Vampire 2000 pkt.
Vampire 2000 pkt.
Taka rozpa Strigoi mysle jeszcze o opcji z countem + 3 herosow .Zastanawiam sie nad opcja BSB na wight lordzie ale wtedy ma tylko 3+ sv.
Strigoi Vampire Lord @ 380 Pts
General; Level 2 Wizard
Bat Form [45]
Iron Sinews [20]
Infinite Hatred [30]
Wight Lord - konik @ 132 Pts
Barding; Lance; Heavy Armour; Shield
Cursed Book [50]
Necromancer @ 115 Pts
Magic Level 1
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
5 Dire Wolves @ 50 Pts
5 Dire Wolves @ 50 Pts
5 Dire Wolves @ 50 Pts
6 Ghouls @ 48 Pts
14 Black Knights @ 435 Pts
Barding ; FCG i Banner of the Barrows [45]
14 Black Knights @ 415 Pts
Barding ; FCG i War Banner [25]
3 Fell Bats @ 60 Pts
3 Fell Bats @ 60 Pts
Black Coach @ 200 Pts
Casting Pool: 5
Dispel Pool: 4
Models in Army: 59
Total Army Cost: 1995
Strigoi Vampire Lord @ 380 Pts
General; Level 2 Wizard
Bat Form [45]
Iron Sinews [20]
Infinite Hatred [30]
Wight Lord - konik @ 132 Pts
Cursed Book [50]
Necromancer @ 115 Pts
Magic Level 1
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
5 Dire Wolves @ 50 Pts
5 Dire Wolves @ 50 Pts
5 Dire Wolves @ 50 Pts
6 Ghouls @ 48 Pts
Barding ; FCG i Banner of the Barrows [45]
Barding ; FCG i War Banner [25]
3 Fell Bats @ 60 Pts
3 Fell Bats @ 60 Pts
Black Coach @ 200 Pts
Casting Pool: 5
Models in Army: 59
Total Army Cost: 1995
jakoś mnie nie przekonują az tak liczne kloce BK, woląłbym zainwestwoać w dwie 11 i dać do każdej jakiegoś zwykłego herosa i wystawiać 6x2 a lorda posadzić na latającym nightmarze ale z tym moze być niezły problem z punktami... Ewentualnie Zostawic go taki jaki jest ale dać kolejnego heroła do rycerzy, chyba, że sie nie da, nie mam AB do VC przy sobie więc pisze z pamieci
to sie daje odczucnie mam AB do VC przy sobie więc pisze z pamieci
niezbytnio to lord i zajmuje 2 sloty .Ewentualnie Zostawic go taki jaki jest ale dać kolejnego heroła do rycerzy, chyba, że sie nie da,
raczej nie z punktami ,a z tym ,ze strigoi tylko na piechte moze byc :D ,a o 12 myslalem ,ale skoro miesci sie pkt. to lepiej 15 (za dodatkowe pkt. moglbym co nawyzej zakupic jakies wsparcie :ghule ,wilki ,wiecej batow ale chyba sie nie oplaca i tak mam tego sporo )a lorda posadzić na latającym nightmarze ale z tym moze być niezły problem z punktami...
no oczywiscie ściagnąć z niego strigoja, rzecz jasna
No i lord zajmuje dwa sloty, no wąłsnie tutaj mi nie pasowało...
Ale tak jak mwóii wg. mojej opcji posadzić go na lataącym koszmarze, oczywiscie bez strigoja i pociąć te klocki BK do liczby 11 i 12 i coś wywalić, karoce?? Włsnie jej bym nie chciał wywalać bo jest tak nie spotykana i bardzo fajnie, że ją wziołes ale...
No i lord zajmuje dwa sloty, no wąłsnie tutaj mi nie pasowało...
