Graczy długobrodych, czego Wam potrzeba? Krasnoludzki GOLEM!
Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer
Re: Graczy długobrodych, czego Wam potrzeba? Wojownicy wydan
Kuszników zawsze wystawiasz z GW więc możesz im wyrzeźbić coś przewieszonego przez plecy. A czy są przydatni? Wg. mnie kusznicy dużo lepiej zapełniają core niż warriorzy. Wczoraj grałem vs High Elfy i z braku kuszników wystawiłem po prostu 20tke wojowników ale praktycznie identycznie złożeni jak kusznicy poza brakiem kuszy rzecz jasna . Dodatkowo możesz od razu rzeźbić ich na rangerów - jakieś fikuśne wood-camo płaszcze, gałęzie powciskane w czapki a obok beczka złotego płynu nieudolnie "przebrana" za ścięty pniak. Ogólnie ja bym zrobił takich jajcarskich komandosów z kuszami i toporami na plecach ^^...
Siema wszystkim!
Po cichutku przyglądałem się temu wątkowi i mocno zaciskałem kciuki za projekt Rastiego no i w końcu się udało.
Zamówiłem szybko zestaw premierowy i oto moje spostrzeżenia.
Modele są bardzo fajnie wykonane, bardzo podoba mi się ich imperialny styl, szczegóły dokładne i nie miałem najmniejszego problemu z dopasowaniem rączek do tułowi (kropka,kreska,trójkąt). Tylko jeden młotek ułamał się przy wycinaniu jednak w takim miejscu że dało się go bezproblemowo dokleić. Modele fajne oby tak dalej !
Co do kolejnych projektów.
Więcej krasnoludów na imperialną modłę !
Pijane krasnoludy - jak najbardziej za ! Pełne kufle piwa, krzywy krok, tacy uzupełniacze oddziałów u każdego krasnoludzkiego generała znajdą miejsce.
Katapulta pomysł też elegancki.
A może prosty i tani projekt kowadła run ? Coś jak w 5ed tylko bez kółeczek.
Pozdro ;]
Po cichutku przyglądałem się temu wątkowi i mocno zaciskałem kciuki za projekt Rastiego no i w końcu się udało.
Zamówiłem szybko zestaw premierowy i oto moje spostrzeżenia.
Modele są bardzo fajnie wykonane, bardzo podoba mi się ich imperialny styl, szczegóły dokładne i nie miałem najmniejszego problemu z dopasowaniem rączek do tułowi (kropka,kreska,trójkąt). Tylko jeden młotek ułamał się przy wycinaniu jednak w takim miejscu że dało się go bezproblemowo dokleić. Modele fajne oby tak dalej !
Co do kolejnych projektów.
Więcej krasnoludów na imperialną modłę !
Pijane krasnoludy - jak najbardziej za ! Pełne kufle piwa, krzywy krok, tacy uzupełniacze oddziałów u każdego krasnoludzkiego generała znajdą miejsce.
Katapulta pomysł też elegancki.
A może prosty i tani projekt kowadła run ? Coś jak w 5ed tylko bez kółeczek.
Pozdro ;]
To kupuj
CMG się lepi, jak nie zapomnę, to dzisiaj również rozrysuję Wam szkicem, jak będą wyglądać.
Toporki się również już odlewają, więc można zamawiać, jeśli ktoś by życzył sobie takowa wersję
Oraz pytanie do publiczności!
Na czym powinien grać muzyk?
a)bębenek
b)trąbka
c)m16a1
CMG się lepi, jak nie zapomnę, to dzisiaj również rozrysuję Wam szkicem, jak będą wyglądać.
Toporki się również już odlewają, więc można zamawiać, jeśli ktoś by życzył sobie takowa wersję
a)bębenek
b)trąbka
c)m16a1
Dla mnie bęben Do regonu nawiązującego klimatem do imperium (te moriony mi to mówią jedynie taki instrument. Trąbią niech sobie kawalerzyści.
A co do kupna, poczekam, aż będzie FCG i toporki. Zakupiłbym wtedy 30 panów w tym fcg. Czy byłaby możliwość, aby była i taka i taka broń w proporcji powiedzmy 50:50?
A co do kupna, poczekam, aż będzie FCG i toporki. Zakupiłbym wtedy 30 panów w tym fcg. Czy byłaby możliwość, aby była i taka i taka broń w proporcji powiedzmy 50:50?
Chłopska Bretka : W/R/P: 4/2/4
c) m16a1Rasti pisze:To kupuj
a)bębenek
b)trąbka
c)m16a1
A tak to chyba bebenek albo flecik
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy
Jak to w proporcji 50:50?Nijlor pisze:A co do kupna, poczekam, aż będzie FCG i toporki. Zakupiłbym wtedy 30 panów w tym fcg. Czy byłaby możliwość, aby była i taka i taka broń w proporcji powiedzmy 50:50?
