Furion HE

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
diuk
Falubaz

Re: Furion HE

Post autor: diuk »

Robson pisze:
Miodek rozpiska. Bedziemy kserowac ten hero lord/ choice
chcesz to kseruje, jest przecież sporo dobrych złożeń...

Ja bym silverami jeździł 5x3 wtedy łamiemy regony piechoty takie jak PG chociażby :) i wszystkie monstrous cavalery.
Dzięki za pozwolenie.

5x3 daje jednak bonus za szeregi, który mimo wszystko jest potrzebny, aczkolwiek sporo woundów idzie w SH którzy wcale tacy pancerni w CC z przeciwnikiem z siłą 5-6 nie są. Ciężko powiedzieć.

Też bym pewnie niewiele pograł tą rozpiską, na pewno wymaga skilla, co nie zmienia faktu że jest mocna i wcale nie wygląda jak rozpa z warzywniaka.
Szukam: zamienników do Silver Helmsów

Kontakt PM

Awatar użytkownika
Eldritch
Berserker Khorna

Post autor: Eldritch »

Pierniczycie, grałem z tym, zarówno na poziomie składania rozpy jak i skilla w jej prowadzeniu Furion dostaje 10/10.
Obrazek

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

9/10 ;)
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
loboba
Wałkarz

Post autor: loboba »

Grałem z kumplem na tej rozpisce i jest całkiem fajna. Daje duże możliwości.
Cięzko ma z krasiami.
Fajna siła uderzeniowa z fenisków i SH z bohaterami. Zdziwiło mnie że ellrianie nie mają łuków ale w sumie są jako odginaczki czy scigające jak orzeł do tego można schować do nich arcymaga żeby latał bezkarnie po planszy.
Orzeł do odginania balista do zabijania pojedynczych modeli oraz nie wiem po co są te łuki tych 10sieć.
Przy odpowiednich szarżach ładnie można zrównać z ziemią przeciwnika. Klocek WL za wolny przy tej rozpisce ale ma subborna więc fajnie zatrzymuje ciężkie oddziały co nie mają szans wytrzymać inne nasze.

Jak porównujesz Furion smoki do feniksów ? feniksy są dużo lepsze ?
Obrazek

Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów
Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"

Post autor: Azurix »

loboba pisze: nie wiem po co są te łuki tych 10sieć.
Furion już napisał po co. Aby chronić RBTę oraz wywoływać Panikę w Fastach przeciwnika ;)
III Zasada Dynamiki Newtona - Aktualizacja 2013: "Gdy menel jedzie tramwajem, to tramwaj jedzie menelem" :lol:

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

loboba pisze: Jak porównujesz Furion smoki do feniksów ? feniksy są dużo lepsze ?
Są totalnie inne, ciężko porównywać. Smok jest fajny, tylko blokuje drugiego lorda więc nie ma takiego wsparcia magii. Dobra rozpa na smoku najpewniej istnieje i jest lepsza niż poprzednio, tym niemniej problemy ma te same co zawsze, pitki i działa zadające D6 ran.

pozdrawiam
Furion

Awatar użytkownika
ainuin
Chuck Norris

Post autor: ainuin »

A jak się czujesz przeciwko PANZER Empire, full kawaleria tank czolg oddzial demisiow ?

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

nie kumam tej rozpy- nie masz scrolla nie masz mr a mag lord klepacz i bsb radośnie jeżdżą w oddziale kawy? Co robisz jak trafiasz na Death?
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

wrzuca herosow do WL - lepsze jest pytanie co robi jak trafi na dziala i na death;-)
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
Cauliflower
Ciśnieniowiec

Post autor: Cauliflower »

PiotrB pisze:nie kumam tej rozpy- nie masz scrolla nie masz mr a mag lord klepacz i bsb radośnie jeżdżą w oddziale kawy? Co robisz jak trafiasz na Death?
No trafił na Crusa.... :wink: :roll:

Odpowiedź brzmi: wierzę w kostki! :wink:
malfoj pisze:Ty to zawsze musisz kogos upokorzyc przy stole
Obrazek

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

Cauliflower pisze:Odpowiedź brzmi: wierzę w kostki!
To Twoja taktyka © ;)
PiotrB pisze:nie kumam tej rozpy- nie masz scrolla nie masz mr a mag lord klepacz i bsb radośnie jeżdżą w oddziale kawy? Co robisz jak trafiasz na Death?
No jest parę tricków. Regeneracja dla przykładu. Albo pchać się w combat.

middlefinger
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: middlefinger »

tak sie zastanawiam czemu nikt nie uzywa arcymagow na slonecznych smokach?
na 2400 dwoch takich napakowanych itemkami sie zmiesci obok postawic cos z world dragon banner by smoki mialy stuborna
a reszte samych strzelajacych i jakis oddzial phenixow albo white lionow

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

bo to nie zadziala ;)
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer