Rozkminy nowy book (2013)
Moderator: KrzysiekW
Re: Rozkminy nowy book (2013)
Teraz jestem w robocie (korzystam z przerwy ), ale jak wrócę do domu to wrzucę tu opis działania i FAQ tych "gniewów". Się dokładnie poczyta i naprostuje kogo trzeba.
A powoli wzbiera gniew moda za wpisywanie herezji... Fajne efekty są, ktoś chce sprawdzić na żywca? Jeden user jest na dobrej drodze.
Proponuję przeczytać ten wątek dokładniej bo problem z Wiatrami pojawiał się wielokrtotnie.Remx pisze:Jak to zabija ? Przecie chyba on niema ani marka na sobie ani nie jest Demonem ?
Q: On rolls of 5, 6, 8 and 9 on the Reign of Chaos table (namely
Storm of Fire, Rot, Glorious Rot, the Dark Prince Thirsts and
Khorne’s Wrath), doyou roll for all enemy units,oronlyforthose
that include models and/or Marks from therival Chaos God? (p27)
A: You roll for all enemy units.
\/\
ale tu nawet FAQ nie jest potrzebny
"roll a D6 for EACH ENEMY UNIT..."
nie wiem jak to można inaczej zrozumieć
"roll a D6 for EACH ENEMY UNIT..."
nie wiem jak to można inaczej zrozumieć
https://www.youtube.com/watch?v=m3pqEA5AXTE#t=33
posłuchaj tego islamofilu.....
http://www.youtube.com/watch?v=CMEwoGGL6dg
"nie dyskutuj z głupcem, sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem"
"nie dyskutuj z głupcem, sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem"
- Bearded Unclean 'Un
- Kretozord
Mozna, bo całe zdanie brzmi "roll a d6 for each enemy unit and and each friendly unit that contains one or more Deamons of X or models with Mark of X, on the board" i z konstrukcji zdania nie wynika to jednoznacznie, dlatego potrzebny był ten FAQ.
Pierwsze dni po wyjsciu AB były pod tym względem jednym wielkim chaosem i kłótnią, no ale teraz..?
Pierwsze dni po wyjsciu AB były pod tym względem jednym wielkim chaosem i kłótnią, no ale teraz..?
"Każdy może, prawda, krytykować, a mam wrażenie, że dopuszczanie do krytyki, panie, to nikomu tak nie podoba się. Wiec dlatego z punktu, mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, zeby tej krytyki nie było, tylko aplauz i zaakceptowanie tych naszych, prawda punktów, które stworzymy."
"i" moim zdaniem rozdziela to zdanie na dwie niepowiązane części, dalej nie widzę tu możliwości innych interpretacji
do tego tak na zwykły rozum, demony mają specjalną zasadę która w 80% kobie tylko ich?
do tego tak na zwykły rozum, demony mają specjalną zasadę która w 80% kobie tylko ich?
https://www.youtube.com/watch?v=m3pqEA5AXTE#t=33
- Bearded Unclean 'Un
- Kretozord
Taka składnia nie daje jednoznacznej odpowiedzi na pytanie czy zasada dotyczy wszystkich jednostek wroga, czy tylko tych z marką, i to było setki razy dyskutowane na wszystkich forach jakie znam, i nie chce mi się po raz kolejny tego robić. Wyszedł FAQ, i dopiero on dał jednoznaczny opis tych zasad.
A co do "zwykłego rozumu" to raczej słaby argument na podpieranie interpretacji zasad w tabelce, która ma dla demonów zarówno pozytywne jak i negatywne efekty.
Ludzie którzy kierują się "zwykłym rozumem" byli przekonani, że Warpflame ma zasadą "flaming", a jak pokazał FAQ, mylili się, może zatem zostawmy kwestie zdroworozsądkowe dla innych dziedzin..?
A co do "zwykłego rozumu" to raczej słaby argument na podpieranie interpretacji zasad w tabelce, która ma dla demonów zarówno pozytywne jak i negatywne efekty.
Ludzie którzy kierują się "zwykłym rozumem" byli przekonani, że Warpflame ma zasadą "flaming", a jak pokazał FAQ, mylili się, może zatem zostawmy kwestie zdroworozsądkowe dla innych dziedzin..?
