15.06.2013 Goblin - Rybnik - 2x1200
Re: 15.06.2013 Goblin - Rybnik - 2x1200
Jednak parówka to co innego. No i i tutaj TK nie ma dodatkowych 100 pktów. Nie pamiętam ile dokładnie kosztuje hierotitan, ale obawiam się, że takie połączenie może się nie zmieścić pktowo w rarach
100% nienawisci do warriorow widze :p ograniczenia f/k nie dosc ze na singla to troche mniej ich przycinaja :p Twoj turniej, Twoje zasady, i tak zamierzam wygrac :p
Gremlin pisze: 5. Kosmo (99% szans obecności; Przewodnie motto turniejowe: mam chimerę i kranczerów, wyssę życie z wrogów wielu)
Nie.
Weź pod uwagę np że ktoś będzie grał sojuszem OK + Emp - dosyć, że ma jedną z najlepszych MC w grze, to jeszcze do tego park maszynowy z 2 ruchomymi działami ze znaczną ilością Woundów...
Ta gra ma być przyjemna dla graczy po obu stronach stołu.
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
Weź pod uwagę np że ktoś będzie grał sojuszem OK + Emp - dosyć, że ma jedną z najlepszych MC w grze, to jeszcze do tego park maszynowy z 2 ruchomymi działami ze znaczną ilością Woundów...
Ta gra ma być przyjemna dla graczy po obu stronach stołu.
Sam mi wczoraj mówiłeś, że te ograniczenia są fajne i warto z nich skorzystaćKosmo pisze:100% nienawisci do warriorow widze :p ograniczenia f/k nie dosc ze na singla to troche mniej ich przycinaja :p Twoj turniej, Twoje zasady, i tak zamierzam wygrac :p
Ale jednak jest tego znacznie mniej.ss-sly pisze:a jeśli założyć (a będzie na pewno), że ktoś będzie grał Dwarfy + Empire to ma i park maszynowy i MC.
Mi to naprawdę obojętne na jakie będziemy grać ograniczenia, chciałbym po prostu żeby wszyscy mieli jednakową przyjemność z grania i tyle. To jest robione przede wszystkim dla graczy.
Kosmo pisał mi wczoraj, że eteryki powinny być 0-1 - dla mnie może być, jeżeli inni gracze VC nie mają nic przeciwko mogę to wpisać.
Szaitis pisze:Sam mi wczoraj mówiłeś, że te ograniczenia są fajne i warto z nich skorzystać
f/k pisze:- 100 punktów do rozpiski
NIE MOŻNA WYSTAWIĆ MODELU Z WARDEM 3+
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
Gremlin pisze: 5. Kosmo (99% szans obecności; Przewodnie motto turniejowe: mam chimerę i kranczerów, wyssę życie z wrogów wielu)
no faktycznie ...nie mieści się bez tych +100...Szaitis pisze:Jednak parówka to co innego. No i i tutaj TK nie ma dodatkowych 100 pktów. Nie pamiętam ile dokładnie kosztuje hierotitan, ale obawiam się, że takie połączenie może się nie zmieścić pktowo w rarach
jak masz czołg - dwa działa to i tak zapomnij o demisiach więc to jest żadne ograniczeniess-sly pisze:a nie Ironblaster albo DRUGIE Mourny??? i to samo przy Demisiach??
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
A mourny są mocne - tak samo armata ogrowa...
Woch jest w sam raz...
Wiecie co mi się najbardziej podoba? BRAK LORDÓW- ile to problemów z tą grą rozwiązuje to głowa mała - wreszcie jest szansa pograć w grę w miarę strategiczną a nie herohammer...
Chyba że nie zrozumiałem tego zapisu szaitis. Ale chodzi o to że trzeba wybrać albo jakikolwiek ward na herosie, albo soulfeeder w rozpisce albo skullcrusherzy?
NIE NIE NIE!
