Gadanki o konkursie Kurosa

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

Gadanki o konkursie Kurosa

Post autor: dzikki »

Kuros pisze:no na wasz , to tylko od 3,5 do 5zł wiec nie rób dziada
Kuros
No no tylko nie dziada. Ze słowami trzeba się odrobinę liczyć.
To po pierwsze. A po drugie w związku z Twoim stosunkiem do całości zapakuje Ci to w co mam pod ręką i wyślę ekonomikiem. To co dojdzie to już nie mój problem.
Ze swojej strony dziękuje za udział, ale nie mam ochoty babrać się w czymś, gdzie ktoś chcę po kosztach zyskać na pomalowaniu przez innych. Pominę fakt wysłania figsów, które wątpliwego stanu miały być inne niż ustalenia. A wziąłem udział tylko dla tego, by móc pomalować na wyluzie inne figsy niż te, co mam. Bynajmniej nie dla zmniejszającej się nagrody. Pozdrawiam.
""A Dwarf is'n short, he is concentrated in every aspect" !"

Awatar użytkownika
Kuros
Falubaz

Post autor: Kuros »

po 1) ja zrobiłem wszystko co w mojej mocy żeby konkurs przebiegał najlepiej
po 2) nie moja wina jest że ludzie zamiast szanowac takie eventy robią sobie jaja i odchodzą od konkursu w trakcie. było na początku 19 osób teraz jest 12
po 3) zapakowałem dobrze figurki wszystkim , takie miały być one i takie je pakowałem
po 4) nie chce zyskać na pomalowaniu przez innych bo nie będę praktycznie żadnych figurek sprzedawał chyba że mi sie nie spodobają!
po 5) zamiarem konkursu było dodanie wam skilla , jak i mi koncepcji w dalszej karierze malarza
po 6)nidgy nie mówiłem że figurki są nowe wiec nie wiem czemu ta pretensja skierowana w moją osobę

Awatar użytkownika
ZOO Art Studio
Chuck Norris

Post autor: ZOO Art Studio »

No wreszcie... Powoli uczestnicy przejrzeli na oczy, i ta żenująca parada nieporozumień może się skończy. Z ubawem obserwuję temat po tym, jak "organizator" "konkursu" nawypominał mi przy okazji mojego ostatniego postu, że torpeduję wspaniałą inicjatywę i w ogóle. Prawda jest taka, że Kuros szukał taniej siły roboczej by najzwyczajniej móc zarobić. I w tym kontekście bardzo się cieszę, że te kpiny z ludzi kończą się powoli piękną katastrofą. I oby mniej takich "szczytnych inicjatyw". A do ludzisk biorących udział - chcecie malować za grosze TT z chorymi terminami - polecam ogłosić się w dziale malowania na zlecenie - tam przynajmniej macie gwarancję, że otrzymacie jakąkolwiek gratyfikację...

Ave!
Niedźwiedź

Awatar użytkownika
Kuros
Falubaz

nadal nie rozumiem o Co Ci chodzi zoo
próbujesz ciągle na siłę zepsuć konkurs
brakuje Ci klientów? a może zawalasz terminy?
ciągle na siłę próbujesz pokazać jaki ty jesteś mądry że nie bierzesz udziału w konkursie , że masz własne studio ,
ale może poprostu boisz się konkurencji którą Ci robie
ludzie sami uczą się malować , a taki konkurs daje im możliwości do tego.
w konkursie nie biorą udział gwiazdy polskiego malowania , lecz sami początkujący którzy tak jak np noki w przyszłości mogą zabrać Ci wielu klientów .
zawsze znajdzie się wielu lepszych i tańszych malarzy od Ciebie ja poprostu pomagam a przynajmniej chce pomóc im sie rozwinąć w dobrym kierunku i żeby ruszyli tyłki
bo na malarstwie można bardzo dobrze zarobić i wyciągnąć nawet 5000zł na miesiąc tylko trzeba chcieć i mieć pasję do tego zawodu
Pozdrawiam
Kuros

Awatar użytkownika
kubencjusz
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: kubencjusz »

Oj tam oj tam. Mądry polak po szkodzie. Miałem motywację by zużyć resztki starych puszek, pomalować fajne gobbosy i tyle. Koszt w sumie całej zabawy zamknie się w 15 zł. Ot taki drogi los na loterię :)

Awatar użytkownika
ZOO Art Studio
Chuck Norris

Post autor: ZOO Art Studio »

Kuros - jako komentarz przyjmij moje najszczersze życzenia powrotu do zdrowia :lol2:

