Baldur's Gate powraca odnowiony.
Moderator: Zaklinacz Kostek
Re: Baldur's Gate powraca odnowiony.
Problem w tym, że właśnie nic bo nie bardzo wiadomo było na co wydało się ten hajs skoro stara wersja na półce prawie niczym się nie różniła.
kudłaty pisze:Wiadomo alkohol jest dla ludzi, ale śliwowica jest dla frontu wschodniego
I do tego nie ma wersji PL - a wersje PL były super!!
Wisła Kraków.
Po oczach go Boo! Po oczach!
Akurat BG to jedna z niewielu gier, która według mnie traci kiedy gramy w wersję angielską. Po tylu godzinach spędzonych przy polskiej wersji jakoś nie mógłbym grać w angielską
Bez polskich tekstów Jana Jansena to już nie to samo! Zresztą tak jak już ktoś wcześniej zauważył, stara wersja od nowej zapewne nie będzie się wiele różnić i zamiast wydawać pieniądze lepiej zainstalować sobie starą, dobrą grę 
Akurat BG to jedna z niewielu gier, która według mnie traci kiedy gramy w wersję angielską. Po tylu godzinach spędzonych przy polskiej wersji jakoś nie mógłbym grać w angielską

Gremlin pisze: 5. Kosmo (99% szans obecności; Przewodnie motto turniejowe: mam chimerę i kranczerów, wyssę życie z wrogów wielu)
Wszyscy jesteśmy bohatery! Ty i Boo i ja! Chomiki i łowcy z wszystkich krajów - radujcie się!
Ech, to jest gra, nie to co teraz robią
Czas odpalić kolejny raz BG i wyruszyć w podróż do Forgotten realms
Ech, to jest gra, nie to co teraz robią

Czas odpalić kolejny raz BG i wyruszyć w podróż do Forgotten realms

Wisła Kraków.
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
Krzysztof Kolberger jako Irenicus i Gabriela Kownacka (oboje nieżyjący
) do dzś
wg mnie są niepobici w voiceactingu gier.
Do dziś ta intonacja Kobiego sprawia że ciary przechodzą.
- Ośmielacie ię mnie atakować? Czy wiecie chociarz przed kim stoicie? Pożałuuujecie Wszyscy ! Pożałuuujecieeee!
a i jeszcze wcześniej
- Ah Dziecie Bhaala się przebudziło. Czas na kolejne... eksperymenty....

Do dziś ta intonacja Kobiego sprawia że ciary przechodzą.
- Ośmielacie ię mnie atakować? Czy wiecie chociarz przed kim stoicie? Pożałuuujecie Wszyscy ! Pożałuuujecieeee!
a i jeszcze wcześniej
- Ah Dziecie Bhaala się przebudziło. Czas na kolejne... eksperymenty....
- Zaklinacz Kostek
- Falubaz
Chciałeś powiedzieć: przed wyruszeniem w drogę należy zebrać drużynę.Sevi pisze: Czas odpalić kolejny raz BG i wyruszyć w podróż do Forgotten realms
Też nie byłbym w stanie grać w angielską wersję, tym bardziej że dubbing BG to gra aktorska najwyższych lotów.
Jeszcze Perepeczko jako Keldorn.Murmandamus pisze:Krzysztof Kolberger jako Irenicus i Gabriela Kownacka (oboje nieżyjący) do dzś
Lest we forget:

- Zaklinacz Kostek
- Falubaz
Dla mnie Zborowski. Jego głos idealnie pasuje do opancerzonych postaci takich jak Sarevok czy Vhailor.
Lest we forget:

tutu 
Mi BG1 na tutu super śmiga.

Mi BG1 na tutu super śmiga.
Wisła Kraków.