Skaveńskie Q&A

Skaven

Moderator: Hoax

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Hoax
Masakrator

Re: Skaveńskie Q&A

Post autor: Hoax »

Może zadam głupie pytanie, ale czemu bsb stał w drugim szeregu? Nie jest tak, że herosi muszą stać z przodu i mają do tego pierwszeństwo przed CG?

Awatar użytkownika
Pocisk
Masakrator

Post autor: Pocisk »

Nie, CG zawsze stoi z przodu

Awatar użytkownika
FAZIK
Oszukista

Post autor: FAZIK »

Necromanter pisze:Może wycofać co mu się żywnie podoba.
Jak wygląda wycofywanie dzwonu (wiem ze nikt tego nigdy nie zrobił, ale)?
Life's a game with save and load features disabled.

Awatar użytkownika
Raqq
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Raqq »

A da się wycofać dzwon? Wycofujesz tylko szaraka bo to on jest bohaterem. I według AB (z tego co pamiętam, bo nie wiem gdzie posiałem swój AB :? ) wdrapuje się wyżej na dzwon z dala od wroga i tam siedzi nie mogąc nic zrobić.

Awatar użytkownika
FAZIK
Oszukista

Dokładnie tak ;).

Ogólnie ta Nasza zasada Verminous Valour jest fajna, tyle że tak naprawdę nie działa bo przeciwnik może sobie wycofać championa :P. Oczywiście jeśli jest ktokolwiek, kto z własnej woli wyzywa na pojedynek Skavenów. Bo ja jeszcze takiego nie widziałem.

Awatar użytkownika
Necromanter
Falubaz
Kontakt:

Post autor: Necromanter »

Paru bohaterów chaosowych :)
PiotrB pisze:Oczami wyobraźni widzę te tłumy i uśmiechniętego Sola podającego kiełbaskę ...eh ...bezcenne :)

Awatar użytkownika
Pocisk
Masakrator

Dokładnie tak

Awatar użytkownika
Matias
Mudżahedin

Post autor: Matias »

Ale oni muszą zawsze wyzywać na pojedynek :P

Może ktoś kiedyś pokaże jaki jest odważny i przyjmie seerem wyzwanie od deamon princa :mrgreen:

Awatar użytkownika
Pocisk
Masakrator

FAZIK pisze:Dokładnie tak ;).

Ogólnie ta Nasza zasada Verminous Valour jest fajna, tyle że tak naprawdę nie działa bo przeciwnik może sobie wycofać championa :P. Oczywiście jeśli jest ktokolwiek, kto z własnej woli wyzywa na pojedynek Skavenów. Bo ja jeszcze takiego nie widziałem.
Championa się nie wycofuje, tylko herosi są cofani, champion może odmówić [pojedynku bez konsekwencji

Awatar użytkownika
FAZIK
Oszukista

Pocisk pisze:Championa się nie wycofuje, tylko herosi są cofani, champion może odmówić [pojedynku bez konsekwencji
W normalnych armiach nie, ale my mamy specjalną zasadę VV, która Nas do tego zmusza.
FAQ pisze:Page 33 – Verminous Valour.
Change the second paragraph to “If a Skaven player refuses a challenge, a Skaven character or champion is placed in the back
rank as normal and may not attack, but the unit may still use the model’s Leadership value.”
Oczywiście jest to brain fart ludków z GW, bo później napisano "as normal" a normalne to nie jest :P. It's the Skaven Way! ...

*edytka*
Pewnie chodzi o Master Mouldera, który pomimo że jest championem, posiada również VV. Tyle że w FAQ stoi wyraźnie champion ...

Czerwo
Wałkarz

Post autor: Czerwo »

Jak to jest w końcu z tym wyteleportowywaniem bohaterów z oddziału z dzwonem? Wg. uściśleń można, a gdzieś było głosowanie i wyszło, że nie można?

Awatar użytkownika
Matias
Mudżahedin

Można

Awatar użytkownika
lajkonik
Masakrator

Post autor: lajkonik »

He, przegapiłem to uściślenie, a na DMP miałem sytuację, gdzie bardzo mogłoby mi się to przydać...
Jeśli w uściśleniach tak jest, to znaczy że można.
Bearded Unclean 'Un pisze:Fuck, będe miał na pieńku z Drobnymi Wałeczkami :)
lajkonik Obrazek

Awatar użytkownika
Hoax
Masakrator

Nietypowe pytanie. Jak wysoka w cm jest abominacja? Mam na myśli standardowy model gw.
(Jeszcze jej nie mam, ale już ogarniam sobie jak będę wszytko przenosił i przydałby się taki wymiar)

Awatar użytkownika
Matias
Mudżahedin

ok. 10-11 cm.

Awatar użytkownika
Hoax
Masakrator

Mam jedno blaszane pudełko, w którym taka abomka z magnesami na podstawce mogłaby z wszelkimi luksusami podróżować, ale musiałaby z podstawką mierzyć do 10cm... Może uda się skleić ją w takiej konfiguracji, że wejdzie :P

Awatar użytkownika
Matias
Mudżahedin

Sama abomka ma trochę mniej niż 10 cm, a ten dodatkowy 1/1,5 to łapa :wink:

Awatar użytkownika
Hoax
Masakrator

To coś się powinno obkminić...

Awatar użytkownika
Hoax
Masakrator

Jak dokładnie działa Warlord na bonebreakerze? Chodzi mi tutaj o dodatkowe woundy, które ma bonebreaker - w jakiej kolejności one schodzą? Przecinik wybiera w co bije? AS jest taki sam i dla warlorda i dla pieszczocha? Ogólnie jak wygląda sprawa zabijania takiej zabawki...

Awatar użytkownika
Necromanter
Falubaz
Kontakt:

Post autor: Necromanter »

Faq do rb rozwiązuje te problemy. Warlord i bonebreaker stanowią jeden model nie można ściągnąć ogra, a potem warlorda. Model używa tafa i woundów ogra więc masz 5T 4W. SV bierzesz warlorda.
PiotrB pisze:Oczami wyobraźni widzę te tłumy i uśmiechniętego Sola podającego kiełbaskę ...eh ...bezcenne :)

ODPOWIEDZ