Role na ETC 2014

Tematy z poprzednich sezonów LL

Moderatorzy: Dymitr, CzarnY, c4h10

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Role na ETC 2014

Post autor: Karli »

Hej, zakładam temat do dyskusji w gronie LL.

Pierwsza sprawa:
Kandydaci na AR. Temat już poruszony na forum otwartym. Przedyskutujmy i ew. za kilka dni głosujmy:

a) ilu kandydatów wystawiamy
b) kogo

Druga sprawa:
W przeciągu najbliższych miesięcy trzeba będzie wybrać selekcjonerów na przyszły rok. Czy robimy tak jak to było w tym roku? Niech zgłoszone będą kandydatury, potem głosowanko na dwie osoby (chyba dobra liczba)? Czy może ktoś chciałby robić to w tym roku inaczej?
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

1. AR.COM

tu trzeba wymyślić, jak bardzo chcemy ryzykować

opcja 1:
dwóch kandydatów: Shino i Kudłaty
plus: dwóch gości od nas
minus: mogą się głosy podzielić i nie wejdzie nikt

opcja 2:
jeden kandydat: Shino
plusy: kontynuacja tego, co zrobił ar.com w poprzednich latach
minusy: do ar.com może wejść tylko 3 osoby z poprzedniego składu, ryzykujemy odpadnięcie JEDYNEGO kandydata

opcja 3:
jeden kandydat: Kudłaty
plusy: ze względu na jego obecność na ETC jako sędzia, a także to, że byłby nowym członkiem znacząco ułatwiają wybór
minusy: nie bardzo je widzę, może być odrobinę mniej znany niż Shino, chociaż po tegorocznym ETC już pewnie nie jest tak (nawet jeśli tak było)

2. SELEKCJA

Sugeruję, by tak jak i w poprzednich latach poczekać na raport/feedback selekcjonerów. Liczba dwa jest dobra, ale nie musi być najlepsza. IMHO trójka obiektywnych osób, o odpowiedniej reputacji i moralności będzie tu na miejscu. W tym temacie mamy też dużo więcej czasu, więc nie ma sensu robić tego na tak zwanym biegu
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
Lidder
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Lidder »

AR to nie sprawa dla LL. LL nie wie, który kandydat będzie lepszy na TWF. Mogą to jedynie ocenić ludzie, którzy tam siedzą. My na LL nie wiemy jakie są nasze preferencje tym bardziej nie wiemy jakie są preferencje kapitanów z całego świata. Znów to powiem, ale widzę, że muszę. Fajnie, że chcemy mieć wkład w tworzenie naszej małej społeczności na TWF, ale decydowanie o czymś o czym nie mamy bladego pojęcia mija się z celem. Nie wiemy jak Shino czy Kudłaty zadbali o to, aby dostać się w przyszłym roku na AR. Tym bardziej nie wiemy jak byli kandydaci zadbali o to, aby znów się tam dostać.

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Jeśli jest szansa, ze chłopaki dogadają się jakoś między sobą, to wolałbym to od głosowania.
Mimo tego, że gadam z kilkoma graczami z zagranicy i czytam czasem TWF w ogóle nie czuje się kompetentny w kwestiach, które chcielibyście głosować.
Obrazek

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Dymitr pisze: opcja 2:
jeden kandydat: Shino
plusy: kontynuacja tego, co zrobił ar.com w poprzednich latach
minusy: do ar.com może wejść tylko 3 osoby z poprzedniego składu, ryzykujemy odpadnięcie JEDYNEGO kandydata
czy w tym wypadku to, ze jestem sedzia nie ulatwia wyboru tak jak w wypadku Kudlatego?

dlaczego nie?

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Załatwcie to między sobą. Jak Lidder napisał - nie jesteśmy kompetentni na LL do rozstrzygania, kto ma większą szansę dostać się do AR. Nie podoba mi się też mieszanie LL w Wasze wewnętrzne spory i próba wjechania do AR na plecach kolegów z LL.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

nie chodzi o to kto na kim ma wjezdzac. Chodzi o jakis sensowny zapis tu.

Jak widzisz lepszy pomysl to wrzucaj go tu, a nie krytykuj jakiekolwiek inne.

Wydaje mi sie, ze jak bedziemy obydwaj startowac to bedzie gorszy wynik, ale jak uwazasz, ze to wlasciwa opcja to niech i tak bedzie.

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

tak jak Jankiel. To nie jest kwestia dla LL.

Awatar użytkownika
Necromanter
Falubaz
Kontakt:

Post autor: Necromanter »

Też jestem za tym, żeby sprawy związane z AR i ETC organizacją zostawić ludziom, którzy tam siedzą. Uważam, że jakakolwiek decyzja chłopaków będzie lepsza niż głosowanie ludzi, którzy pojęcia o niczym nie mają. Niech się naradzą i dadzą znać co postanowili i to powinno zostać zaakceptowane jako opcja optymalna w naszym przypadku.
PiotrB pisze:Oczami wyobraźni widzę te tłumy i uśmiechniętego Sola podającego kiełbaskę ...eh ...bezcenne :)

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

ok. to czekam na to az osoby kompetente wybiora tu kandydata.

