Graczy długobrodych, czego Wam potrzeba? Krasnoludzki GOLEM!

Dwarfs

Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer

ODPOWIEDZ
Kap
Mudżahedin

Re: Graczy długobrodych, czego Wam potrzeba? Wojownicy wydan

Post autor: Kap »

Kuszników zawsze wystawiasz z GW więc możesz im wyrzeźbić coś przewieszonego przez plecy. A czy są przydatni? Wg. mnie kusznicy dużo lepiej zapełniają core niż warriorzy. Wczoraj grałem vs High Elfy i z braku kuszników wystawiłem po prostu 20tke wojowników ale praktycznie identycznie złożeni jak kusznicy poza brakiem kuszy rzecz jasna :). Dodatkowo możesz od razu rzeźbić ich na rangerów - jakieś fikuśne wood-camo płaszcze, gałęzie powciskane w czapki a obok beczka złotego płynu nieudolnie "przebrana" za ścięty pniak. Ogólnie ja bym zrobił takich jajcarskich komandosów z kuszami i toporami na plecach ^^...

Tolo
Plewa

Post autor: Tolo »

Siema wszystkim!
Po cichutku przyglądałem się temu wątkowi i mocno zaciskałem kciuki za projekt Rastiego no i w końcu się udało.
Zamówiłem szybko zestaw premierowy i oto moje spostrzeżenia.
Modele są bardzo fajnie wykonane, bardzo podoba mi się ich imperialny styl, szczegóły dokładne i nie miałem najmniejszego problemu z dopasowaniem rączek do tułowi (kropka,kreska,trójkąt). Tylko jeden młotek ułamał się przy wycinaniu jednak w takim miejscu że dało się go bezproblemowo dokleić. Modele fajne oby tak dalej ! =D>

Co do kolejnych projektów.
Więcej krasnoludów na imperialną modłę !
Pijane krasnoludy - jak najbardziej za ! Pełne kufle piwa, krzywy krok, tacy uzupełniacze oddziałów u każdego krasnoludzkiego generała znajdą miejsce.
Katapulta pomysł też elegancki.
A może prosty i tani projekt kowadła run ? Coś jak w 5ed tylko bez kółeczek.
Pozdro ;]

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Dzięki wielkie za komentarz ;)

Na razie lepi się CMG. Do tego chyba wezmę się za zestaw pijanych krasnali. Czekam na więcej opinii :P

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Nijlor »

Brawo Rasti, modele naprawdę świetnie wyglądają i mnie osobiście klimat "imperialnych" krasnoludów bardzo podchodzi =D> .
Obrazek

Chłopska Bretka ;) : W/R/P: 4/2/4

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

To kupuj :mrgreen: :mrgreen:

CMG się lepi, jak nie zapomnę, to dzisiaj również rozrysuję Wam szkicem, jak będą wyglądać. :)

Toporki się również już odlewają, więc można zamawiać, jeśli ktoś by życzył sobie takowa wersję :)

Oraz pytanie do publiczności!

Na czym powinien grać muzyk?
a)bębenek
b)trąbka
c)m16a1

:)

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Dla mnie bęben :) Do regonu nawiązującego klimatem do imperium (te moriony mi to mówią ;) jedynie taki instrument. Trąbią niech sobie kawalerzyści.

A co do kupna, poczekam, aż będzie FCG i toporki. Zakupiłbym wtedy 30 panów w tym fcg. Czy byłaby możliwość, aby była i taka i taka broń w proporcji powiedzmy 50:50?
Obrazek

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Post autor: Fuxiorr »

Rasti pisze:To kupuj :mrgreen: :mrgreen:

CMG się lepi, jak nie zapomnę, to dzisiaj również rozrysuję Wam szkicem, jak będą wyglądać. :)

Toporki się również już odlewają, więc można zamawiać, jeśli ktoś by życzył sobie takowa wersję :)

Oraz pytanie do publiczności!

Na czym powinien grać muzyk?
a)bębenek
b)trąbka
c)m16a1

c) m16a1 :twisted: :twisted:
A tak to chyba bebenek albo flecik :P
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy :)

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Nijlor pisze:A co do kupna, poczekam, aż będzie FCG i toporki. Zakupiłbym wtedy 30 panów w tym fcg. Czy byłaby możliwość, aby była i taka i taka broń w proporcji powiedzmy 50:50?
Jak to w proporcji 50:50?
Będą teraz 2 osobne zestawy - pudełko(10modeli) które zawiera wojowników z młotami lub toporami, wybierasz co chcesz dla każdej 10tki.

