PKS - komentarze
Moderator: swieta_barbara
Re: PKS - komentarze
Jedyny drawback jest taki że nie rosną sloty rare/lord, przez co na turniej na 2400 nie wchodzą dwa drzewa + orzeł czy inne kombinacje, natomiast to już potem mocno zależy od formatu punktowego na który jest rozgrywana impreza.
- RedScorpion
- Falubaz
Mieliście bardzo słuszne założenie, żeby zdopingować graczy do wyboru innych domen niż death. Tymczasem w chadecji domenę Hashuta potraktowaliście prawie tak samo. Zauważyłem oczywiście, że teraz ma limit 5 kości na czar. Jednak wsadzając ją w jedno ograniczenie z death do -100 punktów na rozpiskę, wykluczacie ją zupełnie moim zdaniem.
Hashut może wziąć tylko lord a death ciągle można wziąć na dwóch małych magach. Moim zkromnym zdaniem wykasowanie hashuta z ograniczenia do -100 punktów mogłoby zdecydowanie zwiększyć jego atrakcyjność.
Ograniczenia do DE i TK, którymi też gram mi się podobają. Szkoda, że sugerowane punkty zatrzymały się na 2600
Hashut może wziąć tylko lord a death ciągle można wziąć na dwóch małych magach. Moim zkromnym zdaniem wykasowanie hashuta z ograniczenia do -100 punktów mogłoby zdecydowanie zwiększyć jego atrakcyjność.
Ograniczenia do DE i TK, którymi też gram mi się podobają. Szkoda, że sugerowane punkty zatrzymały się na 2600
Zasady przeczytałem całe i dobrze wiem co napisałem. Czytaj aż zrozumiesz, Dymitr dobrze podpowiedział.JaceK pisze:Mam wrażenie, że niektórzy nie czytają zasad tylko komentarz do nich...Dydu pisze: Proponuje wykreślić ten zapis, bo świadczy o nie znajomości WE przez twórców. Nie widziałem jeszcze WE, które traciły by pkt na wystawianie Core'ów
W moim podpisie jest link.
No i przeczytaj jeszcze raz tę zasadę. Ona Ci żadnej krzywdy nie robi, naprawdę.
Format: 2400.
WE wystawiają się na 2500.
Wciąż jednak minimum na Core to 600, a nie 625.
Czyli w przeciwieństwie do Euro nie marnujesz części boostu na przymusowe jednostki Core.
Jak wykreślę, jak proponujesz, to właśnie będziesz tracił więcej na Core.
Kapejszen?
a u nas byl turniej na ktorym byl open i wygrał woch z lordem z wardem 3++ z rerollem 1
Przemcio 0 PKS 1
o! tyle powiem!
Przemcio 0 PKS 1
o! tyle powiem!
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
Ogólnie forma PKS mi się podoba, na plus - skorzystanie z dodatkowych punktów w jakimkolwiek slocie wg uznania 100 ,200 czy 300 dodatkowych punktów dla WE jak dla mnie i tak wiele nie zmienia - w kwestii polepszenia wyników paringu z większością armii, bez nowego booka się nie obejdzie
w sumie cudu nie ma z tym PKSem... spodziewałem się głębiej idących regulacji celem balansu. Tymczasem niestety Twórcy bali się do tego podejść w ten sposób - możliwe że jest to też wina opinii publicznej czyli nas bo naciski były spore i raczej spokojnie pracować nie mogli. Jak dla mnie niestety PKS jest półproduktem - dobrą bazą do dalszych regulacji czy zmian. Najbardziej szkoda mi Vlosa proponowanego na początku bo to uatrakcyjniło by tą grę i faktycznie można by mówić o jakiejś głębszej strategii. Niestety polskie piekiełko znowu wygrało. Większość dobrych pomysłów z początku została zakrzyczana. Powiem krótko - SZKODA . Może za jakiś czas po testach komisja spotka się jeszcze raz i na podstawie doświadczeń przeanalizuje to jeszcze raz - czego im i nam życzę....