Ale tak jak mwóii wg. mojej opcji posadzić go na lataącym koszmarze, oczywiscie bez strigoja i pociąć te klocki BK do liczby 11 i 12 i coś wywalić, karoce?? Włsnie jej bym nie chciał wywalać bo jest tak nie spotykana i bardzo fajnie, że ją wziołes ale...
Strigoiem jest i bedzie !!!!!!:D;) ten bloodline mi sie najbardziej podoba
BK jak napisalem wole wieksze kloce no chyba ,ze pkt. brak to wtedy trzeba kombinowac
Karoca (ja tam wole nazywac karawanikiem ) chce bo jest fajna no i troche zyskala na 7 ed. (teraz juz nie kazdy pacjent na smoku ,koniu czy chariocie ma ta S7) .
BK jak napisalem wole wieksze kloce no chyba ,ze pkt. brak to wtedy trzeba kombinowac
Karoca (ja tam wole nazywac karawanikiem ) chce bo jest fajna no i troche zyskala na 7 ed. (teraz juz nie kazdy pacjent na smoku ,koniu czy chariocie ma ta S7) .
Jak dla mnie rozpa bardzo fajna i bym nie dawał wigh lordowi bsb. Ale... gdzie schowasz necrusia? I nie kumam tych 2x3 baty, bym dał 1x5 przynajmniej mają us5 wtedy i mogą pogonić działo, łuczników i są bardziej użyteczne, ale po za tym rozpa bardzo ciekawa. Acha i mógłbyś dać necrowi BoA, ale wtedy masz 1 scroll, hmm ryzykowne ale BoA to zawsze BoA:]
Necrus nie jest gieniem wiec ginac moze w 2 pierwszych turach z bardziej magicznymi armiami spelni swoje zadanie zrzucajac zwoje .Potem moze zdechnac :D Po prostu na 10 zombi nie styknelo .
2 x 3 nie sa zle wiadomo ,ze lepiej 2x 4/5 ale pkt. ......... 2 odzialy sa dobre ,zawsze 2 maszyny czy strzelcow zaangazuja itp.
Mag to caddy wiec BoA sobie darowalem chociaz bez inwestowania w poziomy mam 5 PD
2 x 3 nie sa zle wiadomo ,ze lepiej 2x 4/5 ale pkt. ......... 2 odzialy sa dobre ,zawsze 2 maszyny czy strzelcow zaangazuja itp.
Mag to caddy wiec BoA sobie darowalem chociaz bez inwestowania w poziomy mam 5 PD
Po raz kolejny mogę napisać, że wight lord powinnien mieć BsB (kosztem jednego BK) a lord powinien zostać zamieniony na counta i thralla. W takim ustawieniu uznam tą rozpiskę za ciekawą, jeżeli zaś zostanie lord i wight lord "nie BsB" to powiem że jest najwyżej przeciętna .
Kurcze gdyby ten Bsb mogl miec i ksiazke i sv.2+ to bym sie nawet chwili nie zastanawial ale w takim ukladzie z sv.3+ zginie bardzo szybko ,a ksiazka przy 2klocach jest bardzo potrzebna :)Dlatego mysle o 2 wight lordach i concie
A czym wight lord BsB różni się od innych takich bohaterów? Też mają przecież T4 (elfy nawet 3) i W2 a pancerz zazwyczaj 3+.. Natomiast +1 do CR i mniejsze sypanie się są nieocenione.. przecież nie będziesz posyłał tego wight lorda do pojedynków ani przeciwko masakrycznym herosom wroga..
Thrall Strzyg jest lepszy od drugiego wight lorda. Nada się świetnie do rozmontowywania lekkich oddziałów, skirmishów czy maszyn.. oddział jazdy też może wesprzeć. W pierwszej rundzie ma przerzut trafień wieć oddziały bez ranek powinnien pokonywać. Szutka tylko w tym, być tak kalkulował wynik walki by thrall nie dostawał od CR. No i uważał na chłopaków zdolnych go poranić .