CMG będzie na zasadzie takiej, że będą kolejne 2 pudełka także po 10 modeli, tylko po prostu 3 modele "zwyklaków" będą zamienione na CMG. Tak samo 2 wersje - CMG z toporkami i CMG z młotami :)

Kap
Mudżahedin

Szkockie dudy do muzyka :P...
Sztandar w postaci wielkiej flaszki.
Champion narąbany niesiony do bitwy przez jakiegoś innego młociarza :>...

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Obiecany szkic, wczoraj zapomniałem :)
Jednak na tablecie jeszcze nie umiem rysować. Proporcje trochę nie te, ale chodzi bardziej o pozycje, których i tak chyba zbyt nie oddałem ^^

Obrazek

Co powiecie na coś takiego?

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Rasti pisze:Obiecany szkic, wczoraj zapomniałem :)
Jednak na tablecie jeszcze nie umiem rysować. Proporcje trochę nie te, ale chodzi bardziej o pozycje, których i tak chyba zbyt nie oddałem ^^

Obrazek

Co powiecie na coś takiego?
Wydaje mi sie ze lepiej by bylo jak by sztadarowy trzymalo prosto sztandar :] w 1 - 2 lapkach a w tej wolnej jak juz 1 trzyma reka to nie bedzie meczyk/nozyk a nie wielki mlotek :] lub maly mlotek
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy :)

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

JW - klasyczna poza sztandarowego z drzewcem opartym o ziemię, bo te np. z boxa mnie osobiście wkurzały :) + za bęben - unitu w takim designie nie wyobrażam sobie z innym instrumentem. Co do dowódcy - uważam, że powinien mieć hełm, ale np. szturmak zamiast moriona:
https://encrypted-tbn0.gstatic.com/imag ... MjiuCRwwh9
żeby się jeszcze mocniej wyróżnić.
Obrazek

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Paczuszka dotarła - chylę czoła przed rzeźbiarskimi umiejętnościami Rastiego - sympatyczne modele, mają coś w sobie - jakąś iskrę - czego o obecnych modelach GW nie można powiedzieć. Jakość - jak na początki działalności naprawdę dobra - życzę powodzenia Rastiemu a Wam polecam jego modele :D
Obrazek

Kap
Mudżahedin

Pierwsza 10tka stoi dumnie, jeszcze niepomalowana. Dziś idę kupić 20 podstawek to postawię kolejnych.

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Strzel fotkę całej kompanii :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Morsereg
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morsereg »

mam pare propozycji odnosnie CG.
czy sztandar musi byc ze szmata? czy tez moze byc cos w stylu samego proporczyka jak maja hammerersi/IB'cy/longowie. takie ala rzymskie choragwie:
Obrazek

co do muzyka to moze cos takiego :D :
Obrazek
to beben marszowy. nie bedziesz mial duzo do lepienia bo beben zasloni wiekszosc krasnoluda. tylko jakies talerze dodac na gore :D
DragoMir pisze:
Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie :evil:
Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Ooo, bęben w tą stronę to bardzo fajny pomysł :) Właśnie coś mi nie pasowało z tym moim, a to taka wizja gdzieś migotała mi w głowie.

A dowódca bez hełmu nie jest dobrym pomysłem? Moim zdaniem wyróżniałby się łysinką :)

Sztandar naprostuję, bęben zmienię, no i co z bronią u sztandarowego, zmienić na coś mniejszego? Myślałem o toporku.

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Rasti pisze:Ooo, bęben w tą stronę to bardzo fajny pomysł :) Właśnie coś mi nie pasowało z tym moim, a to taka wizja gdzieś migotała mi w głowie.

A dowódca bez hełmu nie jest dobrym pomysłem? Moim zdaniem wyróżniałby się łysinką :)

Sztandar naprostuję, bęben zmienię, no i co z bronią u sztandarowego, zmienić na coś mniejszego? Myślałem o toporku.
Sztandarowy najlepiej z mala bronia - sztylet, meczyk czy toporek.
Dla mnie moze miec helm inny lub bez ;p

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Zapomniałem się wypowiedzieć i sztandarze. Dla mnie te sztandary w postaci... kijków? To jakiś w ogóle felerny pomysł.
No, chyba, że nalegacie, ale do tych klimacików imperialnych dwarfów aż mi pasuje szmatka z jakimś fajnych freehandem :)

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Jak dla mnie odpadają rzymskie signa/vexilia - nie ten klimat. Musi być solidny duży sztandar jak z rolki sztokholmskiej:
https://encrypted-tbn3.gstatic.com/imag ... kogbI30fYw
A czempion musi mieć hełm :) Koniecznie z pióropuszem :!:
Obrazek

ODPOWIEDZ