Ave!
Niedźwiedź

Awatar użytkownika
Kuros
Falubaz

ZOO Art Studio pisze:Kuros - jako komentarz przyjmij moje najszczersze życzenia powrotu do zdrowia :lol2:

Ave!
Niedźwiedź
modelatora prosze o usunięcie postu niedzwiadka , ponieważ nie wnosi nic on do konkursu i poprostu jest smamem.
zoo na siłe próbujesz używać sarkazmów , że błędne są takie inicjatywy ale powiedz mi co takiego wniosłeś na scenę polskiego malarstwa?
otworzyłeś sklep z ogromną marżą?
malujesz za nebotyczne ceny , nieodzwierciedlające czasu który spędzasz nad malowaniem
próbujesz zmusić ludzi do myślenia i zadania sobie prostego pytania, czy ja sie nie daje wykorzystać?
niektórzy malują jeszcze dla hobby , a niektórzy dla nauki . żeby później mogli otworzyć własną usługę malarską i malować na lepszym poziomie niż do tej pory.
myślisz że dla takiego początkującego malarza 500zł to nie jest dobra nagroda i silna mobilizacja do dalszego malowania?
zaproponuj lepsze rozwiązanie
potrafisz tylko marudzić i narzekać , czekałeś tylko na zapalnik aby napisać tą żenadę .Nie masz honoru człowieku czy co ty tam jestes.
tyle na ten temat.
myślę że z mojej strony jako organizatora wszystko jest ok
zobaczymy jak konkurs wypali . jestem bardzo Ciekawy .
wszystko już w waszych rekach
Pozdrawiam
Kuros

Awatar użytkownika
Lechu
Kretozord

Post autor: Lechu »

Generalnie zgodzę się z Niedźwiedziem, ale niekoniecznie ludzie dają się robić w balona. Może są faktycznie tutaj tacy, którzy chcieliby maznąć inne figsy pomimo świadomości, że ktoś na tym ich malowaniu prawdopodobnie zarobi.

Nie musi to mieć nic wspólnego nawet ze świadomym frajerstwem. Przy czym najważniejsze jest to, żeby uczestnicy byli świadomi możliwości. ;)

Awatar użytkownika
Kuros
Falubaz

ale kto powiedział że na tym zarobie?
nie chce na tym zarobić i zbędne figurki pójdą na forum za cene malowania i kupna figurek.
mam szczere intencje a wy próbujecie szukać dziury , mimo że chce pomóc to i tak jestem ten zły
tak działa polska i tak myślą polacy niestety
i tak jestem pewny że na 2gą edycje zgłosi sie wieksza ilość uczestników

Awatar użytkownika
Nokimam
Falubaz

Post autor: Nokimam »

Ja pierniczę , Polacy to bardzo specyficzny naród ... Nie masz nic do roboty Niedźwiedź że nam tu spamujesz? Bierzesz udział w konkursie? Ohhh... nie? To po cholerę piszesz jakieś pierdoły kiedy nie masz nic do gadania. Nawet jeżeli Kuros chce mnie wykorzystać jako tanią siłę roboczą to proszę bardzo, nie mam nic przeciwko. Myślisz że jesteś jedyną osobą która może mieć podejrzenia o to że Kuros chce na tym zarobić ? Jeżeli nie to domyślasz że każdy bierze to ryzyko i maluje bo chce. Nie chcę Cię obrażać ani nic ale staaaary, najeżdżasz na Nas(pośrednio mówiąc nam że jesteśmy głupi i dopiero teraz myślimy o tym czy Kuros czasem nie jest biznesmenem i nas nie rypa) i najeżdżasz caaały czas na Kurosa mówiąc że jest oszustem. To chamstwo jest po prostu. Niby forum, demokracja i te sprawy ale postaraj być ograniczonym choćby przez normy publicznego zachowania albo jak Piłsudski przez honor i Boga ;)
Pomijając to, że serio wątpie w to że Kuros zarobi na sprzedaży modeli tyle żeby to było warte całego tego, 2 i pół miesięcznego zachodu.
Serio Niedźwiedź ogarnij się bo naprawdę zatruwasz dupę o nic praktycznie.
Pozdro Panowie
Pan Mamikon

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

Kuros pisze:ale kto powiedział że na tym zarobie?
nie chce na tym zarobić i zbędne figurki pójdą na forum za cene malowania i kupna figurek.
Hmm.. a czyli jak się sprzeda pomalowane to już nie jest zarobek. I cena malowania brzmi ciekawie - będziesz pytał ludzi ile wyniosło ich pomalowanie?
mam szczere intencje a wy próbujecie szukać dziury , mimo że chce pomóc to i tak jestem ten zły
tak działa polska i tak myślą polacy niestety
i tak jestem pewny że na 2gą edycje zgłosi sie wieksza ilość uczestników
Szczere intencje mają swoje odzwierciedlenie w wielu przysłowiach i powiedzeniach.

