15.06.2013 Goblin - Rybnik - 2x1200

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Szaitis
Falubaz

Re: 15.06.2013 Goblin - Rybnik - 2x1200

Post autor: Szaitis »

Jednak parówka to co innego. No i i tutaj TK nie ma dodatkowych 100 pktów. Nie pamiętam ile dokładnie kosztuje hierotitan, ale obawiam się, że takie połączenie może się nie zmieścić pktowo w rarach

Awatar użytkownika
sly
Chuck Norris

Post autor: sly »

a nie Ironblaster albo DRUGIE Mourny??? i to samo przy Demisiach??
Oya, Oya, Oya !!!

Awatar użytkownika
Kosmo
Kradziej

Post autor: Kosmo »

100% nienawisci do warriorow widze :p ograniczenia f/k nie dosc ze na singla to troche mniej ich przycinaja :p Twoj turniej, Twoje zasady, i tak zamierzam wygrac :p
Gremlin pisze: 5. Kosmo (99% szans obecności; Przewodnie motto turniejowe: mam chimerę i kranczerów, wyssę życie z wrogów wielu)

Awatar użytkownika
Szaitis
Falubaz

Nie.

Weź pod uwagę np że ktoś będzie grał sojuszem OK + Emp - dosyć, że ma jedną z najlepszych MC w grze, to jeszcze do tego park maszynowy z 2 ruchomymi działami ze znaczną ilością Woundów...

Ta gra ma być przyjemna dla graczy po obu stronach stołu.
Kosmo pisze:100% nienawisci do warriorow widze :p ograniczenia f/k nie dosc ze na singla to troche mniej ich przycinaja :p Twoj turniej, Twoje zasady, i tak zamierzam wygrac :p
Sam mi wczoraj mówiłeś, że te ograniczenia są fajne i warto z nich skorzystać :wink:

Awatar użytkownika
sly
Chuck Norris

Post autor: sly »

a jeśli założyć (a będzie na pewno), że ktoś będzie grał Dwarfy + Empire to ma i park maszynowy i MC.
Oya, Oya, Oya !!!

Awatar użytkownika
Szaitis
Falubaz

ss-sly pisze:a jeśli założyć (a będzie na pewno), że ktoś będzie grał Dwarfy + Empire to ma i park maszynowy i MC.
Ale jednak jest tego znacznie mniej.

Mi to naprawdę obojętne na jakie będziemy grać ograniczenia, chciałbym po prostu żeby wszyscy mieli jednakową przyjemność z grania i tyle. To jest robione przede wszystkim dla graczy.

Kosmo pisał mi wczoraj, że eteryki powinny być 0-1 - dla mnie może być, jeżeli inni gracze VC nie mają nic przeciwko mogę to wpisać.

Awatar użytkownika
Kosmo
Kradziej

Szaitis pisze:Sam mi wczoraj mówiłeś, że te ograniczenia są fajne i warto z nich skorzystać
f/k pisze:- 100 punktów do rozpiski
NIE MOŻNA WYSTAWIĆ MODELU Z WARDEM 3+
:D jest różnica! Ale ok, coś wymyślę :D Choć nadal uważam ze wsadzenie do koszyczka 'herosa z jakimkolwiek wardem' w armii która raczej bazuje na samotnych herosach to słaba opcja :P
Gremlin pisze: 5. Kosmo (99% szans obecności; Przewodnie motto turniejowe: mam chimerę i kranczerów, wyssę życie z wrogów wielu)

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

Szaitis pisze:Jednak parówka to co innego. No i i tutaj TK nie ma dodatkowych 100 pktów. Nie pamiętam ile dokładnie kosztuje hierotitan, ale obawiam się, że takie połączenie może się nie zmieścić pktowo w rarach
no faktycznie ...nie mieści się bez tych +100...
ss-sly pisze:a nie Ironblaster albo DRUGIE Mourny??? i to samo przy Demisiach??
jak masz czołg - dwa działa to i tak zapomnij o demisiach więc to jest żadne ograniczenie :)

A mourny są mocne - tak samo armata ogrowa...

Woch jest w sam raz...

Wiecie co mi się najbardziej podoba? BRAK LORDÓW- ile to problemów z tą grą rozwiązuje to głowa mała - wreszcie jest szansa pograć w grę w miarę strategiczną a nie herohammer...
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Kosmo
Kradziej

Chyba że nie zrozumiałem tego zapisu szaitis. Ale chodzi o to że trzeba wybrać albo jakikolwiek ward na herosie, albo soulfeeder w rozpisce albo skullcrusherzy?

Awatar użytkownika
Szaitis
Falubaz

No tak miało być, ale w sumie można to trochę zmodyfikować skoro cięcie jest wg Was za ostre

Lepiej w ten sposób?

Awatar użytkownika
Kosmo
Kradziej

NIE NIE NIE! :D To jest jeszcze gorsze! Nie ogarniasz :D Zostaw tak jak było na początku i dajmy już temu święty spokój :P Wcześniej mogłem mieć przynajmniej herosa z wardem jak już nie miałem skulli, teraz mam herosa z gorszym wardem i na dodatek też brak skulli :D W ogóle co mają skulle do herosa z wardem na 4 lub 5+ :P Na ograniczenia F/K można mieć kolesia z wardem na 4+, soulfeederem i jeszcze skulle w rozpisce, tutaj prawie nic :D Wystarczy że nie ma lordów i nie można DP wystawiać, spokojnie z tymi cięciami :P

