Malarskie inspiracje Starego Świata

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Re: Malarskie inspiracje prosto z Bretonni i Athel Loren

Post autor: Azgaroth »

Done :) The Great Eagle from Hobbit :)

Ciężko jest niestety zrobić dobre zdjęcie tak dużemu modelowi, mam nadzieję że coś widać mimo, że w rzeczywistości wyglądają znacznie lepiej...Więcej fotek będzie na moim blogu (link w podpisie).

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Malowanie fajne, rażą nieco linie połączeń skrzydeł - są zbyt widoczne...

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

ogólnie przydało by się nieco GSu bo widać linie łączenia elementów figurki, nie tylko przy skrzydłach. Mały zabieg przed malowaniem, a nie psuje później tak efektu pracy.
Obrazek

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Rakso_The_Slayer pisze:ogólnie przydało by się nieco GSu bo widać linie łączenia elementów figurki, nie tylko przy skrzydłach. Mały zabieg przed malowaniem, a nie psuje później tak efektu pracy.
smiejagreg pisze:Malowanie fajne, rażą nieco linie połączeń skrzydeł - są zbyt widoczne...
Fakt, trochę dałem ciała...muszę się zaprzyjaźnić z GS i tego typu miejsca łatać :) Nauczka na przysżłość...ale mam nadzieję, że poza tą wpadką nie jest tak źle :)

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Ostatnio było ciężko z czasem ale już niedługo nowa partia WE i demonów i zamówień :)

A to pomalowany na PMOTM XLV kolejny Lord na Wielkim Jeleniu :)

Obrazek

Obrazek

Zdjęcie konkursowe

Obrazek
Ostatnio zmieniony 1 sie 2013, o 14:06 przez Azgaroth, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Deus
Falubaz

Post autor: Deus »

Pomarańczowy płaszcz słabo wyszedł, bo zrobiłeś tylko ramkę, a nie rozjaśniłeś na wypukłościach, a tak całkiem fajny.
Obrazek

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Deus pisze:Pomarańczowy płaszcz słabo wyszedł, bo zrobiłeś tylko ramkę, a nie rozjaśniłeś na wypukłościach, a tak całkiem fajny.
Całkowicie się zgadzam :) Zapewne popracuje jeszcze nad tym płaszczem i zrobię odpowiednie kontrasty ale nie zdążyłbym na PMOTM :) Stąd przyjmijmy, że to taka robocza wersja płaszcza na potrzeby konkursu :)

Dzięki za komentarz :)

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Generalnie jestem przeciwnikiem robienia takich ramek na płaszczach - wygląda to nienaturalnie i kiepsko. Wiem, że czas Cię gonił. Ale przemaluj ten płaszcz całkowicie, bez tych ramek. Cieniuj go naturalnie, tak, jak lecą fałdy. Ramki są dla lamerów :!: :!: :!: :wink: :P

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Post autor: Fuxiorr »

Jakie znowu kurfa ramki ? #-o Mi sie podoba:P
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy :)

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Fuxiorr pisze:Jakie znowu kurfa ramki ? #-o Mi sie podoba:P
Dzięki :) Ramki, czyli malowanie krawędzi jaśniejszym kolorem co ma "imitować" rozjaśnienie :) To jest oczywiście do przerobienia :)
smiejagreg pisze:Generalnie jestem przeciwnikiem robienia takich ramek na płaszczach - wygląda to nienaturalnie i kiepsko. Wiem, że czas Cię gonił. Ale przemaluj ten płaszcz całkowicie, bez tych ramek. Cieniuj go naturalnie, tak, jak lecą fałdy. Ramki są dla lamerów :!: :!: :!: :wink: :P
Obiecuję poprawę ;) Tak jak napisałem wyżej, ta ramka to tylko efekt "na szybko" :) Jak płaszczyk będzie gotowy to wrzucę na forum :)

Awatar użytkownika
Deus
Falubaz

Post autor: Deus »

Jak poprawisz płaszczyk, to model zyska na wyglądzie jakieś 100% więcej, więc czekam na poprawkę :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Post autor: Fuxiorr »

Azgaroth pisze:
Fuxiorr pisze:Jakie znowu kurfa ramki ? #-o Mi sie podoba:P
Dzięki :) Ramki, czyli malowanie krawędzi jaśniejszym kolorem co ma "imitować" rozjaśnienie :) To jest oczywiście do przerobienia :)
Ja wole normaly swiatlocien :p
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy :)

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

WIP 3 z 7 flamerów które obecnie mam na warsztacie :) Jeszcze sporo zostało, ale coś tam już jest za mną :)

Obrazek

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

WIP Abominacji na konkurs Kurosa :)

Obrazek

Awatar użytkownika
MadMax
Wodzirej

Post autor: MadMax »

Gites abomka. Malowanie niezwykle mi się podoba. Czekam na fotke z gotową podstawką. pozdr
"War. War never changes".

TRAYE MAGNETYCZNE / PCV / MAGNESY. Najlepsza jakość !!! Najtaniej !!!

Ekspresowa Realizacja !!!

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Jak robiłeś metal? Mithril silver + gryphon sepia?

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

smiejagreg pisze:Jak robiłeś metal? Mithril silver + gryphon sepia?
Metal to tak naprawdę tylko baza - Chainmail która czeka na rozjaśnienia :)

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

W takim razie dziwnie fotka mi się wyświetla - za dużo żółtego, metal wygląda jak złotawy, stąd moje pytanie...

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

smiejagreg pisze:W takim razie dziwnie fotka mi się wyświetla - za dużo żółtego, metal wygląda jak złotawy, stąd moje pytanie...
Hmm to niedługo postaram się zrobić inne zdjęcie :) Żółtego na pewno nie używałem, może coś z filtrami mi się nie tak porobiło :) Poprawi się :)

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Na razie zapowiada się świetnie - nie sp...l tego :mrgreen: :wink: :P

ODPOWIEDZ