Rozsyłasz figurki do pomalowania. Jeśli organizujesz konkurs to takie rzeczy są kosztowne. Skoro decydujesz się na wysyłanie figurek to:
- albo je zostawiasz
- albo odbierasz na koszt własny
Tak, Polska to dziwny kraj. Pełen ludzi, którzy pod otoczką "chcę dobrze" chcą dóbr, które nie rosną na drzewach ( no może sadownikom rosną). Pisze to jako osoba mająca za sobą organizowanie nie jednego wydarzenia, imprezy itp. Nigdy nie kryłem, albo nie próbowałem wmawiać ludziom, że robię to non-profi. Jeśli decydowałem się na to - to szło to z mojej kiesy niezależnie od kwestii - efekty piro, wynajęcie miejsc czy nagrody dla uczestników.

Noki zabawa w adwokata diabła dobra jest do określonego wieku. Potem nie wypada. Niedźwiedź, który jakoś nie zauważyłem by splamił się wpadką na forum wobec innych użytkowników, czy swoich klientów (jeśli jest inaczej proszę o sprostowanie) wskazuje na ewidentne błędy. Osobiście nie odczułem bycia nazwania głupim ( w przeciwieństwie od bycia wyzwanym od "dziadów" przez osobę, która nie zna dna mojego portfela). Po drugie to ludzie poświecili swój czas malując to, co malowali a kwestię wysiłku organizatora ograniczono do wysyłania figurek i pisania na forum. Jako osoba, której panie na poczcie z odległości mówią "dzień dobry" mogę powiedzieć, że wysyłanie paczek to żaden problem.

A tak przy okazji to Polska pisana być winna wielką literą. Podobnie jak litery na początku zdań a nie oddzielone enter'em. O innych detalach nie wspomnę.

Awatar użytkownika
Kuros
Falubaz

dziad było w przenośni, chodziło mi bardziej o skąpca.
dzikki nie zauważyłeś sarkazmów zoo?
ewidentnie pokazuje że dajecie sie nabrać i trzeba wam wszystko mówić w prost bo sami nie widzicie że dajecie sie omamić nagrodą

napisałeś coś takiego

Hmm.. a czyli jak się sprzeda pomalowane to już nie jest zarobek. I cena malowania brzmi ciekawie - będziesz pytał ludzi ile wyniosło ich pomalowanie?
nie poprostu łątwo to wyliczyc z ilosci osób i stosunku nagrody do nich.
nie jest adwokatem tylko poprostu poczuł sie urażony .
zresztą ja także

Skoro decydujesz się na wysyłanie figurek to:
- albo je zostawiasz
- albo odbierasz na koszt własny

naprawde myślałeś że będe do wszystkich jezdził i zbierał po 2-20 figurek od ludzi?
to konkurs jest, a nie zlecenie

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

Kuros pisze:dziad było w przenośni, chodziło mi bardziej o skąpca.
dzikki nie zauważyłeś sarkazmów zoo?
ewidentnie pokazuje że dajecie sie nabrać i trzeba wam wszystko mówić w prost bo sami nie widzicie że dajecie sie omamić nagrodą
Sarkazm skierowany do Ciebie i Twojej inicjatywy.
nie poprostu łątwo to wyliczyc z ilosci osób i stosunku nagrody do nich.
Sybiektywna rachunkowość nigdy nie jest zalecana, gdy chcesz, by traktowano ją należycie.
nie jest adwokatem tylko poprostu poczuł sie urażony .
zresztą ja także
On mógł nadinterpretować a Ty... no cóż Cyceron coś by tam powiedział.
naprawde myślałeś że będe do wszystkich jezdził i zbierał po 2-20 figurek od ludzi?
to konkurs jest, a nie zlecenie
Tak to odbierasz? A nie wpadło Ci do głowy - przesyłka na koszt odbiorcy? Za pobraniem? Taka wiesz, za koszt wysyłki.