Awatar użytkownika
Szaitis
Falubaz

Kosmo pisze:NIE NIE NIE! :D To jest jeszcze gorsze! Nie ogarniasz :D Zostaw tak jak było na początku i dajmy już temu święty spokój :P Wcześniej mogłem mieć przynajmniej herosa z wardem jak już nie miałem skulli, teraz mam herosa z gorszym wardem i na dodatek też brak skulli :D W ogóle co mają skulle do herosa z wardem na 4 lub 5+ :P Na ograniczenia F/K można mieć kolesia z wardem na 4+, soulfeederem i jeszcze skulle w rozpisce, tutaj prawie nic :D Wystarczy że nie ma lordów i nie można DP wystawiać, spokojnie z tymi cięciami :P
Ale ja Ci chciałem pomóc :wink: Dobra, wracamy do poprzedniego zapisu (tyle że i tak trzeba go troszeczkę poprawić :wink: )

Skoro masz głupią armię, to ja już nic na to nie poradzę :wink:

Awatar użytkownika
Kosmo
Kradziej

Wystawiamy albo herosa z jakimkolwiek wardem (nie może brać przerzutów "1") albo z soulfeederem albo skulle
#-o Ja jebie. Nie da się. Następnym razem po prostu wezmę inną armie do was bo kombinujesz jak koń pod górkę i wychodzą z tego takie kwiatki :P Jak wystawie maga na piechote bez warda ale z soulfeederem to nie mogę mieć skulli :D Taki mag to przegięcie, dobrze że jego wystawienie uniemożliwia wystawienie skulli :P Przekombinowałeś :) Ogranicz po prostu tego warda i tyle. Nie wiem po co więcej kombinować. Jakoś nie widzę w DE zapisku że jak masz PoK to nie możesz mieć hydry :P Zresztą niech się wypowie też ktoś inny bo będzie, że płaczę z powodu cięć mojej armii :P

Awatar użytkownika
Szaitis
Falubaz

Kosmo pisze:
Wystawiamy albo herosa z jakimkolwiek wardem (nie może brać przerzutów "1") albo z soulfeederem albo skulle
#-o Ja jebie. Nie da się. Następnym razem po prostu wezmę inną armie do was bo kombinujesz jak koń pod górkę i wychodzą z tego takie kwiatki :P Jak wystawie maga na piechote bez warda ale z soulfeederem to nie mogę mieć skulli :D Taki mag to przegięcie, dobrze że jego wystawienie uniemożliwia wystawienie skulli :P Przekombinowałeś :) Ogranicz po prostu tego warda i tyle. Nie wiem po co więcej kombinować. Jakoś nie widzę w DE zapisku że jak masz PoK to nie możesz mieć hydry :P Zresztą niech się wypowie też ktoś inny bo będzie, że płaczę z powodu cięć mojej armii :P
Ale marudzisz :wink: POK i hydra nie są ograniczone z tego względu, że to parówka :wink: Poczytaj sobie w wolnej chwili zasady sojuszy w RB, i dowiesz się czemu ani DE, ani SK nie są w żaden sposób ograniczone :wink:

Tak, taki mag jest tak przegięty, że nikt ich nie wystawia :wink:

Awatar użytkownika
Kosmo
Kradziej

Marudzę bo to pierwszy turniej z takimi z dupy ograniczeniami do WoChu :D Nie można brać skulli praktycznie, helka bez BSB w dodatku na te punkty też słabo ogarnia, innych rarów nie mam, a chimera też 0-1 :D

Awatar użytkownika
Paraszczak
Falubaz

Post autor: Paraszczak »

Co się dzieje, jak jedna z Armii w Desperate Allies nie ma żadnego maga? Połowa PD przepada czy całość zostaje dla drugiej Armii?

Edit:
Nieważne...nie jade. Dzielenie Dispel Diców w Desperate Allies kompletnie wyklucza Dark Elfy i Skaveny z drużynówek. Bawcie się.
Ostatnio zmieniony 11 cze 2013, o 00:09 przez Paraszczak, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Bombaj
Chuck Norris

Post autor: Bombaj »

połowa idzie dla gracza bez magów. W celu ściągania RiPów w swojej kolejce magii, walenia boundspelli itp. Czyli w 90% przypadków przepada ;)

Awatar użytkownika
DarkAngel
Oszukista

Post autor: DarkAngel »

Paraszczak pisze: Nieważne...nie jade. Dzielenie Dispel Diców w Desperate Allies kompletnie wyklucza Dark Elfy i Skaveny z drużynówek. Bawcie się.
Oj tam, narzekanie - jak się bawić to na maksa !
"Nie może być kompromisu między wolnością a nadzorem ze strony rządu. Zgoda choćby na niewielki nadzór jest rezygnacją z zasady niezbywalnych praw jednostki i podstawieniem na jej miejsce zasady nieograniczonej, arbitralnej władzy rządu." - Ayn Rand

Awatar użytkownika
Paraszczak
Falubaz

Post autor: Paraszczak »

Rzucamy na Wiatry 4-4. Ty masz 8PD ja mam 2DD i 2DD. Rzucasz 2 ważne czary po 4PD. I kto się bawi na maxa?

Dark Elfy mówią drużynówkom NIE! W Rybniku będę, na Turniej pewnie zajrzę, ale grać na to nie mam zamiaru.

Awatar użytkownika
Bombaj
Chuck Norris

Post autor: Bombaj »

Ciężko się nie zgodzić. Po ostatniej drużynówce powiedziałem sobie, że już nigdy moje SK w takiej konfiguracji turnieju parowego nie ujrzą. Lecz, że Rybnika wstyd nie odwiedzić, to biorę DoCh sklejony z chłopków z lego i WoCh (bo jednak nie BoCh) z jajek niespodzianek (no nie aż tak źle, ale chyba zdobędę tytuł prox-mastera :) ) Zawsze jakieś wyjście.

ODPOWIEDZ