No właśnie
Odblokowanie maszyn na gówniany Slos(nigdy nie lubiłem tego losa) to nie jest dobry pomysł
Znowu jest takie dostosowywanie się do zasada które powinny obchodzić może max 20 osób które chcą reprezentować nasz kraj i to przez parę miesięcy a Plos jest po prostu lepszy
Odblokowanie maszyn na gówniany Slos(nigdy nie lubiłem tego losa) to nie jest dobry pomysł
Znowu jest takie dostosowywanie się do zasada które powinny obchodzić może max 20 osób które chcą reprezentować nasz kraj i to przez parę miesięcy a Plos jest po prostu lepszy
Mówi się trudno i idzie się dalej ...
Spawn - uwierz, że te 140 punktów warto zainwestowac w 4 bolce. bezwzględnie
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
Masz jakieś konkretne propozycje Piotrze? Abstrahując od VloSa oczywiście. Bo mówisz bardzo ogólnie i ciężko jest się do tego odnieść.Jak dla mnie niestety PKS jest półproduktem - dobrą bazą do dalszych regulacji czy zmian.
... jeśli tylko takowe nie będą dotyczyć empire i czołgu.w sumie cudu nie ma z tym PKSem... spodziewałem się głębiej idących regulacji celem balansu.
Przykładowo, o ile dobrze pamiętam, nie dałeś nawet tknąć czołgu nie wiem zatem o jakich głębszych regulacjach mówisz?
Mi też jest bardzo szkoda, bo ten system widoczności to była 2 lata temu polska inicjatywa. Szkoda, że się nie przyjęła na ETC, bo mielibyśmy problem z głowy. Gdybym miał gwarancję, że w Polsce nie będzie wielu turniejów na ETC, to osobiście rekomendowałbym VloS jako bardziej taktyczny. Realia są na razie takie jakie są. Wszyscy psioczą na euro, ale jak przychodzi co do czego to chcą grać euro. W konsekwencji, nawet jeśli PKS zaistnieje na scenie turniejowej w takim stopniu jak Euro, to odradzałbym zmianę LoSa niemal co turniej. Nie jest to zatem i raczej nie będzie sprawa max 20 osób, ale wszystkich, którzy grają w WFB turniejowo.Najbardziej szkoda mi Vlosa proponowanego na początku bo to uatrakcyjniło by tą grę i faktycznie można by mówić o jakiejś głębszej strategii.
Czuję w powietrzu Demon Prince'a.Chłopaki - moze przemyślcie jeszcze ten Line of Sight? Nowe maszyny miały być z nowym los
Ostatnio zmieniony 8 lip 2013, o 14:36 przez Dębek, łącznie zmieniany 3 razy.
@Dębek - owszem, mam swoją perspektywę. Ale czy to oznacza, że argument jest zły? Pamiętam jak dyskutowaliście o tym, że dzięki nowemu systemowi widzenia można uwolnić nieco maszyny. Maszyny zostały uwolnione.
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.
Lol. Bolce to gówno. Na PKSa masz jeszcze 200 pts mniej niż na euro, więc musisz ciąć na różnych ważnych rzeczach (prawdopodobnie trolle i kowboje). Niby jak jeszcze lipne, misfajerujące bolce dopchnąć? A pozatym po co? Orkasy mają w opór rzeczy do niszczenia puszek, a mało do kasowania śmietnika. Bolce na śmietnik to już ultra gówno. Bezwzględnie-Qc- pisze:Spawn - uwierz, że te 140 punktów warto zainwestowac w 4 bolce. bezwzględnie
"PKS rekomenduje wykorzystanie systemu Simple Line of Sight z pakietu zasad ETC."Dymitr pisze:Chłopaki - moze przemyślcie jeszcze ten Line of Sight? Nowe maszyny miały być z nowym los
Nic nie stoi na przeszkodzie aby organizator turnieju użył VLOSa i zdjął limit maszyn d6 woundowych.
\/\