Mozwe wiec caly sklad wybierze? 9 osob, wiec nie bedzie remisu, a oni powinni wiedziec jak sytuacja wyglada na twf?

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

@Shino - podałem po jedynm głónym plusie i jednym głównym minusie - nie chciałem rozpisywać się bardziej.

W 100% wolę, żebyście dogadali się ze sobą we dwóch niż pchać to przez LL

Wybieranie kadrą jest jeszcze głupsze IMHO

EDIT: Realnie na TWF pozycje mają Lidder, Shino i Kudłaty - może się jakoś dogadacie we trzech, co?
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

to jest o tyle slaba opcja, ze osob nie zainteresowanych tu bylaby jedna. Watpie, zeby wiec takie dogadywamie sie we trzech bylo dobrym pomyslem.

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

jeżeli mielibyście głsowoać, to na pewno bez sensu. ale może spróbujcie chociaż pogadać, co?

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

jak widzisz lepszy pomysl to wrzucaj go tu, a nie krytykuj jakiekolwiek inne.
przecież przedstawiłem - dogadajcie się.
jak się w Ordinie nie będziecie mogli dogadać, kto ma kandydować na selekcjonera repy, to też będziesz chciał głosowania na LL?
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Jankiel pisze: jak się w Ordinie nie będziecie mogli dogadać, kto ma kandydować na selekcjonera repy, to też będziesz chciał głosowania na LL?
o ordin sie nie martw. My sobie damy rade i sie dogadamy.

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

1. Też wolałbym jakby zainteresowani sami ustalili między sobą, natomiast jeśli nie potrafią to chyba LL niech się wypowie głosowaniem. Oczywiście jeśli ktoś z kandydatów nie zaakaceptuje decyzji LL to może ją olać i mimo wszystko też się zgłosić. Przecież nie zbatożymy (nie? [-o< )....

2. Liczba selekcjonerów: dwóch to chyba wystarczająco dużo, ale nie wiem sam do końca jak tam ich prace przebiegały w poprzednich latach. Dobrze gdyby Szczurek, Jaszczurek i Kudełek się wypowiedzieli czy powiększenie składu selekcjonerów pozytywnie by wpłynęło na selekcję.
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

o ordin sie nie martw. My sobie damy rade i sie dogadamy.
No to pięknie - jak widzisz, jesteś człowiekiem kompromisu i spokojnie się z kudłatym dogadacie.
Dobrze gdyby Szczurek, Jaszczurek i Kudełek się wypowiedzieli czy powiększenie składu selekcjonerów pozytywnie by wpłynęło na selekcję.
Raczej średnio, bo będzie za dużo "pewniaków" do składu. Wątpię, czy sytuacja z Kudłatym, który dobrowolnie zrezygnował, się powtórzy. No i przypuszczalne będzie za dużo dogadywania się i układów. "Top 3" już był przerabiany i nie spisał się. Dwójka selekcjonerów (a najlepiej jeden), poza tegoroczną wtopą, spisywała się dużo lepiej.

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

A tak w ogóle gdybyśmy mieli już głosować, to moglibyśmy zrobić to nie na podstawie wiedzy o TWFie, ale na podstawie pomysłów na AR każdego z kandydatów.
Wtedy środowisko miałoby realny wpływ na to jaką wizję batla będziemy mieli reprezentowaną w AR i na co będziemy grali przez pół roku. Uważam, ze to nie byłoby głupie gdyby (jesli będzie głosowanie) kandydaci napisali jakie mają pomysły zmian w porównaniu do obecnego ARa. Jakie mają pomysły na ograniczenia magii, speców, niektórych przedmiotów itp. Wtedy LL nie będzie głosowała w oderwaniu od rzeczywistosci tylko na jakieś konkrety. W takiej sytuacji czułbym się już pewniej oddając głos.
Obrazek

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Jankiel pisze:"Top 3"
gwoli scislosci top3 byl 3krotnie

2x w gorzowie i w modenie. Miejsca to 1, 2, 2

potem bylo top 20 wybiera selekcjonera w munster i miejsce to bylo 2

potem bylo top4 (lub top5 - choc moze to dlatego, ze thurion nie jechal bo nie mogl) w munster i miejsce bylo 8

potem bylo 2 selekcjonerow w monteaux, gorzowie i nowym sadzie. Miejsca to 1, 1, 4

tylko top4 (lub top5) sie de fakto nie spisalo. Choc to moze wina skladu i jego przygotowania.

@kaleson to tez jest jakies wyjscie, ale wiecej osob musialoby sie za tym opowiedziec.

kudłaty
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: kudłaty »

Dobra panowie, naszła mi okazja poprowadzenia jakimś ludzikom rejs w Chorwacji i muszę jutro wsiąść w środek lokomocji. Wracam 8 września tak, że jeszcze spokojnie będzie czas zgłosić kandydaturę, mam nadzieję, że nie wydymacie mnie z tego pod moją nieobecność.
pozdrawiam
kudłaty

ODPOWIEDZ