Zresztą nawet jeżeli wybierzesz counta i 2x wight lord to i tak będzie to lepsze niż lord i jeden wight lord.
Thrall Strzyg jest lepszy od drugiego wight lorda. Nada się świetnie do rozmontowywania lekkich oddziałów, skirmishów czy maszyn.. oddział jazdy też może wesprzeć. W pierwszej rundzie ma przerzut trafień wieć oddziały bez ranek powinnien pokonywać. Szutka tylko w tym, być tak kalkulował wynik walki by thrall nie dostawał od CR. No i uważał na chłopaków zdolnych go poranić .
Zresztą nawet jeżeli wybierzesz counta i 2x wight lord to i tak będzie to lepsze niż lord i jeden wight lord.
Niby tak ale ta strzyga spada nawet od lucznikow i byle plewu .Wszystko jest ok. jezeli przeciwnik ma rankowe jednostki ,brak strzelania i magii
Fakt dodatkowy heros jest dobry ale .............
To kwestia przemyslenia .Szkoda ,ze teraz nie ma mozliwosci strzygi dolaczenia do np: fell batow
tu bym polemizowal taka opcja jest tanszy i mam pakernego lorda (6A sila 6 z przerzutem nie jest zly ).Zresztą nawet jeżeli wybierzesz counta i 2x wight lord to i tak będzie to lepsze niż lord i jeden wight lord.
Fakt dodatkowy heros jest dobry ale .............
To kwestia przemyslenia .Szkoda ,ze teraz nie ma mozliwosci strzygi dolaczenia do np: fell batow
Sorry August narazie BSB sobie daruje ,no chyba ,ze w towarzyskich bitwach bedzie sie sprawdzal
Strigoi Vampire Count @ 300 Pts
General; Magic Level 1
Bat Form [45]
Iron Sinews [20]
Infinite Hatred [30]
Strigoi Vampire Thrall @ 125 Pts
Bat Form [45]
Wight Lord - Nightmare @ 132 Pts
Cursed Book [50]
Necromancer @ 115 Pts
Magic Level 1
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
5 Dire Wolves @ 50 Pts
5 Dire Wolves @ 50 Pts
5 Dire Wolves @ 50 Pts
6 Ghouls @ 48 Pts
Barding; FCG i War Banner [25]
Barding;FCG i Banner of the Barrows [45]
4 Fell Bats @ 80 Pts
Black Coach @ 200 Pts
Casting Pool: 4
Models in Army: 58
Total Army Cost: 2000
Strigoi Vampire Count @ 300 Pts
General; Magic Level 1
Bat Form [45]
Iron Sinews [20]
Infinite Hatred [30]
Strigoi Vampire Thrall @ 125 Pts
Bat Form [45]
Wight Lord - Nightmare @ 132 Pts
Cursed Book [50]
Necromancer @ 115 Pts
Magic Level 1
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
5 Dire Wolves @ 50 Pts
5 Dire Wolves @ 50 Pts
5 Dire Wolves @ 50 Pts
6 Ghouls @ 48 Pts
Barding; FCG i War Banner [25]
Barding;FCG i Banner of the Barrows [45]
4 Fell Bats @ 80 Pts
Black Coach @ 200 Pts
Casting Pool: 4
Models in Army: 58
Total Army Cost: 2000
- Chaoschild
- Chuck Norris
Kurcze jakos to wszystko mi sie kupy nie trzyma. Rozumiem ze chcesz zlamac standarty i darowac sobie jakakolwiek piechote ale kuzde, gdzie Ty swoich herosow uchowasz? Bo nie powiesz chyba ze wszyscy herosi jak jeden rusza sobie wesolo od pierwszej tury na przeciwnika.
Niewiem z kim bedziesz gral ale cos czuje ze jak trafisz na armie strzelajaca to cienko skonczysz.