To jest jeszcze gorsze! Nie ogarniasz
Zostaw tak jak było na początku i dajmy już temu święty spokój
Wcześniej mogłem mieć przynajmniej herosa z wardem jak już nie miałem skulli, teraz mam herosa z gorszym wardem i na dodatek też brak skulli
W ogóle co mają skulle do herosa z wardem na 4 lub 5+
Na ograniczenia F/K można mieć kolesia z wardem na 4+, soulfeederem i jeszcze skulle w rozpisce, tutaj prawie nic
Wystarczy że nie ma lordów i nie można DP wystawiać, spokojnie z tymi cięciami ![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
Ale ja Ci chciałem pomócKosmo pisze:NIE NIE NIE!To jest jeszcze gorsze! Nie ogarniasz
Zostaw tak jak było na początku i dajmy już temu święty spokój
Wcześniej mogłem mieć przynajmniej herosa z wardem jak już nie miałem skulli, teraz mam herosa z gorszym wardem i na dodatek też brak skulli
W ogóle co mają skulle do herosa z wardem na 4 lub 5+
Na ograniczenia F/K można mieć kolesia z wardem na 4+, soulfeederem i jeszcze skulle w rozpisce, tutaj prawie nic
Wystarczy że nie ma lordów i nie można DP wystawiać, spokojnie z tymi cięciami
Skoro masz głupią armię, to ja już nic na to nie poradzę
Wystawiamy albo herosa z jakimkolwiek wardem (nie może brać przerzutów "1") albo z soulfeederem albo skulle
![d'oh! #-o](./images/smilies/eusa_doh.gif)
Ale marudziszKosmo pisze:Wystawiamy albo herosa z jakimkolwiek wardem (nie może brać przerzutów "1") albo z soulfeederem albo skulleJa jebie. Nie da się. Następnym razem po prostu wezmę inną armie do was bo kombinujesz jak koń pod górkę i wychodzą z tego takie kwiatki
Jak wystawie maga na piechote bez warda ale z soulfeederem to nie mogę mieć skulli
Taki mag to przegięcie, dobrze że jego wystawienie uniemożliwia wystawienie skulli
Przekombinowałeś
Ogranicz po prostu tego warda i tyle. Nie wiem po co więcej kombinować. Jakoś nie widzę w DE zapisku że jak masz PoK to nie możesz mieć hydry
Zresztą niech się wypowie też ktoś inny bo będzie, że płaczę z powodu cięć mojej armii
Tak, taki mag jest tak przegięty, że nikt ich nie wystawia
Marudzę bo to pierwszy turniej z takimi z dupy ograniczeniami do WoChu
Nie można brać skulli praktycznie, helka bez BSB w dodatku na te punkty też słabo ogarnia, innych rarów nie mam, a chimera też 0-1 ![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
- Paraszczak
- Falubaz
Co się dzieje, jak jedna z Armii w Desperate Allies nie ma żadnego maga? Połowa PD przepada czy całość zostaje dla drugiej Armii?
Edit:
Nieważne...nie jade. Dzielenie Dispel Diców w Desperate Allies kompletnie wyklucza Dark Elfy i Skaveny z drużynówek. Bawcie się.
Edit:
Nieważne...nie jade. Dzielenie Dispel Diców w Desperate Allies kompletnie wyklucza Dark Elfy i Skaveny z drużynówek. Bawcie się.
Ostatnio zmieniony 11 cze 2013, o 00:09 przez Paraszczak, łącznie zmieniany 1 raz.
Oj tam, narzekanie - jak się bawić to na maksa !Paraszczak pisze: Nieważne...nie jade. Dzielenie Dispel Diców w Desperate Allies kompletnie wyklucza Dark Elfy i Skaveny z drużynówek. Bawcie się.
"Nie może być kompromisu między wolnością a nadzorem ze strony rządu. Zgoda choćby na niewielki nadzór jest rezygnacją z zasady niezbywalnych praw jednostki i podstawieniem na jej miejsce zasady nieograniczonej, arbitralnej władzy rządu." - Ayn Rand
- Paraszczak
- Falubaz
Rzucamy na Wiatry 4-4. Ty masz 8PD ja mam 2DD i 2DD. Rzucasz 2 ważne czary po 4PD. I kto się bawi na maxa?
Dark Elfy mówią drużynówkom NIE! W Rybniku będę, na Turniej pewnie zajrzę, ale grać na to nie mam zamiaru.
Dark Elfy mówią drużynówkom NIE! W Rybniku będę, na Turniej pewnie zajrzę, ale grać na to nie mam zamiaru.
Ciężko się nie zgodzić. Po ostatniej drużynówce powiedziałem sobie, że już nigdy moje SK w takiej konfiguracji turnieju parowego nie ujrzą. Lecz, że Rybnika wstyd nie odwiedzić, to biorę DoCh sklejony z chłopków z lego i WoCh (bo jednak nie BoCh) z jajek niespodzianek (no nie aż tak źle, ale chyba zdobędę tytuł prox-mastera
) Zawsze jakieś wyjście.