Jak zostać Generałem - pytania o HE

High Elves

Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Crane
Szef Wszystkich Szefów

Re: Jak zostać Generałem - pytania o HE

Post autor: Crane »

No niby tak, a co jak zginie? Inny model weźmie sztandar a to już nie jest ten sam który był celem czaru

Awatar użytkownika
Semi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Semi »

inny model podnosi sztandar, ale juz niemagiczny, arcane uforging nie niszcyz przedmiotu tylko go odmagicznia...
Obrazek
Highborn Elves Only!

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Nowy unforging niszczy przedmiot.

Awatar użytkownika
Crane
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Crane »

Już pal licho czy go niszczy czy odmagicznia (chociaż w opisie czaru jest "destroyed"), ważne czy można tak zrobić;
moim skromnym zdaniem można. Chyba autorom nie przyszło do głowy uodparniać magiczne sztandary na działanie tego czaru.

Awatar użytkownika
Semi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

faktycznie "niszczy" to jest w takim razie jeszcze lepszy ten czar :) czyli mozna zdjac komus zbroje czy oddzial pozbawic sztandaru... lol
Obrazek
Highborn Elves Only!

Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów
Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"

Post autor: Azurix »

Semi pisze:faktycznie "niszczy" to jest w takim razie jeszcze lepszy ten czar :) czyli mozna zdjac komus zbroje czy oddzial pozbawic sztandaru... lol
Czyli rozumiem, że jak BSB ma Magiczny Sztandar, to po zniszczeniu przez Unforging przestaje dawać Re-Rolle testów Liderki? :D
III Zasada Dynamiki Newtona - Aktualizacja 2013: "Gdy menel jedzie tramwajem, to tramwaj jedzie menelem" :lol:

Obrazek

Obrazek

diuk
Falubaz

Post autor: diuk »

Niszczymy magiczny przedmiot a nie Sztandarowego, a to on daje +1 do CR albo przerzuty jak jest BSBkiem.

Trochę to naginacie panowie.

Ze zbroją jest inaczej. Jak masz AoC i nie masz innego armora no to faktycznie tracisz i basta.

Oczywiście wasz sposób myślenia ma coś w sobie, ale nie sądzę żeby był prawdziwy.
Ostatnio zmieniony 2 lip 2013, o 22:01 przez diuk, łącznie zmieniany 1 raz.
Szukam: zamienników do Silver Helmsów

Kontakt PM

Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów

Nie niszczymy osoby, ale niszczymy Battle Standard. Czy w takim wypadku nie zostaje po prostu Noble? :mrgreen:
III Zasada Dynamiki Newtona - Aktualizacja 2013: "Gdy menel jedzie tramwajem, to tramwaj jedzie menelem" :lol:

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Semi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

... a w reku trzyma spalona zapalke :D

to moze podrzucmy LS temat zeby im sie nie nudzilo...
Obrazek
Highborn Elves Only!

Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów

W sumie. Czasem może być dość istotne, więc może warto wrzucić to do Uściśleń Sędziowskich :)

Obrazek

Obrazek

diuk
Falubaz

Hej,

Czy Dragon Mage jest traktowany jak jeden model?

Mamy na dole Smoka, ale nie jest on jako opcja mount tylko jest od razu w profilu modelu, więc się zastanawiam czy właściwie można randomizować hity po nich czy od razu wszystko idzie w model jako całość, który miałby tym samym 5+2 Woundy ?

Z drugiej strony w profilu jednostki mamy napisane Mount: Sun Dragon.

Sam już nie wiem.

Kontakt PM

Awatar użytkownika
Semi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

randomizujesz normalnie...
Obrazek
Highborn Elves Only!

diuk
Falubaz

Jeszcze takie proste pytanie: czy jeśli dam płonące ataki na oddział z ASF, to czy regenka będzie obowiązywała na ataki z innego ASF'a, jeśli jakiś płonący atak zrani czy też nie?

Przykład: Dragon Princes z bannerem ognistym walczą z trolami, z boku dopycham silver helmsów.

Kontakt PM

Awatar użytkownika
Semi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Na silverow regena dziala, ataki sa jednoczasne wiec konie dopiero skorzystaja...
Obrazek
Highborn Elves Only!

diuk
Falubaz

Kminię co można zrobić z tym wysypem regenek w rozpiskach przeciwników i nie za bardzo mam pomysł gdzie upchnąć ten flaming.

Łucznicy nie mogą nosić BoEF, Feniks ma niższą inicjatywę, Caradryan jest specjalnym bohaterem.

Kontakt PM

Awatar użytkownika
Galharen
Kretozord
Kontakt:

Post autor: Galharen »

Baner na małych lwach jak u mnie lub u ciebie na dużym klocku, alternatywnie na dragonach, fajna opcja do ściągania regenek.
Zapraszam do obejrzenia mojej galerii:

Galharen's painting blog

Awatar użytkownika
Equos
Chuck Norris

Post autor: Equos »

Panowie, krótka piłka, który fenix jest bardziej PG? Trzymam właśnie swojego w łapkach i nie mogę się zdecydować :/

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Sevi »

Frost jest lepszy.
Wisła Kraków.

diuk
Falubaz

Galharen pisze:Baner na małych lwach jak u mnie lub u ciebie na dużym klocku, alternatywnie na dragonach, fajna opcja do ściągania regenek.
Właśnie zmieniam teraz rozpiskę, bo już się nagrałem tymi WL, więc już nie za bardzo mam gdzie tego wcisnąć.

Dragoni z Flamingiem wydają się być fajni. Tylko cena tego oddziału trochę powala. Mam tak teraz ok. 150 punktów miejsca w rozpisce na taką zabawkę. Teoretycznie 5xDP wchodzą na styk.

Kontakt PM

Awatar użytkownika
el Victor
Oszukista

Post autor: el Victor »

odnośnie regeny, dragon princes i silverów... jesli dragoni mają płonące to ściągnę regenę jako pierwsi, gdyż ze względu, że obydwa oddziały mają ASF to idą po inicjatywie, więc silver helms będą już walić bez regenki
Traye MAGNETYCZNE + magnesy neodymowe http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=110&t=35481
kanał #1 YouTube (stary) - http://www.youtube.com/user/cotojest1000?feature=watch
kanał #2 YouTube (NOWY !) - http://www.youtube.com/channel/UCstzjTR ... ture=watch
Każdy wymiar, kolor, typ, opcja, dodatek... - ZAPRASZAM ! -->>> http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=110&t=35481

ODPOWIEDZ