"Każdy może, prawda, krytykować, a mam wrażenie, że dopuszczanie do krytyki, panie, to nikomu tak nie podoba się. Wiec dlatego z punktu, mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, zeby tej krytyki nie było, tylko aplauz i zaakceptowanie tych naszych, prawda punktów, które stworzymy."
No wlasnie angielski slabo znam do tego pokazywalem dla kilku osób FAQ dokładnie ten zapisek i niby te "all units" miało sie tyczyć tych z markami O_o
Kurcze ja anglika nieznam a wlasnie skumalem ze za wszystkie unity bez markow ale jak zaczynałem pytać mądrzejszych wyszło że łupio zrobiłem...
Kurcze ja anglika nieznam a wlasnie skumalem ze za wszystkie unity bez markow ale jak zaczynałem pytać mądrzejszych wyszło że łupio zrobiłem...
Daemons, X-Wing & Black Tea
To Ci ugrywalni armie
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
- Bearded Unclean 'Un
- Kretozord
Musisz to sobie teraz odbic brutalnym turlaniem szóstek na jednostkach wrogów
Ja mam dość tych szóstek w czasie zbierania się :/ raz w bitwie straciłem 2 prawie cale (80%) unity a raz caly 100% zdrowy ale przegrałem CR o 1 i nie zdałem testu 2x6Bearded Unclean 'Un pisze:Musisz to sobie teraz odbic brutalnym turlaniem szóstek na jednostkach wrogów
Daemons, X-Wing & Black Tea
zainwestuj w bsb
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
tyle ile w tej turzeRemx pisze: był bsb ale to było poza zasięgiem a raz właśnie z przerzutu wypadło :/
Dwie jedynki przywracają tylko tyle modeli ile padło w tej turze czy cały unit wskrzesza ?
Wiesz co jak masz kluczowy kombat to wolisz przyjac 11 niz przerzucac to juz zalezy od sytuacji na stole
- Khuman
- Ciśnieniowiec
- Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>
ehh... ostatnio jak mam jakiś kluczowy CC albo BiTim wylatuję na pociski i klopy, rzucam -1toward... masakra
i to tak z 5 bitew już i jestem dość zniesmaczony tą losowością, a +1to ward rzadko kiedy dostają
mam ciekawą kminę na poznań
ale to wyjawię po większych testach
i mam nadzieję że euro w następnym czasie będzie wyglądało podobnie + 400 pkt. ( 2800, a słąbe armie dostaną +100, BoCh, WE ), choć pewniejsze jest już 2600, bo jak znowu zagramy na tak słane i małe pkt. jak 2400 to będzie smutne
i to tak z 5 bitew już i jestem dość zniesmaczony tą losowością, a +1to ward rzadko kiedy dostają
mam ciekawą kminę na poznań
ale to wyjawię po większych testach
i mam nadzieję że euro w następnym czasie będzie wyglądało podobnie + 400 pkt. ( 2800, a słąbe armie dostaną +100, BoCh, WE ), choć pewniejsze jest już 2600, bo jak znowu zagramy na tak słane i małe pkt. jak 2400 to będzie smutne
Szukam, szukam i znaleźć nie mogę :
co właściwie jest teraz podstawą, "must have" w armii Daemonów? Myślę tutaj o rzeczach, bez których nie wychodzi się z domu idąc na turniej (nie granie z kumplem przy piwie). Swoje przemyślenia mam ale chciałbym poznać Wasze opinie.
co właściwie jest teraz podstawą, "must have" w armii Daemonów? Myślę tutaj o rzeczach, bez których nie wychodzi się z domu idąc na turniej (nie granie z kumplem przy piwie). Swoje przemyślenia mam ale chciałbym poznać Wasze opinie.
plagusy, horrory, muchy, działo
jakis, wybrany przez Ciebie GD albo za niego wiecej much, moze psy - ale to juz kosmetyka
jakis, wybrany przez Ciebie GD albo za niego wiecej much, moze psy - ale to juz kosmetyka
"Tak kończą klimaciarze..."
XD XD XD
XD XD XD