Będą teraz 2 osobne zestawy - pudełko(10modeli) które zawiera wojowników z młotami lub toporami, wybierasz co chcesz dla każdej 10tki.
CMG będzie na zasadzie takiej, że będą kolejne 2 pudełka także po 10 modeli, tylko po prostu 3 modele "zwyklaków" będą zamienione na CMG. Tak samo 2 wersje - CMG z toporkami i CMG z młotami
Wydaje mi sie ze lepiej by bylo jak by sztadarowy trzymalo prosto sztandar :] w 1 - 2 lapkach a w tej wolnej jak juz 1 trzyma reka to nie bedzie meczyk/nozyk a nie wielki mlotek :] lub maly mlotekRasti pisze:Obiecany szkic, wczoraj zapomniałem
Jednak na tablecie jeszcze nie umiem rysować. Proporcje trochę nie te, ale chodzi bardziej o pozycje, których i tak chyba zbyt nie oddałem ^^
Co powiecie na coś takiego?
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy
JW - klasyczna poza sztandarowego z drzewcem opartym o ziemię, bo te np. z boxa mnie osobiście wkurzały + za bęben - unitu w takim designie nie wyobrażam sobie z innym instrumentem. Co do dowódcy - uważam, że powinien mieć hełm, ale np. szturmak zamiast moriona:
https://encrypted-tbn0.gstatic.com/imag ... MjiuCRwwh9
żeby się jeszcze mocniej wyróżnić.
https://encrypted-tbn0.gstatic.com/imag ... MjiuCRwwh9
żeby się jeszcze mocniej wyróżnić.
Paczuszka dotarła - chylę czoła przed rzeźbiarskimi umiejętnościami Rastiego - sympatyczne modele, mają coś w sobie - jakąś iskrę - czego o obecnych modelach GW nie można powiedzieć. Jakość - jak na początki działalności naprawdę dobra - życzę powodzenia Rastiemu a Wam polecam jego modele
mam pare propozycji odnosnie CG.
czy sztandar musi byc ze szmata? czy tez moze byc cos w stylu samego proporczyka jak maja hammerersi/IB'cy/longowie. takie ala rzymskie choragwie:
co do muzyka to moze cos takiego :
to beben marszowy. nie bedziesz mial duzo do lepienia bo beben zasloni wiekszosc krasnoluda. tylko jakies talerze dodac na gore
czy sztandar musi byc ze szmata? czy tez moze byc cos w stylu samego proporczyka jak maja hammerersi/IB'cy/longowie. takie ala rzymskie choragwie:
co do muzyka to moze cos takiego :
to beben marszowy. nie bedziesz mial duzo do lepienia bo beben zasloni wiekszosc krasnoluda. tylko jakies talerze dodac na gore
DragoMir pisze:Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie
Ooo, bęben w tą stronę to bardzo fajny pomysł Właśnie coś mi nie pasowało z tym moim, a to taka wizja gdzieś migotała mi w głowie.
A dowódca bez hełmu nie jest dobrym pomysłem? Moim zdaniem wyróżniałby się łysinką
Sztandar naprostuję, bęben zmienię, no i co z bronią u sztandarowego, zmienić na coś mniejszego? Myślałem o toporku.
A dowódca bez hełmu nie jest dobrym pomysłem? Moim zdaniem wyróżniałby się łysinką
Sztandar naprostuję, bęben zmienię, no i co z bronią u sztandarowego, zmienić na coś mniejszego? Myślałem o toporku.
Sztandarowy najlepiej z mala bronia - sztylet, meczyk czy toporek.Rasti pisze:Ooo, bęben w tą stronę to bardzo fajny pomysł Właśnie coś mi nie pasowało z tym moim, a to taka wizja gdzieś migotała mi w głowie.
Dla mnie moze miec helm inny lub bez ;p
Zapomniałem się wypowiedzieć i sztandarze. Dla mnie te sztandary w postaci... kijków? To jakiś w ogóle felerny pomysł.
No, chyba, że nalegacie, ale do tych klimacików imperialnych dwarfów aż mi pasuje szmatka z jakimś fajnych freehandem
No, chyba, że nalegacie, ale do tych klimacików imperialnych dwarfów aż mi pasuje szmatka z jakimś fajnych freehandem
Jak dla mnie odpadają rzymskie signa/vexilia - nie ten klimat. Musi być solidny duży sztandar jak z rolki sztokholmskiej:
https://encrypted-tbn3.gstatic.com/imag ... kogbI30fYw
A czempion musi mieć hełm Koniecznie z pióropuszem
https://encrypted-tbn3.gstatic.com/imag ... kogbI30fYw
A czempion musi mieć hełm Koniecznie z pióropuszem