Takie zestawienie herosow nadawalo by sie fajnie do armii piechotnej moim zdaniem, uzywam wlasnie podobnego zestawu w swoich rozpach tyle ze na mocniejszej magii tez jade (GG, szkiele, zombie, wolfy, jakies ghule i fell baty z banshee na czele, bez BK).
Ciekawy jestem jak Ci pojdzie ta rozpa, pochwal sie po fakcie.
Niewiem z kim bedziesz gral ale cos czuje ze jak trafisz na armie strzelajaca to cienko skonczysz.
Takie zestawienie herosow nadawalo by sie fajnie do armii piechotnej moim zdaniem, uzywam wlasnie podobnego zestawu w swoich rozpach tyle ze na mocniejszej magii tez jade (GG, szkiele, zombie, wolfy, jakies ghule i fell baty z banshee na czele, bez BK).
Ciekawy jestem jak Ci pojdzie ta rozpa, pochwal sie po fakcie.
@Chaoschild
Lord idzie do jednej kawy (zawsze mozna sobie wyleciec i cos zalatwic - korcic bedzie mnie zeby wylatywac ,a strzyga mietka ) ,wight lord do drugiej , a mala strzyga lata sobie samotnie ewentualnie mozna ja za oddzialami przykitrac (bo teraz do fastow i fell batow chyba nie mozna dolaczac .) .
Jak sie spisuje ??
Gralem ostatnio prawie tym samym tzn. na 2250 (zamiast malej strzygi byl drugi wight lord BSB z killing blowem na 5+ i odbijaniem rany ;jedna 5 wilkow wiecej [bodajze 4x5] i byly 2 oddzialy fell batow po 5) .
Gralem z lizakami (prosilem kumpla specialnie zeby nie wystawial na biegaczu sily 7 bo chcialem zobaczyc jak sie sprawdza rydwan ) Moj przeciwnik mial biegacza (8 atakow w szarzy sila 5) ,BSB na zimnym (1+ sv. ,ward na 5+ i +1S ) ,2 x caddy (2 zwoje i koniec tury magi z przerzutem z marku) ,z 40-50 skinoli ,5 kawy z popychaniem ,2 x 3 kroxy ,5 terrkow i 6 salek . Generalnie wynik to ok. 14-6 ,15-5 nie pamietam dokladnie grunt ,ze wygralem .
Bo bitwie dochodze do wniosku ,ze jednak bardzo korci zeby wylatywac strzyga ,a szybko ginie poza unitem
Lord idzie do jednej kawy (zawsze mozna sobie wyleciec i cos zalatwic - korcic bedzie mnie zeby wylatywac ,a strzyga mietka ) ,wight lord do drugiej , a mala strzyga lata sobie samotnie ewentualnie mozna ja za oddzialami przykitrac (bo teraz do fastow i fell batow chyba nie mozna dolaczac .) .
Jak sie spisuje ??
Gralem ostatnio prawie tym samym tzn. na 2250 (zamiast malej strzygi byl drugi wight lord BSB z killing blowem na 5+ i odbijaniem rany ;jedna 5 wilkow wiecej [bodajze 4x5] i byly 2 oddzialy fell batow po 5) .
Gralem z lizakami (prosilem kumpla specialnie zeby nie wystawial na biegaczu sily 7 bo chcialem zobaczyc jak sie sprawdza rydwan ) Moj przeciwnik mial biegacza (8 atakow w szarzy sila 5) ,BSB na zimnym (1+ sv. ,ward na 5+ i +1S ) ,2 x caddy (2 zwoje i koniec tury magi z przerzutem z marku) ,z 40-50 skinoli ,5 kawy z popychaniem ,2 x 3 kroxy ,5 terrkow i 6 salek . Generalnie wynik to ok. 14-6 ,15-5 nie pamietam dokladnie grunt ,ze wygralem .
Bo bitwie dochodze do wniosku ,ze jednak bardzo korci zeby wylatywac strzyga ,a szybko ginie poza unitem