty w niego. I wlasciwie to papa jak smok na s7 a lordzik pewnie tak samo.

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

warto zwrócicuwage na jeszcze jeden dobry przedmiot, mianowicie róg imrika, który teraz jest ogólnie dostepny i kosztuje 25 pkt a właściwośi te same.IMO w armiach kawaelrysjkich bardzo sie bedize przydawał na jednym z czempionów. Gdy planuje się mega atak na nieumarłych, driady i inne jednostki z fearem czempion używa rogu i spokojnie wszystyko dojeżdza <cóz ld9 z rerollem tez mozna nie zdać, ale...). Tak samo jak my jakimś sposobrem jesteśmy w opałach, pozwoli nam to na całej armi przeżucic break testa, tak niczym by był wszedzie BSB, przedmiocik naprawde warty uwagi.
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Malal
Kretozord

Post autor: Malal »

Jest jak mowisz oprocz Breaka :wink: Daje przezut rally oraz przezut psychologii :D

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

szkoda, imrikowski dawął też breaka, ale to aż taka stratą nie jest jeśli to my napieramy. Podobnie przyda sie jak wpadnie coś z terrorem, wtedy odpalamy i ąłdnie zdajemy :) ten przedmiot daje nam dosć niezłą kontrolę nad koscimi w jendej tej być moze kluczowej turze i najważniejsze, że mieści się na czempionie.

OStatnio myśląć nad smoczą rozpą wychodzi mi coś takiego:

-star dragom 630
-2x caddy 280

2x10 łuczników\2x12 lothernów (jednak łucznicy chyba lepsi w tej koncepcji, long bowy w koncu, zaś lotherni w liczbie 12 mogą sporo obronić, tutaj trzeba po prostu potestować) 220\288

4x5 princeski 600
2x5 fasty 170
2 orły 100
2 bolce 200

i zostają jeszcze jakieś śmieciowate punkty na bajerki :)
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Relosu
Kretozord

Post autor: Relosu »

Ja zaczne testowac jak dostane podrecznik do lap wtedy bedziemozna naprawde potestowac i wiedziec jakie przedmioty co robia i ile pkt kosztuja itp itd.

Malal
Kretozord

Post autor: Malal »

Ogolnie mowiac Pan Adam Troke i GW nie popisalo sie przy nowym Booku HE.Fluff rysunki sa mile fajne i ogolnie wporzadku. Niestety widac od razu ze panu Adamowi zabraklo koncepcji i pomyslow na ugrywalnienie tej armii. Kazdy kto wezmie tego booka do reki zachwyci sie first strike dla calej armii po czym zacznie zrzedzic. Na koszt jednostek na zupelnie nieuzywane smoki poza stardragonem<jakby jeszcze ten najslabszy nie zabieral slota herosa albo zwykly heros mogl na nim latac a nie dragonmage-imho typem z duzym potencjalem i zupelnie niegrywalny co z tego ze robi 6 pd jak siedzi na smoku zzera slot 2 heroswo i ma 2w z t3 no save?Owszem jak gora zginie a smok nie zda Ld dostanie frenzy i hate to sie robi calkiem calkiem a tak? do lamusa....Przedmioty? nie ma zadnego fajnego majcherka podobna posucha jak u WE w tej materii....Lanca za 40 pkt z +3 do sily i no armor sv w szarzy? niby fajna ale wtedy zostaje nam bardzo miekki bohater <albo sv na 3+ maks i word 4+ albo sv 2+ i word 5+>dodatkowo nie w szarzy jest zupelnie bezuzyteczny. mieczyk +2 do sily i KB? super!! ale tylko na piechote...Za to dziedzina wordow obrodzila jest jakies 5-6 wordow od 4+ do 6+ wlacznie.Arcany? zginal niesmiertelny channeler wiec na katownie magia nie liczcie:P boundspelle? ring of corin - one use ony pl 3:P zas fury do 40 koszt wzrosl.Owszem jest kilka perelek w przedmiotach ale w jakiej armii nie ma :wink: Ogolnie uwazam caly podrecznik za slaby i nie tego gracze HE oczekiwali zapewniam was :?

ODPOWIEDZ