Awatar użytkownika
Kuros
Falubaz

tak tylko że zwykła przesyłka kosztuje ok 3.5-5zł a pobraniowa ok 12
przy 13 osobach jest to już prawie 160zł
po co tyle wydać jak można te pieniążki zainwestować w figurki na nowy event
nie chcesz brać udziału w nastepnej edycji nie musisz , ale i tak twoje zaangażowanie jest mile widziane w sierpniu!
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: quidamcorvus »

ZOO Art Studio pisze:Kuros - jako komentarz przyjmij moje najszczersze życzenia powrotu do zdrowia :lol2:

Ave!
Niedźwiedź
+1

smiejagreg pisze:Dzikki +1
+1

I tyle ode mnie :)

A teraz będzie spam:

Wróciłem z kursu i powoli loguję się do rzeczywistości, tak więc od weekendu znów powinny pojawiać się nowe wpisy :)

Awatar użytkownika
Kuros
Falubaz

dziwne qc jak byś nie był za zoo, wkońcu promuje Twój blog.
a później sie dziwić czemu w rządzie stanowiska są po "znajomości" jak tak samo robi populacja #-o

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Post autor: Fuxiorr »

To napiszę co ja myślę.
Inicjatywa Kurosa jest bardzo fajna. Można się na takich modelach nauczyć, a co zrobi z tymi modelami to już jego problem tak samo jak problem wygranego.
Co do przesyłki. Wydaje mi się że to uczciwe jak my [ uczestnicy] za nią zapłacimy ponieważ Kuros zapłacił za modele [ może nie są nówki i niektóre do zmycia/ zaczęte ale to przeciaż miał być konkurs dla początkujących a nie PRO ].
Z godzę się że nie które rzeczy mogły być lepiej przeprowadzone/napisane/wymyślone itp. ale Kuros robiąc I edyc. miał na myśli [ tak mi się wydaje :mrgreen: ] że to będzie wersja beta.
Ja sam jak się okazało mam mało czasu na ten konkurs ale go popieram. Wydaje mi się Panowie że nie musice aż tak "spamić" ponieważ można też użyć przycisku/guziczka "PW"
mimo że zdaje sobie sprawę że każdy ma swoje zdanie na ten temat.
No to dodałem od siebie trzy grosze do tematu :mrgreen: :mrgreen:
PS: Napiszę jeszcze raz dla pewności, MOŻNA UŻYĆ PRZYCISKU PW I ROZWIĄZAĆ PROBLEM
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy :)

Stobek
Plewa

Post autor: Stobek »

Z reguły rzadko pisuje, ale tutaj buta organizatora, jego podejście do uczestników, oraz wypowiedzi o "polaczkach" itp zmusiły mnie do wrzucenia moich 3 groszy.

To jest konkurs z nazwy. Tak jak konkursy na loga firm, hasła promocyjne, itp z nagrodami po 50 - 100zł .
To jest biznesowe przedsięwzięcie Kurosa a cała reszta to mydlenie oczu, że niby to ma wspierać polskie modelarstwo hobbistyczne i młodych malarzy (seriously?). Jak ktoś chcę niech bierze udział, ale naprawdę mogło by się odbyć bez głodnych kawałków i odwoływania się do patriotyzmu i solidarności Warhammerowców. Kuros powiedz, że robisz to dla siebie a nie dla innych - i nikt nie będzie miał pretensji.

Po zatym to nie jest tak, że uczestników to nic nie kosztuje, sama przesyłka i czas poświęcony na doprowadzenie tych figurek do stanu używalności, a potem ich pomalowanie kosztuje i to nie mało. O farbkach nie wspominając. Jak ktoś chcę potrenować malowanie i pomaluje może TT to i tak nie wygra, równie dobrze mogę takim osobom po 20 slavów powysyłać, a potem zrobię loterie i najlepszy wygra 50zł (ale tylko przy minimum 5 uczestnikach i przesyłka na ich koszt i fotki porobić! - Kto się pisze PM!).

Sprytna akcja w każdym razie bo jak widać znalazł sposób na przerobienie używanych i podniszczonych figurek na nowiutkie, w miarę pomalowane ( na pewno TT/TT+) za niską cenę. I to jeszcze wszyscy mają mu za to dziękować i go chwalić jaki jest wspaniały bo konkurs urządza, oraz namawiać ludzi do wzięcia udziału w tym zaszczytnym celu ;].

melfist
Wałkarz

Post autor: melfist »

Ja sie nie wgłębiałem w temat o tym konkursie ale to chyba bylo oczywiste ze kuros na tym mial wiekszy zysk niż ''być fajnym i zrobic konkurs , dlatego ze kocha srodowisko hobbistyczne''

ODPOWIEDZ