Chaos Knights
Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji
Chaos Knights
Tworze kawalerie undivided. Chcialbym miec jakis oryginalny kolor. Patrzylem do AB ale tam raczej jest tylko black+ozdobki na zloto. Podoba mi sie schemat czarnego metalu ale chcialbym go zrobic na jakis oyginalny sposob. Myslalem tez nad chlapnieciem wszystkiego na metal, ale bardziej mi sie to kojarzy ze zwyklymi rycerzami. Jakies pomysly?
Może drybrush na początek drybrush mieszanką 2:1 Boltgun Metal i Chaos Black.. W sumie nie próbowałem ale może fajnie ciemno wyjsc..
- Artek'sWorkshop
- Chuck Norris
Ja bym rozciemniał BolgunMetal tylko Inkami takimi jak Black Ink żeby rozciemnić i Flesh Wash moim zdaniem żeby dodać rdzy ale nie jestem pewien . Jak ja dodawałem pod koniec Flesh Wash to przynajmniej mi sie wydawało że daje to efekt rdzy.
Widzialem ten efekt ale on tez tak podchodzi bardziej pod zwykla kawe. Na warriorsach to jeszcze ale na kawalerii to troche dziwnie to wyglada.Scream pisze:Może drybrush na początek drybrush mieszanką 2:1 Boltgun Metal i Chaos Black.. W sumie nie próbowałem ale może fajnie ciemno wyjsc..
Radzę Ci tak samoArtek'sWorkshop pisze:Ja bym rozciemniał BolgunMetal tylko Inkami takimi jak Black Ink żeby rozciemnić i Flesh Wash moim zdaniem żeby dodać rdzy ale nie jestem pewien . Jak ja dodawałem pod koniec Flesh Wash to przynajmniej mi sie wydawało że daje to efekt rdzy.
Fajnym motywem, choć widziałem go już na kilku pracach, jest umieszczenie na zbroi takich zawijasków, runów ->jest jedno kolorowe zdjęcie w AB do chaosu.
http://www.coolminiornot.com/154120ZZZ pisze:Fajnym motywem, choć widziałem go już na kilku pracach, jest umieszczenie na zbroi takich zawijasków, runów ->jest jedno kolorowe zdjęcie w AB do chaosu.
wiem, wiem - paskudnie pomalowany... zdjecia shiny... ale chodzi o zawijasy
- Artek'sWorkshop
- Chuck Norris
Moim zdaniem do postarzania itp. i dawania rdzy to używaj Inków jeśli chcesz zrobić rdzę to użyj Flesh Wash ale przed tym daj zmieszany złoty z fioletowym, fioletowego dosłownie kapkę, mi to fajnie wychodzi że jeszcze ujdzie jak chcesz to możesz spróbować, to tylko moje sugestie .
(reaktywacja tematu)
Chyba moderatorzy nie beda mieli nic przeciwko jesli troche zbocze z kursu
Tym razem wzialem sie za chosenow khorna. Probuje odejsc od schematu i eksperymentuje z czerwienia. Oczojebna czerwien+zlote obramowki juz mnie draznia. Wpadlem wiec na pomysl pomalowania pancerzy na ciemny czerwony (niemalze wisnia) i rozjasnienie na krawedziach. No i rzecz jasna zlociste ozdobki
I jeszcze jedno pytanie co do drybushowania. Gienka chce zrobic sposobem podobnym jaki Scream zaproponowal, czyli 2:1 Boltlgun M, Chaos Black. Z proporcjami u mnie kiepsko wiec mi powychodzily rozniste kolory Poprostu nie umiem dokladnie zrobic skali 2:1 farby. Zastosowalem takie cos , przesadzilem z iloscia czarnego. Chlapnalem tym knightow i wygladaja bosko (ni to czern, ni to metal). Bez drybusha.
Chyba moderatorzy nie beda mieli nic przeciwko jesli troche zbocze z kursu
Tym razem wzialem sie za chosenow khorna. Probuje odejsc od schematu i eksperymentuje z czerwienia. Oczojebna czerwien+zlote obramowki juz mnie draznia. Wpadlem wiec na pomysl pomalowania pancerzy na ciemny czerwony (niemalze wisnia) i rozjasnienie na krawedziach. No i rzecz jasna zlociste ozdobki
I jeszcze jedno pytanie co do drybushowania. Gienka chce zrobic sposobem podobnym jaki Scream zaproponowal, czyli 2:1 Boltlgun M, Chaos Black. Z proporcjami u mnie kiepsko wiec mi powychodzily rozniste kolory Poprostu nie umiem dokladnie zrobic skali 2:1 farby. Zastosowalem takie cos , przesadzilem z iloscia czarnego. Chlapnalem tym knightow i wygladaja bosko (ni to czern, ni to metal). Bez drybusha.
Moderator nie ma nic przeciwko tylko zmienil temat , zeby bardziej pasowal. Mysle ze tka fajna wisnia dobrze by pasowala do khornikow...